DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
Tak si musím postěžovat. Máme nemocnýho psa, je diabetik. Dneska ráno jsme podruhý píchali inzulín, naštěstí je hodnej a nechá si líbit cokoliv. Začali jsme pozorovat asi před 10 - 14 dny, že strašně moc pije a čůrá. Protože před tím vletěl a vyráchal se v ledový vodě, tak jsme si mysleli, že je nastydlej. Ale když problém přetrvával a nelepšil se, pes byl apatickej a bez nálady - teda chuť k jídlu má a měl kdykoliv, na příkaz vetky jsem odměřovala objem vypitý vody a naměřila neuvěřitelných 6 litrů (!!!)za 24 hodin, švihali jsme na veterinu. No a je to tady - diabetes. Naštěstí všechny ostatní hodnoty má v normě, nejvíc jsem se bála o ledviny. Takže má přísnou dietu, stejně baštil "lajtky", ale teď bez ňaminek, místo toho dostane papriku, tu může a miluje. Manžel má glukometr, včera před prvním inzulínem jsme naměřili neuvěřitelných 23, dneska po dvou hodinách po druhým inzulínu už "jenom" 16,2, tak to snad zabírá a podaří se nám to nějak vybalancovat. Už i o trošku míň pije a začíná čůrat jako pes a ne jako štěně - chudák jen stál na všech 4 a čůral a čůral... Opravdu se nenudím 
- sharka.68
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
ach alimo, kdyby tady byla Beda, měla úžasně zmáklou tu cukrovku u Nyný, tak jsi mohla mít alespoň nějaký poznatky a mohla jsi to s ní konzultovat...jinak co se této nemoci týče,nedala dopustit na MVDr.Skalu...držím palce, ať se to vybalancuje, najdete cestu s krmením a jste ještě dlouho spolu.....

To víš, že jsem si na Bedu vzpomněla....sharka.68 píše:ach alimo, kdyby tady byla Beda, měla úžasně zmáklou tu cukrovku u Nyný, tak jsi mohla mít alespoň nějaký poznatky a mohla jsi to s ní konzultovat...jinak co se této nemoci týče,nedala dopustit na MVDr.Skalu...držím palce, ať se to vybalancuje, najdete cestu s krmením a jste ještě dlouho spolu.....![]()
Alimo, to je mi líto, že váš Darek je diabetik. Ale pokud slyším lidí kolem, veterináři mají tuhle chronickou chorobu zmáknutou. Pro vás bude nejhorší dodržovat jídelní režim, oni labradoři jsou děsně žraví. Je dobře, že pídr na problém přišla tak brzy. 6 litrů je moc. Waiki od kamarádky vypije za den 3 litry vody, dělaly se všemožné testy, diabetes vyloučena, takže snad Coushing. Ale tam to bylo také negativní. Já tvrdím, že čubina je přehřátá, je děsně zarostlá, čas na ostříhání nemají a žije doma v moc velkěm teple. Je veselá, žravá, hravá i ve svých devíti letech a moc ráda chodí na dlouhé procházky. Takže ??? 
Aspoň něco. Že baští nějakou zeleninu. To je mi pejsa i Tebe i páníka tedy líto. Snad se podaří inzulín srovnat. A ještě upravit dietou. Byste se nemuseli furt zlobit s medikací. Držím palcealimo píše:... místo toho dostane papriku, tu může a miluje....
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
U psa jeho velikosti je optimální 2 -3 litry (když je vedro apod.) Takže na Waiki jsou ty 3 litry moc podle mne. Ale když byly testy negativní, tak nevím. A jídelní režim, to bude zajímavýAlex píše:Alimo, to je mi líto, že váš Darek je diabetik. Ale pokud slyším lidí kolem, veterináři mají tuhle chronickou chorobu zmáknutou. Pro vás bude nejhorší dodržovat jídelní režim, oni labradoři jsou děsně žraví. Je dobře, že pídr na problém přišla tak brzy. 6 litrů je moc. Waiki od kamarádky vypije za den 3 litry vody, dělaly se všemožné testy, diabetes vyloučena, takže snad Coushing. Ale tam to bylo také negativní. Já tvrdím, že čubina je přehřátá, je děsně zarostlá, čas na ostříhání nemají a žije doma v moc velkěm teple. Je veselá, žravá, hravá i ve svých devíti letech a moc ráda chodí na dlouhé procházky. Takže ???
