.
DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
-
Alena Bytomská
- žabí princezna/princ

Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
Upřímnou soustrast, je mi to moc líto, držte se...
Asteris

Upřímnou soustrast. Dag si pamatuju z Aukce, že tam přispěla. Bude nám všem chybět.

Upřímnou soustrast celé rodině.
-
Marička Crossette
- žába/žabák

Milá Renato, upřímnou soustrast, umím se vžít to tvé bolesti, která hodně dlouho nepřebolí. Tvoje děti přišly o úžasnou babičku, s kterou měly to štěstí prožít mnoho let až do jejich dospělosti. Takže i oni na ní budou mít spoustu nezapomenutelných vzpomínek (nejen na její perníkářské umění). Navíc jsi myslím tady psala (u e-pohlednic), že děti nedávno přišly už i o mečového děděčka. Příliš smutku v tak krátké době !
Drželi jsme Tvé mamince nedávno všichni palce, velká škoda, že to nepomohlo. Tak alespoň doufám, že maminka nezemřela zcela sama na nemocničním lůžku (když jsou teď kvůli viru veškeré návštěvy zakázané ), ale jestli v nemocnici byla, že lékaři v těchto posledních momentech života pacientů dělají vyjímky a jejich drahé k lůžku pouští.
Drželi jsme Tvé mamince nedávno všichni palce, velká škoda, že to nepomohlo. Tak alespoň doufám, že maminka nezemřela zcela sama na nemocničním lůžku (když jsou teď kvůli viru veškeré návštěvy zakázané ), ale jestli v nemocnici byla, že lékaři v těchto posledních momentech života pacientů dělají vyjímky a jejich drahé k lůžku pouští.
To je mi Tebe i dětí moc líto Renato, Dag přeji klid a dobré spočinutí, kéž smutek jde unést.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Maminka zemřela sama. A mě o tom přijela informovat policie.Marička Crossette píše:Tak alespoň doufám, že maminka nezemřela zcela sama na nemocničním lůžku (když jsou teď kvůli viru veškeré návštěvy zakázané ), ale jestli v nemocnici byla, že lékaři v těchto posledních momentech života pacientů dělají vyjímky a jejich drahé k lůžku pouští.
Je to celé složitá story, ale mámin stav se po operaci (Motol) relativně "zlepšoval" (Vinohrady), až se zlepšil natolik, že sice byla v hlubokém bezvědomí, ale nepotřebovala podporu dýchání. V tom okamžiku ji přeložili z pražských Vinohrad do Ostrova nad Ohří (130 km). Ten mechanismus, proč ji tam přeložili, znám a respektuju. Absolutní zákaz návštěv, koronavirová uzavírka. Po celou dobu, co tam byla, mi bez problémů telefonicky podávali informace.
A pak mě v pondělí v poledne doma hledala policie. Děti jim řekly, že jsem v práci, tak že prý přijedou k večeru. Celé odpoledne jsem byla ve stresu, co se děje, volala jsem na místní oddělení, tam nic nevěděli. V osm večer přijela hlídka z úplně jiné městské části a sdělila mi, že máma zemřela. A že prý špitál na mě neměl kontakt.
Když jsem se včera trochu vzpamatovala, volala jsem do toho špitálu, co to má znamenat. Značně zpruzený ošetřující lékař mi velmi nepříjemně sdělil, že na mě neměli funkční kontakt. Na mou otázku, jak je tedy možné, že mi sdělovali informace (i on sám) mi neuměl odpovědět. Ani slovo účasti nebo omluvy, jen že prý je překvapilo, že zemřela.
Ještě na vysvětlenou - obě pražské nemocnice (Motol a Vinohrady) se mnou komunikovaly pouze po sdělení hesla, které jsem udala při příjmu do Motola. V Ostrově po mně nechtěli ani Ň.
-
Marička Crossette
- žába/žabák

Renato, děkuji za rychlou a tak podrobnou dopověď. Tak ale snad Ti může být útěchou, že maminka byla od operace v hlubokém bezvědomí, takže nevěděla jak na tom je a nakonec i tak usnula navždy. Snad jsem dobře porozuměla, že se už neprobrala (jako moje maminka, ta se po 3 hod. operaci neprobrala z narkózy, srdce to nezvládlo). V Praze asi potřebovali každou volnou postel pro akutní nakažení, což při stavu Tvé maminky dává smysl. Ale přístup lékaře kterému jsi nakonec volala bych asi těžko vydejchala. Ještě jednou upřímnou soustrast.
Renáto, to je ale hrozné, ach jo, chudák maminka a chudáci vy. Držte se a opatrujte se.
Renato, čtu to až dnes, i Tvé poslední vysvětlení. Je mi to strašně líto, držela jsem palce. Ještě horší je ten způsob, jakým ti úmrtí Tvé maminky bylo sděleno. Nemám slov. Upřímnou soustrast a zachovejte si slunečné vzpomínky na skvělou maminku a babičku v době, kdy byla zdravá a kdy s Vílou pekla perníkové hádanky.

Apina
Renato, je mi to moc líto.
Lika
zviretnik.lika@gmail.com mobil 721 570 001
zviretnik.lika@gmail.com mobil 721 570 001
- sharka.68
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Asi se toho moc nezměnilo..., když mi před 11 lety zemřel otec, tak mi přišla sms- ze špitálu: Dnes v 21:15h zemřel pan...Nemocnice ta a ta... to taky bylo docela výživný. Do té doby taky komunikovali normálně a v pohodě...pořád se to nenaučili sdělovat prostě jinak, lidsky...nikdo je to asi na školách neučí! 

Renáto, to co píšeš je hrozné. Netušila jsem o té operaci, nějak mi to uniklo. Přístup lékaře je neomluvitelný! Objímám Tě!
Tenhle způsob informování je skutečně nedomyšlený. A ubližující. Možná vyprovokovaný nouzovým stavem. To je mi líto.
Taky jsme v minulosti zažili děsnou informaci od vykolejenýho vytočenýho doktora bez špetky soucitu. Tehdy jsme měla chuť ho zbít, taky mu ublížit. Pak mi nějak došlo, že to i pro něho bylo zlá informace, těžkej den a že to prostě nezvládl, tak mě to přešlo.
Taky jsme v minulosti zažili děsnou informaci od vykolejenýho vytočenýho doktora bez špetky soucitu. Tehdy jsme měla chuť ho zbít, taky mu ublížit. Pak mi nějak došlo, že to i pro něho bylo zlá informace, těžkej den a že to prostě nezvládl, tak mě to přešlo.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Upřímnou soustrast, milá Renáto, držte se ty i děti.
Já nosím od té doby, co mi maminka odešla, na krku její řetízek s přívěskem, a mám tak pocit, že je pořád se mnou.
Já nosím od té doby, co mi maminka odešla, na krku její řetízek s přívěskem, a mám tak pocit, že je pořád se mnou.