Sražené těsto

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin
Uživatelský avatar
Bláža
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1279
Registrován: 04.12.2006 17:16:16 0
Bydliště: Praha

Sražené těsto

Příspěvek od Bláža »

Co je příčinou sražení těsta při pečení "mokrého" koláče? Pekla jsem v improvizovaných podmínkách v remosce cuketový hrnkový koláč a těsto se mi zdrclo. Jak tomu příště zabránit?
Naposledy upravil(a) Bláža dne 06.07.2018 7:24:50 0, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3198
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Sražené těsto

Příspěvek od IvaP »

Nezapomněla jsi do něj něco dát?

Uživatelský avatar
Bláža
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1279
Registrován: 04.12.2006 17:16:16 0
Bydliště: Praha

Re: Sražené těsto

Příspěvek od Bláža »

Určitě nezapomněla.
Jestli to nebude změnou teploty, po upečení jsem sundala to horké víko, neměla jsem ho tam nechat na remosce vychládat?

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9383
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sražené těsto

Příspěvek od sharka.68 »

starej prdopeč nebo moc mokrá cuketa, sundáním víka z remosky to nebude... nebo jsi ho mohla nakrájet moc horkej.....
Obrázek

LENKA S.
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ
Příspěvky: 411
Registrován: 16.10.2006 19:39:24 0
Bydliště: Bělá nad Radbuzou

Re: Sražené těsto

Příspěvek od LENKA S. »

Blážo ,mnše napadlo totéž co sharku, ale pak mi blikl nápad, zda jsi upečeným koláčem v remoskové míse do něčeho nebo o něco nějak prudce neklepla.Ten náraz by žaky mohla být příčina zdrcnutí.

Odpovědět