FIP a další hrůzy FeLV, FIV - a příběh Nyny

Do tohoto fóra by se hodila témata týkající se kočičích mazlíčků. Rady a zkušenosti s odchovem a umisťováním koťat, s chovem ušlechtilých koček, s výchovou a péčí o tyto šelmy. Rady začátečníkům, výměna zkušeností s léčením nemocí. Zkrátka vše, co Vás napadne, když se někdo zeptá na Vaši kočku.
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: FIP a další hrůzy FeLV, FIV - a příběh Nyny

Příspěvek od Beda »

no jéje, koukám že dlužím docela dlouho referát :uff: :uff: :oops:

tak minulý čtvrtek jsme byly u doktora Beránka, který jí vyndal stehy a tvářil se na stav jizvy spokojeně - i když mně se ta jedna strana prostě moc nelíbila, protože to tam pořád teklo... dál telegraficky tak, jak jsem postupně referovala na FB :chi:

18 červenec
tak stehy jsou venku, hurá!!!! límec jsme mohly pak doma sundat a mám hlídat - no to jsem zvědavá jak dohlídám:-(((((((
panu doktorovi se to líbilo - mně to přijde jako úplně živé maso... tak snad se to zahojí, kéž už je to za námi!!!

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 1454_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

19 červenec
očičko je snad dneska o něco sušší, hurááááá
bohužel dlouho se asi bude hojit i ten vylysalý odřený krček... je mi jí líto, musí to hodně bolet, i když nedává nic najevo - ale aspoň že už je od toho mučicího nástroje osvobozena

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 3825_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

takže jsem pořád doma sušila a sušila, protože to pořád mokvalo... teď o víkendu už to vypadalo docela slušně

21 červenec
nevím, ale snad se to hojí, ne?
ještě pořád to suším, protože to mokvá, ale řekla bych, že postupně (snad!!!) už méně

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 3628_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 7055_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
(jojo, v tu sobotu to bylo asi nejhezčí)

ovšem ten krček měla pořád prostě hroznej, a navíc když se jí udělaly strupy, tak si to jednou tak odrbala zadní nohou, že jí z toho málem stříkala krev :cry:

24 červenec
když se Nyny od sundání límce podařilo okopat si krk až do velkého mokvavého fleku, ze zoufalství jsem na ni v neděli večer před spaním uvázala šátek - kupodivu v něm do rána vydržela... no ale ta vypadala, chuděrka :mrgreen:
včera už při smyslech jsem poskládala kapesník na úzký pruh a připnula jí ho tam, funguje to dobře - kope totiž zuřivě pořád, ale už do kapesníku (je celej dírkovanej) :roll:
JENŽE bych to měla sušit, plácat na to Betadinu a asi by to mělo dýchat předpokládám - ale to nemá řešení, jakmile jí to sundám, hned tam tou nohou míří... nevím co s tím - asi se to bude MUSET nějak zahojit pod tím kapesníkem, jiná možnost mě nenapadá :no: :nevim:
jo a to očičko si tak usilovně (fakt silou) packou omejvá, že vždycky strup odstraní - čti strhne - veškeré omytí např. Betadinou smyje... no už je tam vyloženě důlek, to snad ani nikdy zarůst nemůže!!!! a když, tak tam bude mít ošklivý dolík :cry: :cry: :cry:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 6983_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5492_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 1039_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

takže to je současná fáze... když se mi podaří to už nějak slušně vysušit, veeeeelmi intenzivně zatřepe hlavou - a normálně snad odstředivou silou si z toho zase "vyždíme" nějaký výtok, prostě ne a ne se to zhojit :cry: ... asi musím být trpělivá, s tou cukrovkou se prý vše špatně hojí - no já na to nespěchám, ale aby se to VŮBEC zahojilo... achjoooooo

ale přece ji zase znovu nenarvu do toho límce!!!! :uff: :uff: :uff: :ask: :hmm: :nevim:

hm, ale aby tou její péčí vzniklý dolík nebyl potom znovu zralý na nějaké šití - prostě nevím co s tím a moc šťastná z toho opravdu nejsem :no: ... prosím, můžete nám ještě podržet palečky?? :prosim: :prosim: :prosim:
Obrázek

assol
žába/žabák
žába/žabák

Příspěvek od assol »

Jsou to patálie! Určitě ke zdlouhavějšímu hojení neblaze přispívají i ty současné vysoké teploty! Snad část dne kapesník převázat a část dne nechat odřeninu volně? Určitě na Nynyšku myslím!!! :yes: :krik: :heart:

