11.10.2014 Kuřecí játra
11.10.2014 Kuřecí játra
Takový jednoduchý, rychlý oběd - jak je děláte vy?
A tady máte jeden receptík:
http://www.video-recepty.com/rychla-kur ... ou-omackou" onclick="window.open(this.href);return false;
A tady máte jeden receptík:
http://www.video-recepty.com/rychla-kur ... ou-omackou" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Rputinko, nedělám je nijak, protože játra nejím, ale před časem jsi mně potěšila mňamózní krkovičkou
FALLOWA
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Njn, lidi jsou různé, já zas třena nerada špargl nebo kapustu. Ale jatýrka můžu, to zas jo .... na sibulce, s rejžičkou
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
trochu podobně - ale ne tolika koření (jenom pepř) a potom na konci ani česnek, už vůbec ne vokurku (to by bylo jak znojemská, ne? ) a ani tu hořčici,to bych ale mohla někdy zkusit
ovšem s těma okurkama, víte co se mi stalo? ... byla jsem ve sklepě pro stelivo a koukám tam na nakládané okurky, i dostanu nápad, že udělám hento cosi, tak jsem je vzala nahoru... no a od té doby už jsem si nevzpomněla, co to bylo, na co jsem je přinesla :brecim
ovšem s těma okurkama, víte co se mi stalo? ... byla jsem ve sklepě pro stelivo a koukám tam na nakládané okurky, i dostanu nápad, že udělám hento cosi, tak jsem je vzala nahoru... no a od té doby už jsem si nevzpomněla, co to bylo, na co jsem je přinesla :brecim
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
No, tenhle recept mne až tak nenadchl, ale kuřecí játra my rádi po indicku. Kdysi jsem dostala od maminky knížku orientálních receptů a tenhle tam kupodivu byl,.
Cibule tak asi dvě velké na 500 g jater zpěníme či orestujeme do růžova. Na ně flákneme nakrájená játra a osmahneme až do osmahnuta. Kořeníme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Nakonec vrhám velký ořech másla, který udělá trošičku sosu
Cibule tak asi dvě velké na 500 g jater zpěníme či orestujeme do růžova. Na ně flákneme nakrájená játra a osmahneme až do osmahnuta. Kořeníme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Nakonec vrhám velký ořech másla, který udělá trošičku sosu
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Játra (tedy normální, ne kuřecí) jsem měla ráda až do té doby, kdy jsem je někde jedla tak strašlivě udělané, že jsem se z toho dodnes nevzpamatovala a nejsem schopna pozřít játra na jakýkoliv způsob.
LA
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Inko, tak je běžně dělám já (až na ten česnek) a pak zalévám vodou či vývarem a ještě chvilku dusím. A jater dávám trochu vís a tak čtvrtinu do té omáčky rozmixuju.
A udělám dvě porce, jeden den si dám s rýží a druhej s těstovinami, takže mám vlastně vaříno na dva dny.
A udělám dvě porce, jeden den si dám s rýží a druhej s těstovinami, takže mám vlastně vaříno na dva dny.
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Kuřecí játra s anglickou slaninou. Vezmeme nakrájenou anglickou slaninu, 1ks kuřecích jater, který opepříme zavineme do slaniny, dáme do jenské misky nebo jiné nádoby která jde dát do trouby, takhle pokračujeme podle toho kolik chceme porcí. Nakonec nakrájím brambory na kostky a přihodím je k játrům se slaninou a dám do trouby. Pokud dělám větší množství, peču brambory zvlášť. Když chci velkou kalorickou bombu dám si k tomu na talíř ještě tatarku.
- Karolína
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3001
- Registrován: 30.05.2007 6:56:58 0
- Bydliště: HORNÍ MARŠOV
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Já rád játra - já mooooc rád játra!
I když je to čistička organismu, stejně jako ledvinky, ale co už naděláme, co je nezdravé, to je dobré, to platí o všem.
Zase obsahují spoustu věcí, které jiné maso nemá, tak se to vyrovná.
