26. 2. -venčení náhradního pejska

Moderátoři: Lika, radanova

oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

26. 2. -venčení náhradního pejska

Příspěvek od oskarina »

Někdy v zimě jsem se tu svěřovala, že je mi smutno bez pejska a že si žádného v současné době nemůžu pořídit.
Napadlo mě, že bych se mohla poohlédnout po okolí, najít nějakou starou babičku, co má problémy s venčením svého miláčka, a nabídnout jí své služby.
Tak abyste si nemyslely, že to byla jen planá slova - už venčím!!! :clap_hands:
Jmenuje se Kubík, je mu asi deset, je to takový "kříženeček" (jak je vždycky nazýval láskyplně pan Srstka v Chcete mě) jezevčíka s - tipuji s kníračem nebo tak.
Moc milý a hlavně, upaluje, takže se opravdu rázně projdu! Na to jsem s tím naším lenochem nebyla zvyklá, posledních pár let jsme spíš prostáli na cestě u domu...
Včera jsem mu nabídla sušenku, to nechtěl, tak dnes jsem kontrovala růžovou náplastí,to ANO, to je to pravé!
Ale nebojte, koupím něco zdravého pro pejsky, to jen že jsem měla zbyteček doma.
Nepíšu to jako chlubení anebo abyste mě chválily, vždyť jsem byla teprve dvakrát a ještě se může něco zvrtnout (paní majitelce je přes 90 a má trochu sklerózu...).
SPíš kdybyste mi tak poradily, jak s cizím pejskem - mám trochu starost, je to větší zodpovědnost, než když máte svého - tento je jen půjčený a musím ho v pořádku vrátit!
Tak dělám bodyguarda, opět,v parku se rozhlížím dopředu, dozadu, vzala jsem si brýle na dálku, co nosím do auta, abych viděla na konec cest, jak velký pes k nám vyráží a zda je na volno či ne...
Dnes jsem volala do tmy "já mám cizího pejska, pozor" :D :D Venčím totiž večer a zatím je tma...
No, do ledvinky jsem si dala pepřák a piškoty, snad tato kombinace "zlé" cizí pejsky zmůže (napřed po dobrém a když to nepomůže...).
Je to prima, pes je pes... tak ať mi to chvíli vydrží, moc to potřebuji.
Karolína
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: 26. 2. -venčení náhradního pejska

Příspěvek od Karolína »

S venčením neporadím, protože pejska nemám a nikdy jsem neměla, ale je príma, že máš zase nějakou psí společnost, i když jen půjčenou.
Moc ti to přeju.

Cecilenka se zase dneska vyznamenala.
V noci měla mazlivku, takže mě okusovala, olizovala, cpala mi fousky do uší, nosila mi chlupatou kuličku jako aportek..... prostě si to užívala, byly tak 3.00 ráno. Jenže vyprovokovala ke hře i Bělinku, která vyskočila na knihovnu a plavně mi přistála na těle, když stíhala Cecil. 6 kg kočky měkce dopadlo a já nemohla popadnout dech. Dneska jsem řídila jak zalomená hřídel, protože mě bolí žebra, na kterých v divoké honičce milé holčičky několikrát přistály. Sotva dýchám, na žebrech mám modřinu jak kdyby mě někdo zmlátil, jít s tím k doktorce, tak je to možná na neschopenku.

Asi si na spaní pořídím nějaký slušivý krunýřek, místo slušivého spacího trička.
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

Karolino, a co takhle si pořídit na spaní takový rám, jako mají teréňáky vepředu. Ty bys to měla kolem trupu... kočkovzdorné :D
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

oskarino- upeč mu Játroví :wave:
Obrázek
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

oskarino, to je moc prima, že můžeš venčit pejska :love: - jinak s ničím neporadím, protože o pejscích z tohoto hlediska nic nevím... hihi, termín "růžová náplast" - jak hezky se to ujalo :mrgreen:

Karolína píše:Bělinku, která vyskočila na knihovnu a plavně mi přistála na těle, když stíhala Cecil. 6 kg kočky měkce dopadlo
au au au - a kam že to dopadla? když měkce, tak - možná břicho? nebo co takhle močák, to by nad ránem taky mohlo být zajímave :wink2: :chi: :jazyk:
Obrázek
tosca
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tosca »

oskarino, to je skvělé, takhle venčit pejska, jehož majitelka už na to s velkou pravděpodobností nemá kondici :)

