DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Odpovědět
RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Příspěvek od RenataE »

Já nosím prstýnek :heart:
Tora
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tora »

Hanča píše:Upřímnou soustrast, milá Renáto, držte se ty i děti. :heart:
Já nosím od té doby, co mi maminka odešla, na krku její řetízek s přívěskem, a mám tak pocit, že je pořád se mnou. :heart:
Hančo, já nosím též její přívěsek...
Alena Bytomská
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od Alena Bytomská »

RenataE píše:Já nosím prstýnek :heart:
Taky nosím maminčin snubní prstýnek. :in_love:
A v dalším sledu si ho zamluvila vnučka.

.
jenny
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od jenny »

Renato! Četla jsem až dnes. Je mi líto! Hodně sil ! R.I.P. :broken_heart:
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Písnu to sem, aby se RenataE také trochu potěšila. Četla jsem na NP Hřívnatcův článek. Musím říci, že mi vyloženě vyrazil dech - v tom nejpozitivnějším smyslu slova. Je vidět, že když někdo něco píše od srdce zrovna tak, jako hrál hokej a i to památné utkání, tak to stojí za to. Já na NP nejsem přihlášená, tak alespoň tady chci pochválit nejen neuvěřitelně čtivý a strhující článek, ale i Hřívnatcovu zarputilost, že se nenechal složit nepřízní trenéra a nakonec jim to dokonce společně s jeho týmem nandali. :clap_hands: :clap_hands: :clap_hands: :clap_hands: :clap_hands: :clap_hands:
Apina
aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

Taky musím Hřívnatcův článek pochválit, moc se mi líbil.
alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od alimo »

Přesně tak jako Apina, na NP nejsem přihlášená a nebudu.
Hřívnatec je jednička, celou dobu, co jsem četla jsem mu držela palce, je fakt dobrej, že to nevzdal a nandali jim to.
Ono je to v hokeji (o jiných sportech nevím zhola nic) asi všude stejný. Syn kolegyně hrál jako mládě za Most, a Litvínov si vybíral ne podle šikovnosti, píle nebo talentu, ale podle movitosti a vlivu tatínků...hnus fialovej :grr:
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Hm tomu říkám průrazná loby pro jednu partu. Možná mě to houplo, že jsem mrcha závistivá, ale fakt mě to zamrzelo.
Zdravotníkům, hasičům, ošetřovatelům a vůbec všem složkám záchraného sboru se pěkně poděkuje.
Těm co jim bylo znemožněno si vydělat se možná do konce měsíce dostane nějaká kačka . Osvč 25tis. Pokud splní podmínky k udělení.

V Libereckým kraji je ve vedoucích funkcích cca 30 hygieniků, předpokládám, že každej má alespoň jednoho podřízenýho - to bude úplně nejmíň cca 60 činných zaměstnanců.
V Libereckým kraji je po cca měsící snah kapacita na zpracování cca 300-350 testů denně, máme tu cca 160 potvrzených případů, bylo děláno cca 5100testů(netuším kolik je jich opakovaných), v karanténě je 84 lidí. 5t testů na 450t obyvatel, to je 1%,pokud by nebyly testy opakované moc často. Kolem 3tisíc testů je v gesci KHS, za ten cca měsíc třeba 50lidí k řešení na jednoho zaměstnance hygieny (vím,že někdo telefonuje a někdo řeší něco jinýho). Nicméně většina testů je negativní, po oznámení o negativitě natom není co řešit,není co trasovat. V práci denně řeším 20-40 telefonátů, bez toho,že by mi to přišlo divný. Od různých lidí jsem slyšela zkazky na téma "volal jsem na hygienu", nikdo se nedozvěděl nic jinýho, že pokud nebyl v Rakousku nebo Itálii, tak jeho příznaky jsou o něčem jiným, kdo měl nařízený testy dozvěděl se výsledky za nejdřív 6dní, pokud vytrvale volal sám,že by někdo výsledky zavolal jim to ne. Dělají svou práci jako všichni ostatní.Ne? Nějak nerozumím tomu přednostnímu odměňování a jsem přesvědčená, že to nadělá zlou krev.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za ... paign=null" onclick="window.open(this.href);return false;

Pan Vojtěch musí být v nějaký bublině, nebo co. Doufám, že co nevidět nám oznámí přidání 50t všem ministerským úředníků, taky se teď musej otáčet, že jo.

