pudinkové banánky

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

pudinkové banánky

Příspěvekod sharka.68 » 09.12.2019 10:54:50 0

5 vanilkových pudinků – možno nahradit kakaovými nebo banánovými
500g polohrubé mouky
250g cukru
250g másla
2 vejce
½ prášku do pečiva
vanilkový cukr

Zpracovat těsto, nechat mezi talíři odpočinout. Přes strojek dělat banánky , upéct do světle růžova, slepit pikantní zavařeninou a polít čokopolevou.
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 8868
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod IvaP » 09.12.2019 17:49:31 0

Nešel by místo pudinků použít škrob (kukuřičný nebo tapiokový)? Nějak ty barvičky nemusím.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2810
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod sharka.68 » 10.12.2019 7:41:09 0

jo, šel....maizena určitě... :wink2:
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 8868
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod Jajka » 10.12.2019 19:12:07 0

Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?
Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod IvaP » 10.12.2019 21:02:12 0

Jajka píše:Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?
Chutí, vůní a vlastnostmi.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2810
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod Jajka » 10.12.2019 22:46:07 0

Prosím, můžeš nějak popsat ty vlastnosti?
Nikdy mě nenapadlo si koupit oba a zkoumat je...
Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod IvaP » 12.12.2019 13:30:36 0

Alespoň mně bramborový po uvaření smrdí, těmi bramborami. Při použití na "čínu" - při naložení masa s vajíčkem a škrobem ten bramborový nějak na tom mase pak nedržel, všechno to těstíčko se připeklo ke dnu pánve. Zkoušela jsem použít bramborový místo tapiokového do takových sýrových pusinek, výsledek byl katastrofa, bramborami to smrdělo všem, stejně tak v bábovce. Kukuřičný je jemnější v chuti, trochu méně zahušťuje, v krémech, pečivu nemá bramborovou pachuť. Best of best na pečení je asi ten tapiokový, je velmi jemný a absolutně bez chuti.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2810
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod Jajka » 12.12.2019 18:56:16 0

Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.
Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvekod IvaP » 12.12.2019 21:15:23 0

Jajka píše:Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.
Tak. On v těch pudincích je kukuřičný.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2810
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov


Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků