Kvalitní potraviny

Moderátoři: Lika, radanova

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: Kvalitní potraviny

Příspěvek od ri »

Hollandii nekupuju. Náš jogurtovač je vycvičený na Klasika, s nim funguje a já raději neexperimentuju :)
Ale v Klasikovi taky škroby nejsou, mléčná bílkovina jo, ale tu by tam člověk i čekal, ne ? :D
(Jo, já vím ... )
aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

Tak domácí jogurt je určitě nejlepší, nijak neprotestuju. Jen si po čase na naočkování kupte kelímek nějakého toho prodávaného, tyhle domácí kultury se rády zvrhnou, pokud si teda nekupujete ty od Milcomu apod.
Ale asi to děláte, že jo a já se tady zas tvářím, jak bych tomu rozuměla. Nerozumím, už dávno ne, léta, kdy jsem se chtěla věnovat "dairy science" už jsou opravdu dávno pryč, vyléčila mě praxe na mé alma mater, hlavně ty mezilidské vztahy, to byl fakt humus. Nicméně, mlíko a vše kolem mě baví pořád, aspoň tak nějak platonicky.
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

:) z Jednoho Klasika jen jednu "šarži" jogurtu. Vím že "opakováním" se mění poměr jednotlivých bakterií (i když už si nepamatuju jména)
:)
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

vrána píše:Užitečné téma. Taky se podělím: Hollandia už není, co bývala. A do jogurtů od Bohemilk sypou sušené mléko, což se u pravých řeckých jogurtů opravdu nedělá. Takže zbývají opravdu řecké jogurty (z prodejen s řeckými produkty). Mňam.
No, alespoň pak nevylévají syrovátku, aby se zvýšila sušina jogurtu. To se dá udělat i tím přidáním sušeného mléka nebo svařením mléka na cca 1/2. To není nic závadného, je to pořád "jen" mléko, horší jsou ty škroby a jiná zahušťovadal.
aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

Já taky ne, i když jsem to študovala a mám vyloženě z mléka (tj. z oboru Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků) státnice. ;-) Nějaké laktobacily a streptokoky (delbruecki, bulgaricus, thermophilus, atd. atp.) Na počkání dohledám, příslušných knížek mám za zády v knihovně hafo, ale dnes asi ne, neva? Kdysi jsem si pamatovala složení všch mlékařských kultur a podobné hlouposti, ale jak to nedělám, tak mám fakt výpadky paměti. Kdybyste třeba chtěly nějaký předpis, tak to můžu posloužit hned, tím se teď zabývám. Nebo třeba epizootologií, ta mě baví. Víte třeba někdo, že v zimě měliv Německu vozhřivku? Dozvěděla jsem se to až včera a bylo mi z toho opravdu úzko. Vzpomněla jsem si na český případ po první válce, to bylo strašné (úplně všichni, kteří se s tím tehdy i letmo potkali, zemřeli, včetně snoubenky pána, co ty koně pitval, snad 27 lidí). No, dneska už jsou na to antibiotika, ale tohle kdysi byla jedna z úplně nejhoršíh nákaz, vyskytovala se vždycky po válce, ve které se používali koně.
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

:) díky, dokud to funguje názvů netřeba. Někde jsem to četla, když jsem si dohledávala postupy :D
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Beda píše:nejsem si jistá, zda kvalitní rovná se chutné :nevim: ... i když vlastně, co člověk to jiná chuť, žejo

mně například Hollandia nechutná, bléééé :no:
protože se cpeš tím hnusným škrobovým Floriánem :mrgreen: :roll:
Obrázek
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

ó nikoli - protože Hollandia (např.) mi nechutná, proto se cpu tím hnusným (dobrým :tasty:) Florianem :love:
Obrázek
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Kvalita nemá s chutností žádné rovnítko. Každému chutná něco jiného a i kvalitní věc může být i nechutná.
Obrázek
aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