Předpokládám, že máš vyřešené, aby Ti pejske neutekl, buďto máte vyřešené přivolání nebo ho máš na vodítku a parádně se s ním "proběhneš" :)
Co se týká ostatního ... já si myslím, že s půjčeným pejskem jsi na tom téměř stejně, jako s novým pejskem. Musíte se poznat, musíš zjistit co a jak. A protože ho máš jen občas, bude to poznávání trrvat asi o něco déle.
Já osobně (ale já žiji v maloměstě, které v mnohém spíš připomíná vesnici) nepovoluji kontakt každého cizího psa s mým psem. A už vůbec ne psa bez pána. Mám malého psa (s hysterickými sklony), co o kontakt s jinými psy stojí pouze občas a velmi málo. Navíc "plemeno", které je pro mnohé vesnické psy špatně čitelné (já s ejim nedivím, ty malé chlupaté potvory se fakt chovají napůl jako kočky :) ). Takže já osobně nevidím nic špatného na tom, že cizího psa k mému prostě nepustím, že velmi pečlivě volím, kdy a za jakých podmínek se budou kamarádit.
Závisí na povaze psa (máme doma starého psa "profesora" (Potvor), který přesto, že byl malý, v pohodě vyšel s každým psem, kterého potkal. V kontaktu se psy byl klidný a vyrovnaný, mnoho machýrků tím uzemnil, mnoho hysteriků uklidnil), závisí na tom, jaké jiné psy potkáváš, závisí na prostředí, kde žijete. Za sebe Ti radím ... měj oči otevřené, poslouchej instinkt a pamatuj, že velíš Ty, Ty máš zodpovědnost a Ty určuješ, kdo a s kým se bude potkávat. I u půjčeného psa :) Pro Kubíka jsi totiž během procházky Ty TA ALFA, které věří a kterou následuje. Chovej se, jako by byl Tvůj (během procházky je) a jako byste se teprve poznávali.

Tak ať vám to spolu dobře šlape :D
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

mimo téma - ale je to tady s datem a dnes je čtvrtek, takže zájemcům předkládám link na Vaví 105-ku :yes: , aby nemuseli hledat :love:

http://www.vave.biz/index.php/105-x148/-2015/378-jdeme" onclick="window.open(this.href);return false; :usmev:
Obrázek
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Karolína píše: Dneska jsem řídila jak zalomená hřídel, protože mě bolí žebra, na kterých v divoké honičce milé holčičky několikrát přistály. Sotva dýchám, na žebrech mám modřinu jak kdyby mě někdo zmlátil
Karolíno, možná by stálo za úvahu navštívit nějakého dobrého neurologa, nejspíš máš vyhozené některé žebro, případně i zablokovanou páteř... :hmm:
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

Tak dnes večer potřetí! Vypadá to, že to půjde, jen koukám, že večer k staré paní chodí dcera s velkým bílým ovčákem, tak by asi byly nejraději, kdybych je vzala obě, ale to si fakt netroufám.
Ale neříkají nic, chraň bůh, jen mě to tak napadlo...
Kubík je bezva, má velké uši, trochu jako fenek - nevím, jestli jsou mezi vámi pamětnice knihy pro děti o Pražské ZOO z 50. let, černobílé snímky zvířat - a mým oblíbeným byl právě fenek s rošťáckým pohledem a vysokými slechy. Až někdy na knihu narazím, tak pár fotek naskenuji a trochu zavzpomínám... na plameňáky v bazénku; na hodného slona, co k nám strkal chobot; na partičku makaků :-P
Dnes jsme začali procházku piškotem, funguje to (to jen hnusná sušenka z Ikey ho nebrala, mě konečně taky ne, proto mi stále zbývá...)- jeden na začátek a druhý na rozloučenou. :wave:
P I T R Ý S K O V Á
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od P I T R Ý S K O V Á »

oskarina píše:
Kubík je bezva, má velké uši, trochu jako fenek - nevím, jestli jsou mezi vámi pamětnice knihy pro děti o Pražské ZOO z 50. let, černobílé snímky zvířat - a mým oblíbeným byl právě fenek s rošťáckým pohledem a vysokými slechy. Až někdy na knihu narazím, tak pár fotek naskenuji a trochu zavzpomínám... na plameňáky v bazénku; na hodného slona, co k nám strkal chobot; na partičku makaků :-P
:wave:

Tu knihu jsem dostala k narozeninám. Od babičky a dědečka přeslicových. Obrázek fenka s velkýma ušima a nataženými pacenkami "mám před očima". Bylo tam spousta krásných obrázků. Dnes by černobílé fotky dětem asi moc neřekly. Ale já tu knížku milovala. Kdo ví, kam se při stěhováních, dostala. Možná je ještě u syna.

:wave: :dog:
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Též jsem ji milovala a hlavně fenek byl můj favorit. Asi ta fotka byla velmi sugestivní. Kniha je určitě u maminky nebo na chalupě, v neděli slavíme maminčiny narozeniny, tak se pokusím podívat
Obrázek
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

Ve večerním venčení jsem vytrvala a s Kubíčkem je nám v parku fajn.
Tady je fotka z výtahu (to lesklé na zemi je odraz takové té speciální výtahové neklouzavé podlahy).
Obrázek
A že je léto, tak hlídám ještě sousedům kočku, s ní je nám taky fajn :) :) , tady právě se mnou dělá na počítači... :mrgreen:
Obrázek
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Je to hezké, taky pořád říkám Kačce, ať se poohlídne po venčení, stýská se jí po Mařce. Já už si ani nedovedu představit, že bych byla bez zvířat, teda kocouři se doma sotva najedí, i když Felínek se mnou včera sledoval Closer!
Obrázek
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

No, nic to nestojí, jen se rozhlédnout kolem, v domě či na ulici, poptat se...Já taky nechodím každý večer, když mám nějakou akci, tak nevenčím. Ale majitelům pejsků je dobrý každý den, kdy se psem nemusí, zvlášť když již nejsou zdraví a tak...
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

oskarino, to je super, žes sem dala fotky - obě zvířátka jsou krasavci :super: :super: :in_love: :in_love: :in_love:
Obrázek
Odpovědět