Cukrářské kokosky

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

Cukrářské kokosky

Příspěvekod IvaP » 14.12.2019 21:10:33 0

Nepeče se na počet bílků, ale na váhu bílků.

1 díl bílků
2 díly cukru krupice
1 díl strouhaného kokosu
1/20 dílu meruňkové marmelády

2/3 bílků smícháme s cukrem a ve vodní lázni za stálého míchání (nejnižší stupeň na šlehači) nahříváme do 60 stupňů. Pak vyjmeme z vodní lázně, vmícháme marmeládu a postupně vmícháme kokos a zbytek bílků. Na pečící papír uděláme kopečky, mírně se roztečou a pečeme při 200 stupních dozlatova (do barvy, kterou znáte z cukrárny). Krásně popraskají, uvnitř zůstanou vláčné, nezkoušejte je testovat, jestli jsou upečené, tak, že byste jednu sundali z plechu - nejde to, přetrhne se. Kokosky vypadají jako lehce nedopečené, trochu se klepou, ale nezpanikařte. Vytáhněte plech z trouby, chvilku ještě nechte dojít a pak kokosky stáhněte i s papírem z plechu a nechte je úplně vychladnout, teprve pak jdou sundat.

P.s. Asi do Vánoc nevydrží.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2810
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků