MEDOVNÍK
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9393
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
stáčí to každej po upečení,nechá vychladnout a pak naplní a zase smotá.. ale tady je to, jak píše EVE tak,že se to nechá vychladnout nestočené
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Upečené lehounce poprášíme hl.moukou a otočíme papírem nahoru. Žádné stáčení
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9393
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Bedo,popráší tu vrchní stranu,pak to na ni překlopí a pak stáhne ze spodní strany ten pečící papír - popráší to proto,aby se to nepřilepilo k prkýnku!!!Beda píše:Upečené lehounce poprášíme hl.moukou a otočíme papírem nahoru. Žádné stáčení
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
ježiš sharko, já se picnu (a ostatní nás tady už za chvíli něčím bacej ) - tohle co píšeš jsem pochopila, akorát že mi z toho (žádné stáčení) vyplynulo, že z toho bude pomazaná placka a ne roláda
nebo jinak - problém (pro mě) je v tom "žádné stáčení"!!!! když to nestočíš, tak ti přece proboha nevznikne roláda, nebo jsem fakt úplně pitomá???
a omlouvám se IvěP s medovníkem, nějak jí to téma asi kazíme - tak já už toho nechám, pardon pardon
nebo jinak - problém (pro mě) je v tom "žádné stáčení"!!!! když to nestočíš, tak ti přece proboha nevznikne roláda, nebo jsem fakt úplně pitomá???
a omlouvám se IvěP s medovníkem, nějak jí to téma asi kazíme - tak já už toho nechám, pardon pardon
- HannaH
- žabí princezna/princ
- Příspěvky: 450
- Registrován: 02.10.2013 16:51:57 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: MEDOVNÍK
A není to myšleno tak, že se placka nemusí stáčet zatepla před pomazáním a pak znovu rozmotávat? Že se prostě pomaže až za studena naplacato a pak se teprve stočí do finální rolády?
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
to je vlastně docela možné - i když z napsaného mi to nevyplynulo
riziko se mi docela zdá srovnatelné, ovšem zdůrazňuji, že bez vlastní zkušenosti - že to rupne stáčené až vystydlé a "vysušené", anebo že to rupne při opakované trojité manipulaci
sharko, nezabij mě prosím tě
riziko se mi docela zdá srovnatelné, ovšem zdůrazňuji, že bez vlastní zkušenosti - že to rupne stáčené až vystydlé a "vysušené", anebo že to rupne při opakované trojité manipulaci
sharko, nezabij mě prosím tě
- HannaH
- žabí princezna/princ
- Příspěvky: 450
- Registrován: 02.10.2013 16:51:57 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: MEDOVNÍK
No já zkoušela jednou a ruplo tak to prostě byla střecha a ne roláda od té doby jsem to nezkoušela. Péct celkem umím, ale peču prostě jiné věci než roládu. I mi ty "jiné věci" připadají většinou chutnější - akorát bráchova tchýně dělá úžasnou roládu z kakaovýho těsta bez mouky plněnou šlehačkou... to je skvost.
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
kakaový to prostě MUSÍ bejt dobrý
těsto úplně bez mouky? to zní zajímavě... víš o tom víc, nebo ti recept tají?
hm, asi už zkusím oddělit rolády , jestli to technicky půjde
jinak, já peču (teda teď už ne, musela bych to sežrat sama) jenom asi tak dvě, tři osvědčený těsta
těsto úplně bez mouky? to zní zajímavě... víš o tom víc, nebo ti recept tají?
hm, asi už zkusím oddělit rolády , jestli to technicky půjde
jinak, já peču (teda teď už ne, musela bych to sežrat sama) jenom asi tak dvě, tři osvědčený těsta
- HannaH
- žabí princezna/princ
- Příspěvky: 450
- Registrován: 02.10.2013 16:51:57 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: MEDOVNÍK
Neptala jsem se, protože je to roláda čili bych to nedělala. Ale předpokládám, že místo mouky je prostě to kakao, možná v kombinaci s kakaovým pudinkovým práškem.
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
hm, ten puding, to je možný - v jedné kočičí skupině kdysi všechny holky postupně pekly pudinkovou bábovku a byla to docela sranda (i to dokumentovaly fotkama ), ono to prý hrozně naskočí
- IvaP
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3199
- Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Tchýně taky peče kakaovou roládu bez mouky, je tam jen to kakao. Recept nevím.HannaH píše:Neptala jsem se, protože je to roláda čili bych to nedělala. Ale předpokládám, že místo mouky je prostě to kakao, možná v kombinaci s kakaovým pudinkovým práškem.
Re: MEDOVNÍK
Tu bez mouky jsem kdysi párkrát dělala, ale teď už dlouho ne, jak jsou děcka z domu, moc nepeču a jak jsem vyšla ze cviku, ani nevím, jestli by se mi povedla. Recept by mohl být zhruba tenhle: http://www.labuznik.cz/recept/kakaova-rolada-bez-mouky/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
to je teda zajímavý, no fakt jenom vejce, cukr a kakao
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9393
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Beda píše:ježiš sharko, já se picnu (a ostatní nás tady už za chvíli něčím bacej ) - tohle co píšeš jsem pochopila, akorát že mi z toho (žádné stáčení) vyplynulo, že z toho bude pomazaná placka a ne roláda
nebo jinak - problém (pro mě) je v tom "žádné stáčení"!!!! když to nestočíš, tak ti přece proboha nevznikne roláda, nebo jsem fakt úplně pitomá???
a omlouvám se IvěP s medovníkem, nějak jí to téma asi kazíme - tak já už toho nechám, pardon pardon
zabiju tě já!!! Žádné stáčení za tepla,po vytažení z toruby, stočí se to až namazané,za studena!!!!
Re: MEDOVNÍK
Tu kakaovou roládu se šlehačkou bez mouky znám a pekla jsem, budu muset zase v létě udělat, to je takovej letní moučník