Akorát u těch kuřecích jsem v poslední době trochu na vážkách......, ale krůtí a jiné havěti si dám moc ráda.
A taková husí či kachní v sádle!!!
Játra ve slanině zasypané bramborami dělám taky, je to moc dobré.
Ještě to občas zpestřím tak, že napíchnu obalené kousky jater ve slanince na špejle, proložím cibulkou, paprikou, žampiony a kvalitní klobáskou a připravím jako špízy.
Játra na cibulce - část jater rozmixovaná na zahuštění omáčky, to nemá chybu, to prostě miluju.
Jenom samotná játrová omáčka k těstovinám je taky skvělá.
A hovězí játra na roštu jsou vynikající, když se potřou troškou chilli oleje a posypou hojně nahrubo sekaným česnekem. Zkaramelizuje a předá tu chuť do jater. Hovězí jsou na minutku, vepřová spíše na vaření - jsou taková zrnitější.
Nádivka jarní nebo velikonoční bez jater nejde.
Játrové knedlíčky do polévky a taková játry plněná kuřecí křídla!!! No, to je luxusní papáníčko.
A koneckonců - játroví pro pejsky se bez jater taky asi neobejde!
AŤ ŽIJÍ JÁTRA - A RÍŠA, PROTOŽE MI CELOU TU DOBU MAŽE TENHLE PŘÍSPĚVEK, UŽ TO PÍŠU POPÁTÉ.
Já jsem jednou málem na játra taky zanevřela, to když jsem byla u své tety v Německu. Ona byla příšerná hospodyně a ještě příšernější kuchařka. Takže než jsem vynosila z auta věci, které jsem jí dovezla + svoje svršky, dala tetinka na pánvičku dělat játra. Ty odporné tuhé připálené placky jsem fakt nejedla, z ČR jsem dovezla knedlíky a svíčkovou, aby si tetička pochutnala, tak jsme to zbodli a játra i s pánvičkou letěla do kontejneru. Ona byla vůbec exot. Když jsem vešla do předsíňokuchyňky, tak nebyla šance otevřít dveře pořádně. Všude bylo špinavé nádobí. Tehdy jsem poprvé poznala na vlastní kůži co je to mýt nádobí ve vaně. Nechala jsem všechno odmočit, vodu neustále napouštěla a vypouštěla, pak jsem to umyla, vyleštila, vypulírovala tu vanu, následně koupelnu a celou kuchyňku, mohla bych tam tehdy být týden a nezastavit se, jaký tam byl bordel........ odjela do ČR s tím, že do této domácnosti už nikdy nevkročím.
I když je to čistička organismu, stejně jako ledvinky, ale co už naděláme, co je nezdravé, to je dobré, to platí o všem.
Zase obsahují spoustu věcí, které jiné maso nemá, tak se to vyrovná.
Akorát u těch kuřecích jsem v poslední době trochu na vážkách......, ale krůtí a jiné havěti si dám moc ráda.
A taková husí či kachní v sádle!!!
Játra ve slanině zasypané bramborami dělám taky, je to moc dobré.
Ještě to občas zpestřím tak, že napíchnu obalené kousky jater ve slanince na špejle, proložím cibulkou, paprikou, žampiony a kvalitní klobáskou a připravím jako špízy.
Játra na cibulce - část jater rozmixovaná na zahuštění omáčky, to nemá chybu, to prostě miluju.
Jenom samotná játrová omáčka k těstovinám je taky skvělá.
A hovězí játra na roštu jsou vynikající, když se potřou troškou chilli oleje a posypou hojně nahrubo sekaným česnekem. Zkaramelizuje a předá tu chuť do jater. Hovězí jsou na minutku, vepřová spíše na vaření - jsou taková zrnitější.
Nádivka jarní nebo velikonoční bez jater nejde.
Játrové knedlíčky do polévky a taková játry plněná kuřecí křídla!!! No, to je luxusní papáníčko.
A koneckonců - játroví pro pejsky se bez jater taky asi neobejde!
