11.1.2015 Remoska

Moderátoři: Lika, radanova

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: 11.1.2015 Remoska

Příspěvek od sharka.68 »

http://www.remoska.cz/recepty.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

YGA
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od YGA »

Teda - mrkla jsem jenom na heslo PIZZA "KLÁŠTERSKÝ MYS" a osypala jsem se. Prý dva pastiňáky a ČTYŘI VELKÉ PÓRKY nakrájet a nasypat na listové těsto - dyť tá vrstva by se snad ani do remosky nevešla! No nevím, jestli ty recepty jsou až tak fajné.

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

YGA píše:Teda - mrkla jsem jenom na heslo PIZZA "KLÁŠTERSKÝ MYS" a osypala jsem se. Prý dva pastiňáky a ČTYŘI VELKÉ PÓRKY nakrájet a nasypat na listové těsto - dyť tá vrstva by se snad ani do remosky nevešla! No nevím, jestli ty recepty jsou až tak fajné.
No, ono i jedno těsto (půl kila) je do remosky dost :bzik: , jestli se to třeba nemá rozdělit na víc částí :ask:

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

tosca píše:Mě na tom nejvíc odrazuje ten sójový granulát. Moc nechápu, co má být pro nás na sóje zdravé. Trávit to neumíme, chuť to nemá ... Máme dost místních plodin, které jsou pro nás přínosné. Máme dost exotických, které alespoň umí náš trávicí trakt zpracovat.
Tosco, je to nejlevnější! Proto se to spe všude kam se dá i nedá! Že to není k jídlu je jaksi vedlejší.... :mrgreen: :mrgreen:

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

YGA píše:Teda - mrkla jsem jenom na heslo PIZZA "KLÁŠTERSKÝ MYS" a osypala jsem se. Prý dva pastiňáky a ČTYŘI VELKÉ PÓRKY nakrájet a nasypat na listové těsto - dyť tá vrstva by se snad ani do remosky nevešla! No nevím, jestli ty recepty jsou až tak fajné.
není remoska jako remoska....třeba mají hranatou a velkou, hlubší.... :ask:

já tam našla spoustu jinejch, lepších receptů, pizzu bych teda doma nedělala,takže jsem na ni ani neklikla, ale třeba to není na jednu pizzu,třeba na 2 nebo na 3...
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

sharko, já na to zatím jen tak hodila oko a některé recepisy mi připadají přijatelné - pokud tedy na mně někdo nejde se sojovým masem ..... Tak to tedy nééééé! :)

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

tosca píše:Mě na tom nejvíc odrazuje ten sójový granulát. :
Tak ten mě tam trápí nejmíň :lol:
Ostatně nejstarší civilizace se tím živí už tři tisíce let :chi:

tosca
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tosca »

ri píše: Ostatně nejstarší civilizace se tím živí už tři tisíce let :chi:
No právě ... oni měli dost času na to, aby se jejich trávení přizpůsobilo této surovině. Jenže my se tím pokoušíme živit příliš krátko.

Zajímalo by mě, jestli ta nejstarší civilizace přidává do svých jídel sójový granulát (nebo jinou formu "mletých" sójových bobů). Já mám dojem, že oni preferují spíš sójovou omáčku (fermentované) nebo tofu (to pokud vím taky zraje, takže dochází ke změnám ve složení).

Ale co už ... silní se přizpůsobí, slabí vymřou a bude to :wink2: :mrgreen:

Já teda zůstanu pouze u originální sójové omáčky.. :wink2: a sójových řezů :-P Naštěstí máme stále dost místních potravin, takže nejsem závislá na sóje :)
A hlavně ... můžu si vybrat! :clap_hands:

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

:slunce:
No právě :)

Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

No, tohle by bylo dobré téma pro nějakého lékaře, protože třeba na některé netradiční u nás potraviny nemáme vhodné trávicí enzymy. Nakonec vhodných luštěnin máme u nás dost a nemyslím si, že nahrazovat maso sójou je až zas taková výhra. Ale třeba jsem zaujatá, já dost dobře nechápu i vegany a vitariány a prostě všechno " nad " vegetariány, tam moje chápání končí. Sice nevím, proč jim psychicky nevadí zabíjení ryb a chov drůbeže pro vejce a krav pro mléko, ale budiž. Ale nechci tady rozpoutat debatu o pro a proti vegetariánství, tohle je opravdu silně osobní
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Inka píše:vhodných luštěnin máme u nás dost
No jeje!! Zrovna předevčírem jsem si vyrobila naprosto luxusní hrachovou kaši (s uzeným)!
A nechápu, proč bych měla konzumovat jakousi sóju, která mi vůbec, ale vůbec nechutná!

Karolína
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Karolína »

Jojo, sójové maso máčené ve vývaru, pak obalené a usmažené jako řízek - to mi jednou paní tchýně předložila jako super úžasné jídlo, které je prostě táááák zdravé, že jí snad přežiju....... nebo ona mě? Už nevím, jaká byla formulace, zato chuť to byla příšerná. Ten pověstný osmažený hadr na podlahu na vojně byl proti tomu lahůdka.
Pak takové sojové kostky, které dělala moje maminka jako guláš a tvrdila, že to prostě nemá chybu, protože je to zdravé, levné......... jo, to možná bylo levné, ale o zdravém jídle bych pochybovala a jíst se to teda nedalo.
A ještě byla taková prapodivná drť, která se namáčela také do vývaru a pak se zapékala se zeleninou a vajíčkem. Fujtajxl.
Tohle fakt nemusím.
Dám si s chutí luštěniny, zeleninové jídlo, prostě to, co jedli naši předkové a asi chybu nedělali. Ale k tomu si dám kus nějaké flákoty. To jedli taky a věděli proč. Ne nadarmo měli různé půsty, odlehčená jídla..... to vše když budeme dodržovat a vrátíme se zpět k jejich zvykům, tak nám bude dobře.
Vegani, vegetariáni a další jsou pro mě poněkud nenormální lidi. On ten pračlověk byl vlastně taky dost často vegetarián, když se mu nepovedlo něco ulovit. Ale jinak se tím masem přežral k prasknutí. A nepochybně rád.

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

tosca píše:.....nebo tofu (to pokud vím taky zraje, takže dochází ke změnám ve složení).
Fermentovaný je tempeh, tofu se vyrábí z namočené a rozmixované sóji (poté se zcedí) srážením vzniklého "mléka" sádrou.

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Rpuť píše: No jeje!! Zrovna předevčírem jsem si vyrobila naprosto luxusní hrachovou kaši (s uzeným)!
A nechápu, proč bych měla konzumovat jakousi sóju, která mi vůbec, ale vůbec nechutná!
Ona sója není špatná, ale musí se použít jako luštěnina - namočit a uvařit, dají se z ní potom dělat docela dobré saláty nebo jako příloha. Sójové maso je hnus, kdo tvrdí, že "to nemůžeš poznat" je asi chovancem nějakého ústavu. Tofu mi skřípalo mezi zuby, ta sádra tam byla cítit :?

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Njn
:nevim:

Odpovědět