Už dneska večer při psovycházce jsem venku viděla totální povolení morálky. Ze dne na den. Všeobecně. Obsazený lavičky, všude hloučky, pravidlo dvou ani náhodou, když roušky, tak jen na puse, nos venku, nebo rouška pověšená na uchu, a každej cigo v ruce, spoustu vylitejch a víte co? Moc se tomu nedivím.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Máš pravdu s těmi hygieniky. V době klidu je to asi docela hezká práce, pohoda, klídek, sem tam úplateček při kontrole v provozovnách, no teď holt mají té práce víc a peníze chybí ;-)
Jj, taky se nám v noci promenádovali po ulici dva vožralové, mezi druhou a třetí...
S tím testováním - se synkem jsme se neviděli od půlky února. Nejdřív byl nemocný, v době začínající epidemie v Itálii. Na univerzitě studují doktorandi z Itálie, sem tam Korejec, pořádají se konference. Sekretářka, která je ve styku s doktorandy prý "chrchlala jak vovce". Tak nechtěl riskovat. Čtrnáct dnů se léčil doma sám, pak zavolal doktorce, usoudila že kurvu nemá, to bylo v pátek. V pondělí měl volat, to už neordinovala (dodnes jen po telefonu), napsala mu ATB, ačkoli jí říkal, že má strašný kašel. A kašle doteď, ale na test ho nikdo neposlal. Do práce chodí až v noci, aby tam nikoho nepotkal, jídlo si nechává vozit... Možná je jedním z těch mnoha, kteří jsou/byli nemocní, ale neměli to štěstí/smůlu, že je otestovali.
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Trocha optimismu - na zahradě nám zahnízdil párek holubů hřivnáčů.

radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Díky za fotky holoubků, snad mi trochu pomůžou k nadhledu :D . Nechala jsem se unést.
Udělala jsem chybu, že jsem si na stránkách KHS procházela otázky a odpovědi. A nechala se vykolejit posloucháním známých co podlehli potřebě tam volat a následně se podělit o zkušenosti. asi nejhůř na mne zapůsobilo tohle. Kámoška i její syn jsou u záchranných sborů. Ona kašlala a bolelo jí v krku, horečky nemívá nikdy, prý zůstaň doma do práce nechoď, testy netřeba. Dospělý syn po nějaký době jejího kašlání dostal horečky, toho na testy zaměstnavatel (stát) poslal. Jen jeho. V domácnosti 3 dospělí, jedno děcko. Výsledky negativní měl po 5ti dnech. Já se denně potkávám s jejím mužem v práci. Plíce nemám úplně ok, a nějaký další trable taky. Prostě jsem se potento....

Přitom z doby, kdy k mé práci patřilo zajišťování vyjadřovaček orgánů státní správy ke stavebním záměrům a získávání stavebních povolení si pamatuju všeobecný postoj státem placenýho úředníka. Na řešení toho co potřebuješ mi málo platěj. Já jsem tady od toho, abych Ti vysvětlil, že TO NEJDE. Pokud tedy nejsi kámoš. Především jde ochranu jich samých. Většinou po proběhnutí příběhu o kohoutkovi a slepičce se zjistí, že to jde.
Čest výjimkám.
Už jsem pozapomenula.

Vracím se do klidu. Do svýho světa. Do svých věcí. Musím se trochu snažit.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Radko, já se ti nedivím. Jsem taky vytřepaná, bohužel patřím mezi "rizikové", člověk vždycky zdědí to, oč nestojí :-( .
LFSH
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od LFSH »

radanovo, to není ze dne na den. Už od počátku nouzového stavu si starosta ve V. stěžuje na množství chatařů, kteří tam jezdí. Já asi 2 týdny vídám břehy přehrady obsypané rybáři, někteří jsou tam už ráno v pět. V pátek jsem musela po obědě do města - provoz strašlivý (i na vedlejších cestách) a nejmíň čtvrtina lidí bez roušek.
LA
LFSH
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od LFSH »

Je všechno v pořádku, když mořskou pannu vysvětluji jako lidskou verzi mořepsa?
LA
verenka1
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od verenka1 »

Chcela by som všetkým vliať nádej do srdc.Naďalej pracujem na záchranke.Som riziková/ stará,nie práve štíhla,hypertonička,fajčiarka,diabetička typu 2./medicína mi v živote dala veľmi veľa-snáď najviac to,že mám zrovnaný rebríček hodnôt.No a teraz prišiel čas to splatiť.Tak splácam.Opakovane som v styku s podozrením na Covid,mám ochranné pomôcky,okuliare rúška,štít,skafander.Opakovane som bola po takomto výjazde v domácej karanténe-po 48 hod. je výsledok testu a človek ide znovu.Som veriaci človek s normálnou dávkou pokory.A s odľahčením hovorím,že všetci máme tu na zemi vyhradený istý čas a dokiaľ sa ten nenaplní,neexistuje choroba alebo doktor,čo by ma zabil.
Dodržujme tento karantenny režim, najdime si nejakú záujmovú činnosť: ja si trochu opakujem jazyky cez Duolingo,neflákam sa po meste,idem len do záhradky a čučím na telku,alebo čítam.Nebojme sa,bude dobre.
Odpovědět