Tak já se jen zeptám a útočím? No pěkně děkuju....
Nj, to ale nikdo netušil, že Karolína lhala a ta koťata se narodila a vyrostla v bytě. Ani Šárka to nevěděla.YGA píše: LA napsala: Sharko, jestli některá z nich zvládne život na venkově, vezmu si jí. Nebo i několik, místa máme dostatek. LA
Sharka napsala: ...totální bytové kočky, poslední dva přírůstky- Ťapík a Čičulína, venku do nedávna byli. Ťapík je takovej velikej hodnej ťunťa,důvěřivej a Čičulína je jeho sestřička, malinká,hubeňoučká,takový bojácný vyžlátko.....kdyby mohli napřed bydlet uvnitř a postupně se seznámit s okolím a měli v teple spaní a měla jsi čas na ně mluvit a mazlit je i při všech těch zviřátkách,co už máte doma, tak bych byla moc ráda, kdyby sis je vzala...
IvaP píše:Takže dámy, když shrnu vaše argumenty a vezmu to ad absurdum - podle vaší logiky KAŽDÝ, kdo chová kočky jinak než si vy představujete, že je správné, tj. celý barák včetně postelí kočkám k dispozici, volný přístup ven, nejraději na prostornou zahradu, dělat kočkám vrátného i v noci,nechat si nadělat do postele..., je vlastně tyran a měl by se nahlásit Lize na obranu zvířat. A měřeno optikou vaší logiky - proč vlastně přispíváte na útulky, na kastrace, léčbu, vždyť těm kočkám nepřístojně zasahujete do života, venku je jim přece lépe, mají svobodu, můžou si ulovit, na co mají chuť, nechat se přejet...
A mimochodem svobodu by uvítali i psi, králíci, fretky, morčata, potkánci, leguáni..., a ty nikdo ven nepouští.
YGA píše:Když nad tím tak přemýšlím, tak asi největší chyba byla, dát k LA OBĚ kočky! Mám dojem, že Čičulína jest solitérní koč, co si to umí vydupat! Nejprve šli Oprsklíci, pak Ťapík. Prostě to, že jsou kočky sourozenci neznamená, že se v dospělosti snesou!
Podle mě přechod ven zvládne jen některá kočka, pořád si myslím, že máma kočka chodící ven připraví svá koťata na život venku lépe než když si úplně na všechno musejí zvykat a všechny přijít si na všechno úplně samy jen s pomocí svých instinktů. Přece máma kočka jen jim vtluče do hlaviček jiné věci než čistě bytová kočka. Pro mě je velký rozdíl mezi mými momentálně čistě bytovými kočkami a starými kočkami, které vyrostly sice v zabezpečeném prostředí domečku, ale jinak volné. Ty staré se chovaly úplně jinak než Amálka, když jsem ji ještě vozila na chalupu. To se těžko popisuje. A Moureček - ten byl štěstím bez sebe, že jde pomoc, když jsem ho na ulici oslovila. Nevím, kde všude žil před tím a co se mu kde stalo (zlomený špičák), ale určitě tam byl útulek a pak jeden pán. Na venkovní život ale nebyl stavěný.Jana Bu. píše:No, totální bytové kočky - to je přece jedno, jestli se narodily doma nebo ne.
YGA píše:Když nad tím tak přemýšlím, tak asi největší chyba byla, dát k LA OBĚ kočky! Mám dojem, že Čičulína jest solitérní koč, co si to umí vydupat! Nejprve šli Oprsklíci, pak Ťapík. Prostě to, že jsou kočky sourozenci neznamená, že se v dospělosti snesou!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků