DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Odpovědět
YGA
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)

Příspěvek od YGA »

No alimo! Všichni svatí stáli u těch řidičů - tady musím smeknout klobouk, že všichni zareagovali tak, jak měli. Žádná panika. Ale stát se to o chlup později, kdy by nebyla možnost uhnout - ani domyslet nechci. :heart:
Tora
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tora »

Teda alimo... Až mě mráz obešel. Chladná hlava, zareagoval skvěle. Že se klepal se vůbec nedivím...

A PS. díky za recenzi!
alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od alimo »

radanova píše:Fakt děsivé ALimo, taky bych se klepala ještě dlouho. Velké štěstí měli všichni lidi ve dvou černých autech i ten co natáčel, že všichni zareagovali dobře, žádný panický šlápnutí na brzdu a že bylo kam uhnout. Všichni předjížděli chvilku předtím nákladní auto. No chlupy vztávají na předloktí.
no ten co to natáčel byl Marek, má kamerku v autě, koupila mu ji žena, je to šikovné např. jako důkaz při dopravní nehodě a pod. :usmev:
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

alimo píše:
radanova píše:Fakt děsivé ALimo, taky bych se klepala ještě dlouho. Velké štěstí měli všichni lidi ve dvou černých autech i ten co natáčel, že všichni zareagovali dobře, žádný panický šlápnutí na brzdu a že bylo kam uhnout. Všichni předjížděli chvilku předtím nákladní auto. No chlupy vztávají na předloktí.
no ten co to natáčel byl Marek, má kamerku v autě, koupila mu ji žena, je to šikovné např. jako důkaz při dopravní nehodě a pod. :usmev:
Uffff, dívala jsem se na to a je to šílené. Uhnul na poslední chvíli. Vůbec se nedivím, že byl tak rozklepaný. Hlavně, že je v pořádku. :clap_hands: :heart:
Apina
Alex
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Alex »

Už mám také autokameru, přesně z těchto důvodů. Záznamů si nevšímám, šmrdlají a přemazávají se samy a doufám, že je nikdy nebudu potřebovat. Ale po padesáti letech každodenního ježdění je poslední roky nutnost se trochu chránit. Tak proto. Tady toto byl pech, tomu kamionu praskla guma. Jezdí přetížení, tak bodejť by ne.
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Zdravím při sobotě, jestlipak by se našel ten, kdo by poradil úlevu od bolesti kolen.
Ptala jsem se taťky na tajné přání a má prý jediné, by ho přestalo bolet koleno co se před nějakou dobou rozhodlo, že věk volá po bolení.
Ač jsme věčnej nedůvěřivec na různé osvědčené doplňky zaujala mě ta možnost injekční aplikace kyseliny hyaluronové máte s tím někdo zkušenost? Fakt to může na delší dobu pomoct? A je MD kolagenová injekce to samé nebo něco jiného?
Z toho co jsem vykoumala na netu by mohla existovat injekce s účinkem dlouhodobým třeba na půl roku nebo i na rok.
A do toho se mi plete nějaká série 10ti injekcí. Zajímala by mne i cena.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Koleno mám v čudu od dětství. Skončilo to operací pred 32 lety. Od té doby neexistuje jeden jediný den, kdy bych o kolenu nevěděla. Asi před 9 lety jsem ale došla do stavu, kdy mě bolel už každý krok a i v klidu, třeba na gauči. To už mě donutilo vyhledat pomoc. Dostala jsem 3 injekce hyalganu čili kyseliny hyaluronove. Pomohlo to, jen to chtělo trochu času. Budu to muset zopakovat, ale momentálně na takové věci nemám čas. Takže za mě, pokud to ortoped doporučí, určitě bych souhlasila. Podle mě je to jediné, co opravdu pomáhá. Nějaké potravinové doplňky nemohou být nikdy tak účinné. Podle mě je to jen tahání peněz z kapes.
Apina
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Ještě dodávám, ty injekce jsou přímo do kolena. Vypadá to trochu hruzostrasne, protože ta jehla je zapichnuta do kolena úplně celá, ale kupodivu to téměř nebolí. Jen je cítit propichnuti kůže a takový divný pocit, když je ta jehla v koleni.
Apina
Tora
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tora »

Taky jsem dvakrát tuhle injekci do kolena absolvovala, nebolí to vůbec, jen mi říkal, abych se pár dní šetřila. Myslím, že mi to docela pomohlo. Drahé to je, stála jedna kolem jedenácti? patnácti? set, nevím přesně už je to asi dva tři roky co jsem tam byla naposled.
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Jajka »

Já mám dobrou zkušenost i s tabletami Condrosulf 800 (opakovaně). To může předepsat jen ortoped. Ale volně se dá koupit Condrosulf 400... Zkraje podzimu jsem blbě šlápla, koleno bolelo. Když se to ani po měsíci nelepšilo, šla jsem se objednat na ortopedii... Objednali mě za 6 týdnů... Nevydržela jsem a koupila si v lékárně patřičné množství té 400... Rentgen nakonec nic závažného neukázal, ale to už mě koleno skoro nebolelo. Prostě zub času hlodá, prevít.
Bláža
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Bláža »

Mě ortoped předepsal preparát na 3 měsíce Piascledine, ještě se dost doplácí, na ty 3 měsíce celkem asi 700,-, možná, že v některé lékárně i méně.
https://zdravi.euro.cz/leky/piascledine ... ovy-letak/
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Jestli to koleno hodně bolí, musí to vidět a zhodnotit ortoped, ale to rozhodnutí není na mě, ale na panovi. Ještě, pokud by předepsal injekce nebo cokoli jiného, je dobré obvolat pár lékáren, výše doplatku se může hodně lišit. Jo a někdy nezbyde nic jiného než operace.
Apina
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Děkuju za popis zkušeností. Takže nejlépe rovnou ortoped a ptát se jeho na injekce.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

radanova píše:Děkuju za popis zkušeností. Takže nejlépe rovnou ortoped a ptát se jeho na injekce.
Určitě ano, ty injekce smí totiž aplikovat jen ortoped, žádná sestra. Je totiž nutné se strefit do správného místa a k tomu je třeba znát anatomii kolena. A samozřejmě musí také posoudit celkový stav kolena a co s ním vůbec dělat. Čili Tvého tátu to bude stát nějaký čas (minimálně rentgen a návštěvu u ortopeda), ale myslím, že je to nutné.
Apina
radanova
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od radanova »

Včera jsem s tátou mluvila, dohodli jsme že začne ortopedem. Dám později vědět, jestli to klapne.
Odpovědět