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

assol, děkuju, palečky ještě pořád trochu potřebujeme :heart: :heart: :heart:

ve středu bylo očičko tak ošklivé, že jsem nevydržela a šla jsem to včera zase ukázat doktoru Beránkovi
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 2900_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

vyčistil jí to pinzetou tak, že jí ji ponořil (zabořil) snad víc než centimetr "do hlavy", prostě hluboko - já jsem jen třeštila oči a mimoděk říkala au-au... takže domů jsme se vrátily s ještě hlubší dírou, než jsme jely tam

ale vytahal jí z toho nějaké, říkal zbytky šití - asi nějaké vnitřní stehy co se nevstřebaly, nevím... když jsem naříkala při pohledu na to ďouru, že já bych to zašila (asi aby jí nevytekl z hlavy... no já nevím co, mozek? to je blbost, žejo), tak pan doktor velice rozhodným hlasem odtušil - "Já ne!"... a bylo vymalováno

takže tohle je už potom včera doma, tedy důlek od doktora (je jak na kuličky, hrozný :mrgreen: )
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 1090_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Matylda
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Matylda »

Jo tak reakce na šicí materiál by mohla být ono, Bedo, je lepší nechat to být a nešít, pokud by se tam něco tvořilo, ať to má kam odtékat. Ale když vytahal ty zbytky, mělo by se to lepšit. Věřím tomu.
Obrázek

tosca
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tosca »

Bedo (a Nyny), držíme tlapky, ať už je klid.

Nevstřebané vnitřní stehy znám u Psiny, dokáže to pěkně pozlobit, u ní to znamenalo po 3/4 roce druhou narkózu, protože se tam mrcha steh zanítil a udělala se jí píštěl (na druhém konci břicha, než kde byl ten steh, vedlo to vnitřkem podél celé rány). A jinak, ani u sebe ani u psů, ani u rodiny neznám jedinou jizvu, která by se celá zahojila čistě, vždy to na jedné straně zlobilo, otevírala se tam, dokud se rána kompletně nevyčistila. Když to má Nyny vyčištěné, mělo vy se to už hojit. A já bych to taky nešila, ale nejsem doktor ;) Věřím, že očičko už bude dobré, musí :)

Na krk mě napadlo zkusit střídat betadinu a "višňák" (suspensio višněvski cum balsamo). Nám před pár lety vytáhl pudla zubaté zpod kosy, když se mu po operaci rána nehojila a nehojila, otevírala se, tkáň nekrotická, zahnisaná, očištěné, sešité podruhé, po pár dnech výsledek stejný - rána se otevírala, stehy povolovaly, tkáň hnisala, už nebylo co sešít .... veterinář zbledl, pak to s rozhodným výrazem očistil, namazal višňákem a nařídil mazat na střídačku betadina, višnák. Po 48 hodinách bylo vidět, že se to hojí, za 10 dní byla rána krásně čistá, zahojená.

Jen nápad. Já mám s višňákem skvělé zkušenosti i u dětských zranění, u sebe při zánětu u nehtového lůžka, u syna při zánětu na noze po bodnutí včelou. Osobně na něj nedám dopustit při jakémkoliv problému, který je hlouběji nebo se "nechce" hojit.

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

děkuju, docela jste mě zase uklidnili, ale musím říct že po tom čtvrtku se to celkem radikálně otočilo k hojení :super:

jizva vypadala ráno zas o kousek lepší, odstranila jsem podle pokynů pana doktora stroupek a protože jsem měla nějaké pobíhání, nechala jsem micinky doma samotné... po návratu jsem očičko znovu čistila, najednou se tam ukázalo něco bělavého - až jsem vytáhla zase ještě další steh :roll: ... bylo to skoro jako když taháte z prdelky tasemnici, tak to lezlo ven :uff: ... tak možná už to bude čisté, uvidíme, teď je tam prostě takový "solo důlek"... no ale fakt DŮLEK - jako na kuličky :mrgreen:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5096_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

doufám, že další stehy už tam nejsou a pak by se to mohlo hezky uzavřít, s další narkózou, to jsi mě docela postrašila - hu, nechci nechci!!!! :krik: :no:

ale višňák ano - ten znám a taky na něj nedám dopustit :super:
Obrázek

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

jo a tady je ještě video, co Nyny provádí s tím krkem :bang_head: - kdyby to neměla zavázané, tak to má rozdrbané dokrvava :hammer: :hammer: :hammer:

https://www.facebook.com/photo.php?v=51 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

snad se vám to video zobrazí :nevim:
Obrázek

LFSH
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od LFSH »

