Night de Garaba

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Odpovědět
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Night de Garaba

Příspěvek od Xerxová »

uklidili mi Najtíka - tak si ho zase vyndám :chi:
A jako ilustraci použiju fotku s Ajvííí

Edit admin: "Uklizený" Najtík je zde: Night - červen (kdyby ho někdo hledal a nemohl najít :) )
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: Night de Garaba

Příspěvek od oskarina »

Prosím obě fotky (tu druhou, jak se dívají na sebe)! Jsou obě kouzelné!

Dnes jsem se dala do řeči (jak už to tak u pejskařů bývá) s cizí paní, která měla na vodítku amstaffa, ale byl takový trochu zvláštní - no a on to nebyl americký stafford, ale americký buldok! No, nevím, znám anglického buldoka, francouzského buldočka, ale tady bych to fakt nepoznala.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Americk%C3%BD_buldok
Není to přímo k tématu Najtíka, ale je to o pejscích obecně...
Jinak jsem se dívala na fotky z dozí výstavy a moc černých krasavců jsem tam neviděla. Spíš harlekýny, šedé dogy a tak...
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

třeba jedna úžasná černá krasavice.
Moc mě mrzí, že jsem neměla katalog a o přítomnosti této čubinky jsem se dozvěděla až z výsledků - a pak jsem ihned zjistila, odkud je mi ta oslintaná urozená hlava, co vyfotil Pepa, známá... Je to Whitney Houston de Garaba - jedna z výstavně nejúspěšnějších dog posledních let. Se svojí polskou paničkou objíždí výstavy po celém světě... že budou i u nás na klubovce jsem netušila. Jinak bych šla s Garabou pozdravit Garabovou... Jen ona je z modrého chovu - takže nejsou s mojím Garabáčkem příbuzní.
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

No, to je vidět, že je to ženská, nosí šperky (tedy mně se zdá, že má stříbrný obojek, ale možná špatně vidím...)! :D Krásná!
Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Krásná holka! Se nedivím, že má úspěchy! :clap_hands:
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

A prosím Tě, co je to - ona je z modrého chovu? Je černá nebo ne?
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

není to úplně jednoduché - ber to tak, že jsou v Čechách černé dogy dvoje. Jedny černé černé (kříží se černá s černou nebo černá s hárlekýnem) a černá do modrých (kříží se pouze s modrou) . U nás se na to hodně dbá - do rodokmenu se fakt píše "černá do modrých" - a nelze použít v chovu černých a hárlekýnů. Jinde se na to tak nehledí, a klidně černou do modrých (která má v papírech psáno narozdíl od tuzemska jen černá) použijí jak se jim líbí.
Whitney Houston de Garaba je z modrého chovu. U nás by se musela nakrýt pouze modrým psem a štěníci by byli buď modří a nebo černí DO MODRÝCH. Její rodokmen je tady: http://www.degaraba.com/pedigreewhitney_es.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale z něj ty barvy předků moc poznat nejdou - protože podle kvality fotek černá s modrou jsou hodně zaměnitelné. Na klubovce ji porazila mladší polská fena (to jsou ty dvě hezké hlavy v albu fotek Alex) a ta má v rodokmenu hárlekýny, černé i modré... Její dítka by měla problém v Čechách s oficiálním PP - protože u nás musí být minimálně tři generace předků ve "správné" barvě... Ale u kvalitních importů se nad tím zavírají oči a dostanou výjimku... Trošku guláš, já vím... ale snad je to trochu pochopitelné
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

ještě na doplnění Najtíkův rodokmen: http://www.degaraba.com/pedigreen2013_es.html" onclick="window.open(this.href);return false; Mimochodem jeho praprababička taky byla modrá... ehmmm ani Portugalci si evidentně na čistotu barevných rázů nehrají. A z hlediska šíře genetické základny je to dobře. Tři generace předků máme barevné správně :jazyk:
Naposledy upravil(a) Xerxová dne 20.08.2014 15:11:57 0, celkem upraveno 1 x.
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

no, ono je to blbé, že jsou podmínky v různých zemích různé -Majda by jinde byla normálně chovná, jen u nás bohužel ne. A byla to sázka do lotynky, jestli tu neplnochrupost zdědí nebo ne. Její sourozenci byli plnochrupí, ale jejich potomci zase nemusí být....
Obrázek
Matylda
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Matylda »

U kavalírů to tak striktní s barvami není, jen se chovatelé snaží nekřížit barevné (tricolor, blenheim) s jednobarevnými (ruby, black and tan). Sice to občas podpoří sytost kaštanové barvy, ale zas se objevuje špatné vybarvení- u jednobarevných jsou to bílé znaky a třeba tricolor bývá plášťový, což nemá být. Já mám obě psice vybarvené správně, ale zas mají jiné problémy- třeba Borůvka je křivozubka a Světluch má alergii na krmivo, což by sice uchovnění nebránilo, ale já bych zas nechtěla množit psa s alergií.
Obrázek
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

To Ti Matyldo tleskám, najdou se tací, kterým je jedno na čem ty štěňata dělají ( viz naše madam ). Ono je to takové zvláštní, bylo by krásné, kdyby se u chovného jedince objevovaly i informace o jeho odchovech, ona by se sem tam nějaká ta dědičná choroba či sklon našel. To by se potom vybírali rodiče hlavně podle kvality prarodičů . Kamarádka má dogu necelých 6 let a i když dogy zrovna dlouhověkké nejsou, šokovalo mne, že už nežijí nejen její rodiče, ale ani žádný z asi osmi sourozenců. Bože, Majdě bude pět a zatím mi připadá stále jako štěně!
Obrázek
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

Xerxová píše:ještě na doplnění Najtíkův rodokmen: http://www.degaraba.com/pedigreen2013_es.html" onclick="window.open(this.href);return false; Mimochodem jeho praprababička z tátovy strany taky byla modrá... ehmmm ani Portugalci si evidentně na čistotu barevných rázů nehrají
mně se náhodou ta modrá ve vašem albu moooooc líbila :in_love: ... a to modré miminko :mimi: v albu u Alex je k sežrání :heart: :heart: :heart:

a v tom rodokmenu se vůbec nevyznám :no: :no: ... myslela jsem, že z každého páru, který zplodí potomky, budou ve "stromečku" vycházet jeho děti - a ono zřejmě prt, bo z každého páru "vylejzá" jeden zase pár :uff: :uff: :uff: ... je vyloučeno, aby se vždy narodil jeden synek a jedna dcerka, žejo :bzik: :bzik:
Obrázek
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

to je přehled přímých předků - tam sourozenci nejsou. První pár (růžový a modrý podklad jsou holčičky a kluci) jsou Najtíka rodiče - Dubai a Enzo, pak jsou prarodiče, pak praprarodiče...
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

jo aha - ono to zpátky v čase jde zleva doprava :bzik: ... krom těch sourozenců mě i tohle zmátlo naprosto dokonale - obrácená časová osa, ufffff :uff: :bang_head: :wc2:
Obrázek
Lika
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Lika »

Koukám, že dědeček z matčiny strany se jmenoval Bandita a prapradědeček Štajn :-) No potěš, Najtík se ještě vyloupne :-)
Lika
zviretnik.lika@gmail.com mobil 721 570 001
Odpovědět