DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Odpovědět
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Příspěvek od IvaP »

Apino, přeji rychlou rekonvalescenci.
Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

já se připojuji k Ivě a přeji také rychlé uzdravení :heart:
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Ivo, moc přeju ať se holka psí bez následků zotaví. A peněženka taky.

Apino netuším co je to, že se překlepáváš, snad to není moc protivný. Přeju rychlou rekonvalescenci a jsem moc ráda, že Ti uměli pomoci, 2 prášky není tak hrozný, tak hlavně ať je Ti každý den o něco lépe. Opatruj se.

Kolegyně je fajn, že si pejskapo tatínkovi nechala ač byla dosud nepsí. A je pravda, že svět, kde dvoje rozrýpání psí nohy pro vyhledání osiny a vyčištění psích zubů vyjde na hodně slušnou vejplatu, je zvrácenej. Od doby, kdy se psům po celoživotní doprovázení z lásky věnovala kulka a k veterináři se dostal jeden z deseti, jinak se léčilo samo domo, před cca 40lety do dnešní doby se udělal tak paradoxní skok, že to není normální. Vemte si ty pekelný účty co platí u veterinářů útulky a dočasky. Je to hodně o vybavenosti ordinací, v tom jsou velké peníze. Když jsem se bavila s veterinářkou co si tady s kolegyní otevřely praxi, tak když se vybavily tím o čem byly přesvědčené, že v dnešní době musí mít, tak bez našetřených peněz ( ani jedna neměla v rodině volné peníze na podnikání) je v leassingu a úvěrech vše stálo tolik, že po letech studia měly výplaty tak tak na průměru, to nečekaly spokojené nebyly, držely i sobotní a nedělní služby. A účty u nich rozhodně malé nebyly.
Já teď měla neradostnou možnost zblízka si prohlídnout účty za operaci psího žaludku, za nějaké ty celodenní infuze, za zkoumání psího srdíčka( tam pomohlo pojištění od předchozího majitele), šetrnou kastraci malé kočky a předoperační vyšetření s clkovou prohlídka psa ( zuby, bulka, prdelní kanálky) na čtyřech různých veterinách a všude stejně nehezky vysoký částky. Jediný snížení přijde, když lidi přestanou chodit, protože na ošetření prostě nebudou mít, až budou ordinace většinu dne prázdné snad jim to dojde. Dopředu je mi líto těch zvířat, kterým se správná péče nedostane. Teď bylo nějakou dobu lépe na světě, tak se mnoha zvířatům péče dostalo, často se lidi byli ochotní složit na zdánlivě neřešitelnou situaci. Teď podstatně větší množství pečovatelů hlásí finanční trable.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Velká kočka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Velká kočka »

Milá Apino, zase budeš v pořádku, potřebuje to jen nějaký čas aby to tělo zvládlo. Měla jsem malou mrtvici vloni na konci července. Zasáhlo to jen pravou ruku, prostě visela a prsty neposlouchaly. V nemocnici jsem byla jen týden a za pár týdnů už mě ruka zase poslouchala. Tak ti přeji abys byla brzy v pořádku. Myslím na tebe a držím palce!!! 👍👍 ♥️
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Díky vám všem za přání brzkého uzdravení. No, myslela jsem si, že se párkrát vyspím a bude všechno v pohodě. Není to ale úplně tak. Nějaké příznaky typu "kouřmo" v hlavě nebo takové obluzení pořád cítím, stejně tak se i občas zahoupu (ta rovnováha si moc netyká s gravitací) a překlepy na klávesnici jsou mnohem častější než dříve. Ještě, že jdou opravit, na psacím stroji bych se asi zvencla. Nicméně to jde k lepšímu, ne že ne. Lhala bych, kdybych to řekla jinak.

O ty dvě chlupaté potvory jsem měla starost. Příbuzní k nim přišli každý den, byli hodní. Naštěstí jsem pro ně měla doma docela dost zásob, jen za pár dní museli dokoupit stelivo. Kdyby to bylo bývalo opravdu blbé, ve špatné situaci by se ocitly obě kočky. Amálku rodina doslova nenávidí. Jak má dlouhé chlupy, tak alergizuje nejméně dva lidi dost brutálně. Navíc není kontaktní, nechce se s nimi bavit. Takže je to oboustranné. Oni nevědí, že ke mně večer přijde a nechá se drbat, dokonce s rozkoší vyvalí tlustý pupíček. Sice mám ve smlouvě, že by ji chovatelka vzala zpět, ale tam by se ocitla ve smečce koček a ona jen tak tak vydýchává Mourečka. Tudíž by se dost trápila. Prostě nejraději by byla solitérka. Mourečka rodina sice snáší ochotněji, protože je krátkosrstý a navíc přítulný, ale ten zase nemá kam jít. Navíc je tu pořád riziko alergie. Nalezenec z ulice, navíc průzkumník, který se neumí vrátit domů. Ano, jednou odešel i mě, která furt kontroluju, kde je, našla jsem ho v prvním patře, ležel jak balvan, protože nevěděl, co má dělat... Kam ten by měl jít?