A což teprv taková zdravotní nezávadnost (dnes buď z blbosti nebo z lenosti překládaná jako bezpečnost), že jo. ;-)
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Zdravotní nezávadnost je základní požadavek, dnes užívaná bezpečnost je ještě o trochu něčem jiném. Bohužel vzhledem k tomu, že pohyb zboží a tím i potravin je hodně volný a dozorové orgány neodvzorkují 100%, jsou destinace, odkud mohou být dovezeny potraviny méně bezpečné či zdraví ( a za určitých podmínek i život ) ohrožující. To byly mléčné výrobky z Číny a to může být kuře z Polska.
Obrázek
aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

Inko, klid, já jsem hygienik a jsem celkem v obraze, dělala jsem si legraci, což asi nebylo zřejmé.
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

No ono díky nové a novější legislativě vše pro lid se ten lid pomalu ztrácí, nechápe, nezná, podléhá masáži populárních pořadů. Nepoužíváme zdravý rozum, nevybíráme si své oblíbené zboží, necháváme se zmastit reklamou a v neposlední řadě se nakonec necháme zlákat lácí, ať už opravdovou, nebo zdánlivou. A to nejen u potravin, ale tam nejvíce. Nakonec se dostaneme do situace, kdy nebudeme umět použít vlastní mozek, uděláme to, co nám bude řečeno? Ale doufala jsem že opravdu si třeba doporučíme to, co máme vyzkoušené, co nám nejen chutná, ale je cenově dostupné a přitom kvalitní ve smyslu nezneužívání přídatných látek a podobně.

Když jsem se dostala ze situace " musím nakrmit rodinu zdravě, ale mám 200 Kč na týden ( ve staré měně ) " do situace " nemusím hystericky koukat na cenu a přitom řešit kvalitu " zjistila jsem, že třeba levné párky nejsou tak levné, neb jich Bimbo spotřebuje pro nasycení více, než těch levných. Sice nejsou ty vícemasové levnější, ale ten konečný rozdíl není tak hrozný. Tak třeba kde a jaké párky koupit, pokud nemám za rohem Globus?
Obrázek
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

tak třeba Inko Globus nemá uzeniny z TORO Vysoké Mýto..takové Kujebácké párky,to je radost jíst, sníš dvě nožičky a jsi naprásknutá jak o když sníš 6-8 levnejch..cena Kujebáků je 159,.Kč za kilo.. podobně uzeniny z Hlavečníku (šunkovo masový točený salám atd)..taky přenáramná dobrota a komínové klobásy z Bylan u Chrudimi..nebe v hubě..pobobně jako u šunky od Prantla, kde je 91% masa a je bezlepková...180,-Kč/kg. na druhou stranu ti přávidím i závidím blízkost Diany a rybích pochoutek.
A zaváží k nám Radonice mléko a mléčné výropbky-pojízdné bučící auto, kde je bučení proloženp zvoněním kravských zvonců a výkřiky: Mléééko,přivezli jsme Vám mlééééko! Nedávno jsme ho viděla parkovat i u Vás u té prodejny u velké křižovatky..tak začali vozit i maso a uzeninu.Jejich hovězí párky,sice hříšně drahý, ale taky moooc dobrý. A můžeš si to objednat i přes internet nebo přímo u řidiče na další závoz.
Obrázek
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Bedo od pondělka je v Lidlu Řeckej tejden..zajdi a kup si na ochutnání ty jejich jogurty. Teda nevím, jak dalece je u Vás fronta a zájem, u nás je v 8 hodin už nemaj....

je to kilovka, za 60 korun..přidávám si do ní med nebo marmeládu...na misku,vydrží mi max 4 dny jedna piksla.

a kdybys nechtěla kilovku, můžeš prubnout tyhle ochucené:

a pro ostatní: tenhle hluboko mraženej polotovar koláč slanej sýrovej se špenátem za 89,- ..je taky moooc dobrej:

dobrá je i jogurtová zmrzlina:

Jitča si koupí Halloumi,na grilování a já se budu modlit,aby na mě odpoledne,až pojedu z práce něco zbylo...
Obrázek
Odpovědět