Palcodržna pro Rpuť
Re: Palcodržna pro Rpuť
tak tak - poptat se, že bychom chtěli na počest jejich obyvatelky zasadit památný doubek. Že to bylo její přání... Já myslím, že by to povolit mohli... Můžete někdo kouknout do katastru, kdo je majitel břehu ?? Pokud víte, kde se to má zhruba sázet.
Taky to vidim nejak takhle.Možná by Beda mohla provést presun. Do neverejnych temat myslimJitča píše:Zkusím vysondovat od známých, jak to chodí... A pochopitelně, že je pod dubem Rputinka, to by muselo zůstat tajemstvím- zdůvodnění by muselo být jiné - buď např. strom "Na památku Rputi" či třeba "Strom Zvířetníků" či něco podobného... Ale různé spolky i jednotlivci stromy do krajiny sázejí, tak třeba se to nějak poddá a dojedná...
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
-
Mar-ska
Vím to, jakožto obyvatel břehu. Povodí vlastní část břehu 1 m od hladiny vody. Ostatní pozemky okolo vody jsou soukromých vlastníků anebo obecní. Nejlepší by bylo najít část která patří obci nebo nějaké organizaci. Se soukromníky bývají dost problémy. Možná, že by k tomu mohla něco říct Jenny.
- Jitča
- žabí královna/král

Tak jsem se jen v rychlosti podívala na vlastníky pozemků kolem toho potoka - nevím přesně, o který úsek by se mělo jednat, ale větší plochy tam patří Městu Bechyně, dále Panství Bechyně (sídlo v Lichtenštejnsku!), a pak různým soukromníkům. Takže záleží hodně na konkrétním umístění, ale v případě nouze by šlo určitě domluvit i vysazení na místě obecním - poslala jsem dotaz kamarádce, která dělá na ochraně přírody a takovéto akce občas sleduje, tak uvidíme, zda a co my odpoví... Bedulko, pokud víš umístění přesněji, zkus mi ho nějak poslat...
- Jitča
- žabí královna/král

Tak hlásím první informace: prý by mělo stačit kontaktovat odbor životního prostředí a domluvit se s nimi už na konkrétním umístění. (Tedy v případě majetku města.) To by bylo podle mě asi nejschůdnější řešení...
- Beda
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
no vida, a já zrovna píšu na Zvířetník:
Liko, u Smutnýho potoka neznamená nutně přímo na břehu přece - neboj, vybereme pro něj nějaké pěkné místečko
(ale jo, samozřejmě že mě taky napadá tato hrozba, ale udělám maximum, abych slib dodržela)
Jitčo, možná fakt bude třeba nahlídnout do těch katastrálních map, ale jak už jsem napsala tady vejš, v první etapě teď řešíme ten hrnec - ale v povodí, do jednoho metru, to pak nejspíš nebude
Liko, u Smutnýho potoka neznamená nutně přímo na břehu přece - neboj, vybereme pro něj nějaké pěkné místečko
(ale jo, samozřejmě že mě taky napadá tato hrozba, ale udělám maximum, abych slib dodržela)
Jitčo, možná fakt bude třeba nahlídnout do těch katastrálních map, ale jak už jsem napsala tady vejš, v první etapě teď řešíme ten hrnec - ale v povodí, do jednoho metru, to pak nejspíš nebude

- Beda
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
a ještě si dovolím švestičky... ech, vlastně jeden odkaz (i když by jich mohly být desítky) - můj asi nejoblíbenější Rputí článek
http://neviditelnypes.lidovky.cz/clovec ... retnik_dru" onclick="window.open(this.href);return false;
ale začetla jsem se a vlastně nevím, všechny jsou skvělé, a to ještě nepočítám to, co bylo občas v diskusích... joooooo, to kdyby někdo vše vyzobal, to by panečku byly RPUŤOVINY
http://neviditelnypes.lidovky.cz/clovec ... retnik_dru" onclick="window.open(this.href);return false;
ale začetla jsem se a vlastně nevím, všechny jsou skvělé, a to ještě nepočítám to, co bylo občas v diskusích... joooooo, to kdyby někdo vše vyzobal, to by panečku byly RPUŤOVINY

Pokud jde o Rputí sebrané spisy na Psu, dá se to najít na jedno kliknutí, na Psu mají v autorech systém, jsou tam i její věci politické. Přímo odkaz je někde v neděli večer v komentářích pod úvodníkem, když někdo připomenul, že Rpuť umřela a byly tam kolem toho kondolence a trochu debaty. IT hvězdám nesu jistě dříví do lesa, ale i lama se chce trošku přičinit.
RPUŤOVINY
[/quote]l
azdovani rputovin.Co vy na to??
Za odkaz dekuju.Zacala jsem vyzobavat.Jde to pomalu.Snazim se dat jednotny vzhledovy rad clankum.A vymyslet format pro kousky z diskuzi.Nekdy jsou ohranicene.Nekdy ne a musela bych vlozit i duvod pricinu jeho vzniku. V komentarich chybi nicky.I zmizly velke casti komentu.Budu rada za odkazy.Az budu na PC zalozim tema pro odkazy,tema pro shromBeda píše:
azdovani rputovin.Co vy na to??
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
- Beda
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Radko, jsem pro, to by byla velice záslužná práce - a taky nimravá, takže nabídku vítám... všechny komentáře (ani ty hodně vtipné) asi nevychytáme, ale psávala tam někdy i takové "minipovídky", ty by se vytahat asi mohly
ostatně, už máme Tojefukoviny a taky Wéwéčkoviny, pamatujete??
odkaz na Rpuť autorský Neviditelnopsí je tady, ale např právě multi-kulti jsem tam nenašla, takže to asi není kompletní (plus něco bude i na dnešním Dedeníku)
http://neviditelnypes.lidovky.cz/novina ... idnov=1893" onclick="window.open(this.href);return false;
ostatně, už máme Tojefukoviny a taky Wéwéčkoviny, pamatujete??
odkaz na Rpuť autorský Neviditelnopsí je tady, ale např právě multi-kulti jsem tam nenašla, takže to asi není kompletní (plus něco bude i na dnešním Dedeníku)
http://neviditelnypes.lidovky.cz/novina ... idnov=1893" onclick="window.open(this.href);return false;

Mám v plánu sebrat všechny Rputiny články , dát je dohromaDY a udělat z nich ebook.
Už je zařízen souhlas redakce NP, předběžný a bude to i na papíře.
Čili Rpuťoviny aneb sebrané spisy Zuzany Chlumské.
Bude to uloženo na ulozto.cz, a každý si bude moci stáhnout, ve formátě pro něj vhodném (docs, epub, mobi)
Mimochodem, Rpuť kdysi napsala knížku o sv., Václavovi , vyšla v roce 1978. Mám jeden autorský výtisk s věnováním, dostal jsem ho od ní k narozeninám, či k Vánocům.
Jmenuje se "Krev bratra mého, a je k sehnání. Útlá knížečka. http://muj-antikvariat.cz/kniha/krev-br ... uzana-1978" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud je tu snad někdo,kdo nečetl rozloučení se Rputí na zvířetníku, (o čemž pochybuju,) tak sem pro jistotu kopnu fotku.

Je z Orlíku, asi před třemi lety. Pravidelně tam jezdím se synem, dcerou a vnučkami plachtit. Tehdy jsem Rpuť ráno vyzdvihnul, a den strávila s námi.
Byli jsme domluveni i na další rok, ale to byly ty hnusné vedra, a nad Rputiny síly.
Už je zařízen souhlas redakce NP, předběžný a bude to i na papíře.
Čili Rpuťoviny aneb sebrané spisy Zuzany Chlumské.
Bude to uloženo na ulozto.cz, a každý si bude moci stáhnout, ve formátě pro něj vhodném (docs, epub, mobi)
Mimochodem, Rpuť kdysi napsala knížku o sv., Václavovi , vyšla v roce 1978. Mám jeden autorský výtisk s věnováním, dostal jsem ho od ní k narozeninám, či k Vánocům.
Jmenuje se "Krev bratra mého, a je k sehnání. Útlá knížečka. http://muj-antikvariat.cz/kniha/krev-br ... uzana-1978" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud je tu snad někdo,kdo nečetl rozloučení se Rputí na zvířetníku, (o čemž pochybuju,) tak sem pro jistotu kopnu fotku.

Je z Orlíku, asi před třemi lety. Pravidelně tam jezdím se synem, dcerou a vnučkami plachtit. Tehdy jsem Rpuť ráno vyzdvihnul, a den strávila s námi.
Byli jsme domluveni i na další rok, ale to byly ty hnusné vedra, a nad Rputiny síly.
Halladine mam tedy to co ulovim a najdu smerovat k Tobe?
Když budeš tak hodná, pomoc uvítámradanova píše:Halladine mam tedy to co ulovim a najdu smerovat k Tobe?
Můžeš zkopírovat článečky do jednoho souboru doc, bylo by dobré na konci uvést datum vydání a zdroj.
Podmínkou souhlasu redakce NP je uvedení zdroje.Ty zdroja aisi budou tři - NPjako takový,zvířetník a hadopasi, další zdroj jsou články na dalším blogu Šumavák blokuje, ale ty bych měl získat od jeho admina, taky Rputina kamaráda. Ten slíbil zajistit souhlas od NP, což se asi týká i Zvířetníku. Zná se s Wagnerem
Něco si vyber , a dej vědět. Bylo by dobré to mít rozdělené podle serveru, na kterém to vyšlo.
mail :halladin na seznamu
Asi bude každý článek jako jedna kapitola, a každý web jako samostatný díl,ovšem jsem přístupný i jiným návrhům.