Tak je asi lepší, že to dopadlo, jak dopadlo. Pravda, v mém věku (do důchodu daleko) jsem s tímto ještě zdaleka nepočítala.
Apina
Jana Bu.
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Jana Bu. »

Apino, v případě potřeby (doufejme, že za dlouho, ale někam si to poznamenej) bych se o Mourečka postarala. O Amálku sice taky, ale to nevím, jestli by byla spokojená - teď máme pět koček, z toho tedy tři geronty, a dvě feny. Ale zase máme zahradu a dům.....
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

Apino, věř, že to bude dobrý. Musí. Můj tatínek prodělal těžkou mozkovou příhodu v 53 letech. Nevěřili, že to dá - neuroložka nám vysvětlila, že máme být rádi, že nepřežije, že pokud přežije, bude ve vegetativním stavu... Masivní krvácení do mozkového kmene, ochrnutí nohou i rukou, neviděl, neslyšel, nefungovalo zažívání... Za tři měsíce byl doma - chodil s dopomocí, slyšel, viděl (blbě, ale to se časem srovnalo). Rozchodil se nejvíc až za rok a kus - s kočárkem jako nejlepším chodítkem a vnukem jako nejlepším lékem. Skončil sice v invalidním důchodu - ale užil si spokojeně ještě 33 dalších roků. A mrtvice se neopakovala... a hlava mu fungovala skvěle až do posledního dne.
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Apino potvory chlupaté jsou báječný tahák k uzdravení, potřeba se postarat jednoho donutí se sebrat :slunce:

Jano Bu :heart:

Xerxová to se paní neurolog nádherně spletla
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

radanova píše: 04.10.2022 0:32:43 0 Ivo, moc přeju ať se holka psí bez následků zotaví. A peněženka taky.

...A je pravda, že svět, kde dvoje rozrýpání psí nohy pro vyhledání osiny a vyčištění psích zubů vyjde na hodně slušnou vejplatu, je zvrácenej...
Je. Vezmi si, že když já si před čtyřmi lety zlomila nohu, tak titanová dlaha + šroubky stály cca 45 tisíc + operace + pobyt v nenocnici, dohromady kolem 60 tisíc, z čehož za práci chirurga bylo asi 8 tisíc.
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Xerxová, díky moc za povzbuzení. Tvůj táta měl velmi těžkou mrtvici, jsem ráda, že se z toho dostal tak dobře, jak píšeš. To mě to jen tak ukázalo vztyčený prst, abych se sebou něco dělala. Je fakt, že stresů nemám úplně málo, vážit bych mohla o pár kilo méně, ale nemám dojem, že bych se úplně přecpávala nebo, že bych jedla jen samé hnusy. Já se snažím normálně fungovat, chodím do práce a snažím se i psát vědu, ale to jde zatím trochu ztuha. Ale lepší se to pomalu, ale doufám, že jistě. ¨

Myslete na mě v pátek, to jdu v Třeboni pokládat kameny zmizelých za rodinu Ornsteinů z Třeboně, která se tala obětí holocaustu. Bylo to přání mé mámy, docela to trvalo, než jsem to zorganizovala. Prostě plním slib, který jsem dala. Přijedou i někteří vzdálení příbuzní rodiny, ti jsou úplně dojatí.
Apina
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Jana Bu. píše: 04.10.2022 17:43:37 0 Apino, v případě potřeby (doufejme, že za dlouho, ale někam si to poznamenej) bych se o Mourečka postarala. O Amálku sice taky, ale to nevím, jestli by byla spokojená - teď máme pět koček, z toho tedy tři geronty, a dvě feny. Ale zase máme zahradu a dům.....
Jsi moc hodná.... :heart: Doufám, že to nebude zapotřebí, beru pilně prášky a snažím se moc neobalovat cévy, ale kdyby něco, byla by to úleva.

Moureček je kocourek vyloženě kontaktní, bude mu kolem pěti let a přátelské kočky by kolem sebe určitě rád viděl a hrál si s nimi. To se mu vymstilo, když pánovi, který si ho vzal z nějakého útulku (netuším jakého), odešel na ulici. Je pružný a takový všudybýlek, což se mu vymstilo a měl nakonec dost kliku, že jsem ho našla. Tudíž on si ve společnosti koček umí výborně poradit, zvládne i Amálku. Dokáže ji, která je dvakrát větší, vystrnadit odkud chce. Přitom se zásadně nepere. Amálka ho nyní snáší, co má taky dělat, ale kamarádit se prostě nebude. Takže nakonec já více bráním velkou Amálku proti malému pruhatci. Ale včera večer u mě dokázali ležet oba a i blízko sebe. Každý malý pokrok se počítá.
Apina
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Tak aby toho nebylo málo s Airou, tak mě předevčírem začala trnout neprořezaná osmička v horní čelisti, zubařem nazvaná škraňák. A včera začala bolet fest dáseň a začala otékat pusa. Dneska mi to sekali, hubu mám jak půlku melounu, nesmím tři týdny smrkat, haha s chronickou rýmou...
Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

Ivo, lity, lity. Osmičky jsou prevít. Přeji ti aby to brzy přestalo bolet.
Apina z mobilu

čtyři

Příspěvek od Apina z mobilu »

Ivo, doufam, že budeš brzy v pořádku a zuby tě nechají na pokoji. :heart:
Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

ufff - hlavně ať jsi brzy bez bolesti... Ještě že osmičky nemám (ani založené) - moudrost holt mi dána nebyla :chi:
Odpovědět