Já nedám dopustit na černý bez, ten dokáže vytáhnout veškeré hnusy z rány.
LA

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

tak poté co se Nyny jizva po čtvrtečním hloubkovém vyčištění skoro zatáhla, dnes to zase hodně mokvá, to druhé (teda to jedno co má) oko jí zase pořád slzí a hnisá - Beránek řekl že je to druhotné a když se to špatné očičko odstraní, tak to odezní samo, no a ono ne... navíc zalezla ráno za závěs na chodbě, což nikdy nedělá, a pak už se mi zdálo i že má nějaký horký ouška (a taky ten lysej krček - jo vlastně fofo), leč změřit jí teplotu se mi nepodařilo ani s pomocí sousedky

takže jsem nevydržela a vzala ji na veterinu, když jsem se nejdříve otázala, kdo ordinuje - a dr.Najman co tam byl dneska už ji jednou viděl... no co myslíte? ano správně, dostaly jsme antibiotika, a to jak celkově tak kapky do oka (toho levýho)... to pravý bejvalý pořád teda aspoň suším

to už nemůže mít ta kočička pokoj?????? :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:

navíc, kombinace Noroclav + Tobrex je to, s čím jsme začaly v únoru u toho pravého očička :cry: ... nemíním opakovat to samé a připravit ji i o druhý oko!!!!!!!!!!
Obrázek

assol
žába/žabák
žába/žabák

Příspěvek od assol »

Je mi to tak líto! Ale pomoci neumím, ani poradit neumím... :nevim: :nevim: :nevim: Asi by to chtělo dr.Beránka.
Tak aspoň na Nynyšku myslím, palečky držím a Tobě Bedulko hodně sil!!! :heart: :heart: :heart: (Když vzpomenu, jak jsem těžce snášela nemoci svých/našich zvířátek, tak si umím Tvoje rozpoložení představit.)

Raven60
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od Raven60 »

Ach Bédo, to je mi Nynyšky moc líto. Chudinka malá, navalilo se toho na ní moc :cry:
Myslím na Tebe i kočičku :heart: a držím palce ať se začne uzdravovat.

Marička Crossette
žába/žabák
žába/žabák

Příspěvek od Marička Crossette »

Ach milá Bedo, teprve teď jsem viděla fotky Nyny s holým krkem :crying: Chudinka malá. A k tomu ještě další trable s druhým okem. Je mi vás obou tolik líto, ale jak už jiní napsali, bohužel neporadím, jen mačkám palce. Jestli se furt dál drbe, tak bych jí šátek, co má na předešlých fotkách zase dávala. Pokud ne, tak asi vzduch je nejlepší lék. Nebo co třeba dětský pudr, ten nezpůsobuje alergii (alespoň myslím, že ne), chladí a vysušuje. A možná, když Nyny nebude mít krk zafačovaný a zkusí se drbat (na holou kůži), třeba jí to bude samotnou bolet a sama toho tedy i nechá. Jinak zkusit třeba namazat krk vazelínou (petroleum jelly), jestli se u vás prodává. Promastí jí to kůži a je i hojivá a také neznám nikoho, kdo by na ní měl alerii (já si jí před spaním mažu rty). Teď jsem schválně zagooglila a zjistila, že se u vás nejen prodává, ale dokonce i s bylinkami. http://www.lekarna.cz/kosmeticka-vazeli ... m-dr-egrt/" onclick="window.open(this.href);return false;. No cena je to tedy vysoká, ale třeba se dá koupit jen v malé tubě a levněji.