No ten insulín je u psa na furt, jen je otázka, kolik ho bude potřeba. Na dietu holt musím bejt pes, ale to pan pes špatně cháperadanova píše:Aspoň něco. Že baští nějakou zeleninu. To je mi pejsa i Tebe i páníka tedy líto. Snad se podaří inzulín srovnat. A ještě upravit dietou. Byste se nemuseli furt zlobit s medikací. Držím palcealimo píše:... místo toho dostane papriku, tu může a miluje....
- sharka.68
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
jediný štěstí v neštěstí alimo je, že pes si sám nezajde na tajňačku do cukrárny na dortík, jako to dělaj cukrovkový babiny a dva dny před kontrolou u doktora se chovaj vzorně...

Přesně, táta byl diabetik, a tak musel pravidelně chodit do diabetické poradny. On byl vzorný pacient (doktorka se divila, že s jeho dost závažným diabetem není obézní), ale ledacos tam vyslechl. Jednou přišel domů a vyprávěl vyslechnutý hovor. To jedna paní povídala druhé: "Paní, já jak mám pod 7, tak jdu do cukrárny na kafe a na dva kousky!"sharka.68 píše:jediný štěstí v neštěstí alimo je, že pes si sám nezajde na tajňačku do cukrárny na dortík, jako to dělaj cukrovkový babiny a dva dny před kontrolou u doktora se chovaj vzorně...
Pes na tajňačku v cukrárně... to se mi líbí. Jednou jsem byla v petshopu a byl tam pes, který se za každou cenu chtěl dostat pryč. Prodavačka se divila: "Vždyť to tu většinou mají jako cukrárnu!!!" Asi na jeho veterině měli také krámek s dobrotami, tak ta asociace asi byla silnější než libé vůně.
Jak se píše z mobilu, tak ten někdy páchá hrozné věci, opravuji z počítače, snad už to gramaticky víceméně správně.
Apina
Inzulin nafurt je úmorný, nevyznám se v typech cukrovky, ale lidi si přeci taky umí životosprávou upravit dávkování nebo vysazení léků, možná mám blbý informace. Se mi líbí představa jak jdeš na vycházku s hlávkou květáku. Prima, že to rád. U mně to každýho psapo pár prvních letech přešlo a na zeleninu, co jako mladí baštili jen zahlíželi.
Apino pejsek z petshopu byl jak Rubín, z masny prchá, přitom na veterině, kde jsme byli teď na očkování nijak nehrotil, injekci strpěl bez reakce a byl v klidu víc než jsem doufala
Apino pejsek z petshopu byl jak Rubín, z masny prchá, přitom na veterině, kde jsme byli teď na očkování nijak nehrotil, injekci strpěl bez reakce a byl v klidu víc než jsem doufala
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
No hlávku květáku sebou netahám, i když on by ji asi klidně zbouchal
. Jen mám v pytlíku v kapse kousky papriky, mrkve a bude i ten květák. On je zlatíčko, píchnutí ani nevnímá, on si nechá od nás dělat cokoliv. A asi to doufám (!!!!) zabírá, dneska vypil jen 2-3 litry vody, venku už nečůrá jak zběsilej - byl na něj hroznej pohled, když stál na všech 4 a čůral a čůral, teď už jen značkuje a je veselejší už mi zase ukrad pantofli
, naštěstí ji jen nosí, nekouše.
Alimo ,to bude dobré. Jak srovnáte glykémii, neuhnete ze stravovacího režimu. Vždyť jsou i dětští cukrovkáři!!! A také to jde.
Dag jste nikdy neviděli a osobně jste ji neznali.
Před lety jsem ji navnadila, aby dala do Akce pár výrobků.
Ale hlavně mnoho let s Vílou tvořily perníkový betlém s hádankami.
Dag zemřela 29.3.2020. Byla to moje máma a Vílina a Hřívnatcova babička.
Je mi smutno.
Před lety jsem ji navnadila, aby dala do Akce pár výrobků.
Ale hlavně mnoho let s Vílou tvořily perníkový betlém s hádankami.
Dag zemřela 29.3.2020. Byla to moje máma a Vílina a Hřívnatcova babička.
Je mi smutno.
Renato, upřímnou soustrast tobě, i dětem 
Drahá renata,úprimnú sústrasť celej rodine.mama je jediný človek na svete,ktorý pozná naše nedostatky a chyby charakteru,napriek tomu nás miluje nezistnou nesebeckou láskou.Spomínajte na ňu,nech odpočíva v pokoji.