Ta je teda opravdu krásná, ta fototapeta
My se stěhovali mnohokrát, ale naposledy to po nás opravdu vypadalo jako když jsme to vybydleli. To bylo tak: Dostali jsme byt od JZD ve staré prvorepublikové vile, kde nikdo na nic nešáhnul od doby, kdy ji zabavili v rámci Benešových dekretů. Potom udělali nahoře bytovku, nám nastěhovali akumulačky a bylo po úpravách. Bydleli jsme tam asi 15 let a barák úpěnlivě volal po údržbě. Nejdřív se myslím Bimbo propadl na záchodě, neb beton rozhryzaly krysy. Do sklepa se z tohoto důvodu nedalo dát nic a když jsme museli k vodárně - což jsme museli dost často neb pamatovala Šemíka jako hříbě -nejdřív jsme hodně dupali a pokřikovali. Malé hlodavce druhu myš a rejsek jsme doma potkávali dost často a ve stropě nad ložnicí bydleli velcí černí mravenci, což bylo potěšující hlavně v době jejich námluv. Obrovská okna byla z doby novostavby, též jejich nátěr a kytu již poskrovnu. Kuchyň a koupelnu nám JZD zařídilo na jednoduché verandě, takže od podzimu do jara tam stála voda a na jaře jsem svedla boj s plísní. Neb tam dříve asi byla prádelna či co - v podlaze byl kanálek. když se ucpal odpad do vany, zjistili jsme, že vana nemá žádná kontrolní dvířka a tak jsme museli roh obložení ubourat, abychom zjistili, že trubka odpadu mizí kolmo v zemi..... Každý večer jsem se modlila o se mnou starý bojler, ze kterého jsme vytáhli kolečko a dva kýble kamene a bahýnka. Když ve zdi praskla trubka od teplé vody, natáhl ji Bimbo jen po zdi a začal trochu více šturmovat na přestavbě. Zlatá tečka byla houba na zdi, kterou jsme objevili po odstavení postele. Jo a to už ani neproberu kuchyň - nějaký dobrý řemeslník přišrouboval linku do té slabé neizolované zdi, takže jednoho Silvestra se ozvala děsná rána a horní skřínky se odtrhly ze zdi a rázem jsme měli po problému kam s rostoucím počtem hrnečků. Tohoroční Vánoce jsme obdrželi sadu opravdu ohavných hrnků, které jako náhodou byly v té skříni.
TAKŽE jsme odtáhli jak ti co běžně byty vybydlují a udělali jsme dobře, protože náš pan domácí, který nakonec vilu dostal jako náhradu nějakých restitucí a choval se k nám velmi " zvláštně", barák pět let prodával, takže plíseň a houba zřejmě po pěti zimách bez topení zvládly opanovat cokoli
20.3.2015 - Sanitární den
- P I T R Ý S K O V Á
- žabí královna/král

Re: Sanitární den
Jo, na něco takového jsem Tě tipovala. Fakt, líbí se mi.karakal píše: Její nalepení byla jedna ze zátěžových zkoušek našeho manželstvíale tomu pokoji fakt strašně sluší.
Já jsem spíš fanda tapetování. Na fototapety nemám odvahu. Určitě bych, akorát ten prostřední díl, zmrvila. Ale tady ta, s ptáčky, by se mi líbila na jedny škaredé, oprýskané dveře.
http://www.tapetyzlin.cz/tapety/fototap ... -1192.html" onclick="window.open(this.href);return false; nebo také tato by se tam hodila http://www.tapetyzlin.cz/tapety/fototap ... -1193.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Já mohu tapetovat jedině, když mám volné pole působnosti. V momentě, kdy mi, v mém tvůrčím procesu, čorgne mistříček příložník, jsem na vraždu.
Jo a díky za adresu fototapetářské prodejny. Už ji mám uloženu.
- Beda
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
auuuuuuuuuuuuuuuuInka píše:neb pamatovala Šemíka jako hříbě
ovšem celé to žití tam musel být skutečně horor a vy jste borci, že jste to 15 let ustáli... ale tehdy byty moc prostě nebyly...

Teda Inko, to je jako z hororu. Škoda vily, určitě byla původně pěkná. Vůbec mi vadí, ja se staré pěkné domy nechávají chátrat. Bydlet bych tam rozhodně nechtěla.
Pitrýsku, já jsem ten obchod našla až dnes, když jsem zkusila googlit ten obrázek. Tapetu jsme koupili v OBI (nějak sme zrovna nevěděli, co by, teda co dát na tu zeď). Ale ta ptáčková, ta je. Zkusim zjistit, jestli by prošla na dveře u dětí. Rozšířily by si repertoár rozeznávaných ptačích druhů.
Pitrýsku, já jsem ten obchod našla až dnes, když jsem zkusila googlit ten obrázek. Tapetu jsme koupili v OBI (nějak sme zrovna nevěděli, co by, teda co dát na tu zeď). Ale ta ptáčková, ta je. Zkusim zjistit, jestli by prošla na dveře u dětí. Rozšířily by si repertoár rozeznávaných ptačích druhů.
No, my byli rádi, že máme kde bydlet a od jara do podzima to bylo moc príma bydlení. My jsme původně i byli ochotní tu vilu koupit, chtěli za ni tehdá 180 000 Kč, což byla cena děsivá, ale bývali bychom si půjčili. Ovšem nechtěli jsme to koupit s nájemníkama. Dneska jsem hodně ráda, že jsme to neudělali.

Jo a ta vila byla fakt krásná, dokonce v jednom pokoji, který byl zřejmě ten sváteční byly na stropě ozdobné štuky. Byla od silnice odddělená pěknou zahradou , měla dvorek a garáž, jako mladí bychom ji asi vyšperkovali a dneska bychom si rvali vlasy, neb vytápět toho mamuta by nás stálo asi oba důchody, které jistě nebudou královské