Na těsto:
3/4 hrnku krupicového cukru
1 a 1/2 hrnku mouky
půlka másla
1 žloutek
Zpracujeme, natlačíme do dortové/koláčové formy o průměru 28 cm a uděláme vyšší okraje. Dno lehce popícháme vidličkou a dáme na 20 minut péct do trouby (160 stupňů)
Náplň:
200 g krémového sýra (lučina, palouček)
1/3 hrnku kysané smetany
3 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
vanilkový extrakt podle chuti
cukr podle chuti
zbylý bílek (mělo být celé vejce, ale co s tím bílkem, že)
3 a 1/2 hrnku ostružin
Dáme si stranou lžíci škrobu a trochu cukru, v míse tím prohodíme ostružiny (suché, ani jsem je neumývala, s mokrými by to nešlo), zbytek surovin smícháme, osladíme podle chuti, jen mírně, korpus je sladký hodně. Náplň natřeme na korpus, poklademe ostružinami a dáme zpět do trouby na cca 55 minut. Jestli je dopečeno poznáte špejlí a ochutnáním, pokud cítíte syrový škrob, tak to hotové není. Nechte vychladnout, dá se jíst vlažný, ale není to ono, studený líp drží a je lepší.
S broskvemi:
![](https://i.imgur.com/ZfB4krE.jpg)
![](https://i.imgur.com/0hkmeRE.jpg)