9.12. - trochu problematické téma...

Moderátoři: Lika, radanova

Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

9.12. - trochu problematické téma...

Příspěvek od Xerxová »

ptala jsem se na Zvířetníku, ale tady je kočičích lidí víc a dá se asi otevřeněji diskutovat. takže cituji:

Já mám Bedo jiný problém kočičí... Začínám být na kočky (tedy na jejich lidi) naštvaná. A to dost. Poblíž je dům a do bytu v přízemí se nastěhovala paní a mocmoc koček (asi tak 15) . Nejsou ubohé - jsou hezké. Chodí pootevřeným oknem ven. A zvětšují neustále postupně teritorium. Dělají binec v kontejnerech (a vítr to nosí všude) . Mám jich občas (hlavně v noci) plnou zahradu - a se....rou všude - do mulče u růží, do jehličí pod borovice... Najt to oňuchává, někdy i žere. Vadí mi to. Nechci si začervit psa na vlastní zahradě - o dětech nemluvě. Teď jsem ráno hnala kočku z pod krmítka. ¨Je mi jasné, že kočka se přesvědčit k nenávštěvě pro ni tak zajímavého pozemku nedá. Najta nechci učit agresi. Tak holt asi budu ten agresor já... Zatím metám šutry... a hromyblesky... Existuje nějaká rada ???
Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: 9.12. - trochu problematické téma...

Příspěvek od Rpuť »

Xwerxová, počat 15 koček signalizuje, že asi bude krapet problém. Začala bych písemně. Vážená paní, majitelko, mám vnoučata, mám psa. Vaše kočky kálejí na mém pozemku. Nepřeji si to, nepřeji si, aby moje vnoučata či pes schytali nějaké parazity. Nepřeji si vaše kočky na svém pozemku. S úctou Xerxová.
Ne, že by to bylo co platné, ale vypadá to na delší bitvu.
Držím palce
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Znám jen jeden odpuzovač. Voda.
Tam kde se rozprašuje voda, kočky nejsou.
Jak to zařídit, nevím. Nade mnou kočky vítězí, když nečíhám s postřikovačem.
Ale nadávat nemůžu, jsou to moje kočky :?
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

no, to je opravdu problém :sad2:

Xerxová, kočkám které chodí ven nezabráníš kolikrát ani oplocením ve zkoumání okolí - a když už jsou venku, dělají potřebu tam kam chtějí (ono pes taky značkuje na ulici cizí auta, baráky, všechno)

asi tě nepotěším - jediným řešením je domluva s majitelem koček (tohle se řeší i v zahraničí a nikdo jiné řešení pokud vím moc nevymyslel)
Obrázek
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

domluvu schůdně nevidím - já naštěstí nejsem v první linii - jsou na tom lidi i hůř a domluvit se prý nejde. Paní je určitě doma nezavře... a tudíž se stejně bude čekat, co se z toho vyvrbí. Na jednu stranu si říkám, že to určitě pro kočky blbě skončí. Na druhou stranu si říkám, že bych se nezlobila... a to je určitě špatně :hmm:
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Domluva s majitelem?
Na čem se domlouvat? Aby je nepouštěl ven? Aby jim zakázal vstup na něčí zahradu? Aby je dal pryč?
Tohle nechápu zase já. Nevím, co bych po majiteli mohla chtít.
:hmm:
Matylda
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Matylda »

15 koček je fakt prostě moc. Navíc pochybuju, že v tomhle množství je paní odčervuje.
Vím, že kočku nechceš. Jedna tvoje kočka by je ze svého teritoria prostě vyhodila. Stačí si pořídit dospělou čičinu z útulku.
No a pokud jde o zamezení přístupu... pokud vím, místní kočky prolézají zahrady jak je napadne. jenže to není tohle množství. My máme jednu, sousedi dvě, další kočky jsou naproti na ulici zhruba ve stejném počtu. Takže se to nějak rozptýlí. Kupovat spreje proti kočkám okolo celé zahrady, tak to vám nezbude ani na chleba, se obávám.
Buď se s tou paní domluvit, další možnost je stížnost na obecní úřad... oni by to museli nějak řešit. Zvlášť když si vás bude stěžovat víc.
Obrázek
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

ri píše:Znám jen jeden odpuzovač. Voda. Tam kde se rozprašuje voda, kočky nejsou.
Dneska v poledne jsme na chvilku zajeli do Bedřichova. A běžela tam zasněžovátka. Že bych si jedno dělo půjčila na zahrádku??? Protože vlastní studnu nemáme, tak asi rozprašovače na zahradě nepoběží. Night by to sice ocenil - je kachna - ale peněženka nee. Nojono - asi to řešení nemá.
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

známá si pořídila kočku. Zatím byli dvakrát na veterině, aby jim dali pochroumanou kočku dohromady po útoku těch starousedlíků... to jen že ani vlastní kočka nemusí být výhra. Navíc opravdu kočku nechci. Nebudu se nervovat, kdy ji přejede autobus, co nám jezdí před plotem. A navíc mám ptáčkomilnou zahradu - na regulaci počtu mi stačí paní krahujcová.
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Máme studnu, mým snem je postřikovač s pohybovým čidlem a nočním viděním. dala bych ho hezky nad záhonky ...
No jo, tak aspoň večer zalívám.
Máme v mrkvi nějakou demarkační linii našich a cizích koček :?

A ta invaze začala až teď na zimu? Možná až bude na zahradě větší provoz, tak se zase stáhnou.
ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

A co kdyby ti některé mládě půjčilo vodní pistoli? Občas mají impozantní dostřel :chi:
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

invaze nastala letos - neb se paní přistěhovala snad někdy v létě. A my jsme až třetí zahrada od onoho činžáku... než se rozkoukaly kočky, tak to chvíli trvalo. Štvou mě nejvíc ta ho...vna... Dělají je hlavně v noci, když si užívají klidné ničím nerušené kočičí procházky. Hlavně že po svém psovi si je uklízím i na vlastní zahradě... Možná až v létě bude Night víc venku a občas je prožene (a bránit mu nebudu), tak vyhlásí prostor jako ne zcela bezpečný. Ve vrhání šutrů brzy po ránu se postupně zlepšuju. Vodní zbraň by byla lepší, ale musela bych na to myslet. Kamení je víc při ruce
Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Hlavně po nich nezkoušej nic házet a vyhánět je ty osobně. \\\Fungovat může jedině Night. My měli takovou babu s 15 v baráku, kde jsem pracovala. Pod okny terasa a po ní se to prohánělo. Ke mně číči mohly, tak mě se nic nestalo, ale nepřej si vidět ostatní kanceláře, odkud je před tím vyháněly. Osazenstvo odešlo na oběd a nechalo otevřená okna a kočeny se tvrdě pomstily. Všude bordel, všechno převržené, nasráno i v klapkách el. psacího stroje, evidentnbě úmysl. Takže pozor, raděj opatrně!
EvaB.
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od EvaB. »

radí se ježatý plot špičkami ven. kočka se nemá kde chytit, tudíž po pár pokusech se vzdá snahy na oplocený pozemek chodit. předpoklad je ale, že pod plotem není místo, kudy se dá prolézt, pak je tato rada nanic. teoreticky by to měla vyřešit domluva. prakticky s některými lidmi nehneš, lhostejno, zda jsou psí nebo kočičí. oznamovat na MP, Magistrát, ochráncům zvířat... všechno bývá ve výslednici nanic. správně by měla dotyčná kočičí paní udělat opatření proti tomu, aby její kočky vnikaly na cizí pozemek. ale...kde není vůle, není ani cesta :-( možná by zafungovalo, kdybyste se domluvili všichni dotčení sousedi dohromady, nejprve jí napsali dopis ( viz předřečníci) a pak ji i navštívili s návrhem, že opatření ( plot, siť) zajistíte, ať přispěje finančně. argumentem budiž mj. to, že vy svoje zvířata také na její pozemek nepouštíte, aby tam škodila ( a že třeba Najtík by dokázal převálcovat zahradu asi wellmi pěkně :-)))
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Jediná rada - pořiďte si PSA, který může být venku i v zimě. Poník do postele problém s kočkami nevyřeší :wink: A ještě k vlastní kočce - máme venkovního kocoura a ptáků plnou zahradu...
Odpovědět