Držím, myslím a posílám pohlazení

Lika
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Lika »

Taky držíme palce, ať se rychle zahojí. Je možné, že až se trochu ochladí, tak i ty záněty se vytratí.
Lika
zviretnik.lika@gmail.com mobil 705 237 678

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

tak jsem tu po dlouhé době - pokud to vypadalo že se mezitím nudíme, bohužel není to pravda :no:

minulý pátek ráno když jsem se na Nyny podívala, viděla jsem že má na očičku v jizvě takovou vydutou blanku, jakoby bublinku... sáhla jsem na to a když jsem to jemně stlačila, bylo jasné, že je za tím sekret... a tak dlouho to vypadalo úplně suché!!!!! :crying:

no, muselo to ven a představa, že ji zase stresuju a táhnu ji někam na veterinu, se mi vůbec nelíbila - být to o den dříve, jedeme k Beránkovi (ve čtvrtek), ale takhle??? rozdělala jsem novou čistou sterilní inzulinku, kterých mám doma hromadu, a píchla jsem to - vyvalilo se velké množství, po lehkém stlačení ještě několikrát... takže díra a za tím prostě dutina

díra a za ní dutina https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 5780_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

"díra do hlavy" https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9948_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

a hned jsem sháněla Beránka, co s tím mám dělat... naštěstí jsem ho chytla na telefon, říkal že je moc dobře, že to šlo ven (uffff) a prý mám udělat vysoce nasycený (tmavý) roztok hypermanganu, namočit do toho uchošťouru a tím jí to mám ošetřovat, a to tak, že to strčím až dovnitř... prý to tam jakoby "spálí" a nerozšíří se infekce
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 8027_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

nemohla by mít už ta Nynyška pokoj???

k večeru už jsem byla nervní - možná už jsem blbnula, ale měla jsem pocit že se to snad otvírá celý nebo co... ale to je asi blbost po víc než měsíci, ne??? jenže když já prostě prd vidím, ať si na to posvítím jakkoli... zdálo se mi taky, že Nyny začíná reagovat bolestivě a to se mi vůůůůůbec nelíbilo!!! takže jsem byla zoufalá, doprdele proč se to nestalo o den dřív??? když byl Beránek v Praze?

měla jsem strach, vůbec jsem nevěděla co mám dělat, bála se jak to bude vypadat ráno... přišlo mi jako by to bylo takový "vpadlý", jako by se to "propadalo" do hlavičky, a to nejen to kde se to furt nehojí (nehojilo), ale i ta část jizvy, která už je zarostlá kožíškem... propadala jsem pochybám, jestli opravdu mám rvát tu uchošťouru až dovnitř?? ?? ?? tak jí to přece jen pořád zvětšuju... prostě mi šlo o to, že ta uchošťoura zas není až tak malá a když jí to pokaždé narvu dovnitř, tak nevím jak by to asi mělo zarůst - už to měla celý "propadlý" dovnitř... chci tím ale říct, že pokud by se to začalo hojit a zatahovat, tak když jí dvakrát za den narvu tu uchšťouru dovnitř, tak to taky můžeme takhle dělat třeba už nafurt, žejo

nicméně Beránek je kapacita, tak asi věděl co říká, plus mě jedna kamarádka uklidnila - "Béďo, Argovi jsme taky rány pořád čistily tak, že jsme do nich měly šťourat. A říkaly jsme si přesně to samé, co ty: Jak se to má zahojit, když to pořád rozšťouráváme?! Jenže... dokud je tam hnis nebo tělní tekutiny, tak to nemůže srůstat, protože tomu právě ty tekutiny nebo hnis brání. Tak jsme pravidelně šťouraly a dezinfikovaly a ono bylo postupně té tekutiny méně a méně a hojilo se to."

a ono se to po dost dramatickém víkendu (takže pátek až neděle) začalo opravdu jakoby zatahovat a zmenšovat... včera jsme byly na kontrole, SAMOZŘEJMĚ že doktor to zase už viděl v docela dobrém stavu, když je to hrůza, vidím to akorát tak já sama doma :grr: ... zase jí to vyčistil, a to opět až do hloubky - no, jestliže předtím z toho tahal nitě, evidentně nevstřebané vnitřní stehy, tak včera už to vypadalo jako "maso", skoro se dělalo zle už i mě, a že něco vydržím... ale jinak jsem spokojená a já až tam dovnitř do hlavy sahat nemám, mám čistit jen tam, kam uvidím

Nynyška je moc statečná holčička!!!!! https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 1968_o.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

jo a ještě něco

:hmm: ... zatím jsem to sem nenapsala, ale Nynyška... ještě pořád úplně nevoní Nynyškou............. :no:

já je mám holky "načichané" :oops: , jak jim bořím obličej do kožíšků :mua: - a Nyny od té operace voní jinak :nevim: , dokonce tak trochu "nijak", tím chci říct, že prostě vydává celkově slabší vůni :crying:

ale teď se mi postupně začíná zdát, že maličko, že trošku, snad........................ :heart: :heart: :heart:
Obrázek

Odpovědět