AŤ ŽIJÍ JÁTRA - A RÍŠA, PROTOŽE MI CELOU TU DOBU MAŽE TENHLE PŘÍSPĚVEK, UŽ TO PÍŠU POPÁTÉ.
Já jsem jednou málem na játra taky zanevřela, to když jsem byla u své tety v Německu. Ona byla příšerná hospodyně a ještě příšernější kuchařka. Takže než jsem vynosila z auta věci, které jsem jí dovezla + svoje svršky, dala tetinka na pánvičku dělat játra. Ty odporné tuhé připálené placky jsem fakt nejedla, z ČR jsem dovezla knedlíky a svíčkovou, aby si tetička pochutnala, tak jsme to zbodli a játra i s pánvičkou letěla do kontejneru. Ona byla vůbec exot. Když jsem vešla do předsíňokuchyňky, tak nebyla šance otevřít dveře pořádně. Všude bylo špinavé nádobí. Tehdy jsem poprvé poznala na vlastní kůži co je to mýt nádobí ve vaně. Nechala jsem všechno odmočit, vodu neustále napouštěla a vypouštěla, pak jsem to umyla, vyleštila, vypulírovala tu vanu, následně koupelnu a celou kuchyňku, mohla bych tam tehdy být týden a nezastavit se, jaký tam byl bordel........ odjela do ČR s tím, že do této domácnosti už nikdy nevkročím.
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
No vida, já věděla, že nějaký receptíky vylákám! :
-
- žabí královna/král
- Příspěvky: 2639
- Registrován: 03.02.2008 18:04:46 0
- Bydliště: Västgötagatan 7, 41139 Göteborg, Sverige
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Kuřecí játra šla téměř vždy na čínu. Zvlášť za života mého manžela neboť vařil on. Byl to opravdu dobrý kuchař, na štěstí tuhle schopnost syn podědil.
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Paštika
0,5 kg drůbežích jater
4 velké cibule nakrájet
5 stroužků česneku nakrájet na plátky
1/8 másla
Vše orestujeme a necháme vystydnout.
Přidáme:
3 lžičky soli
2 lžičky pepře
2 lžičky tymiánu
1 lžička podravky
1 lžička mletého kmínu (může být i celý)
(lžičku malou - moka)
Rozmixujeme, necháme uležet 24 hod v ledničce.
Já dávám méně soli i pepře a nedávám podravku.
0,5 kg drůbežích jater
4 velké cibule nakrájet
5 stroužků česneku nakrájet na plátky
1/8 másla
Vše orestujeme a necháme vystydnout.
Přidáme:
3 lžičky soli
2 lžičky pepře
2 lžičky tymiánu
1 lžička podravky
1 lžička mletého kmínu (může být i celý)
(lžičku malou - moka)
Rozmixujeme, necháme uležet 24 hod v ledničce.
Já dávám méně soli i pepře a nedávám podravku.
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
jeno OT, opakuji i zde ze Zvířetníku
byly jsme s Nynyškou na veterině - žádný poplach, "jen" furt řešíme, co s tím vysokým cukrem....
no a moc možností už není, jaká přesně je příčina se zjistit prý nedá (jestli inzulin neúčinkuje, nebo se nedostane na periferie), tak pandrvet navrhnul vyměnit ten (prasečí) Caninsulin za "normální" lidský
trochu se toho bojím - přesněji trochu se bojím jakékoli změny, protože ona to má sice blbý, ale asi už dost dlouho "stejně blbý" a je vlastně stabilizovaná, klinicky se na ní vůbec nic nepozná, nic jí není, pije, čůrá, kaká - je úplně v pohodě
jenže takhle "stabilizované" jí prý ve vší tichosti odcházejí všechny orgány... když jsem namítla, že nálezy v krvi má všechny v pořádku, tak mi řekl, že třeba tuším ledviny i když už pracují jen na jednu třetinu, tak se to v krvi ještě nepozná
tak nám držte prosím palečky, ať ten přechod zvládneme, ať nedojde k nějakému dramatickému zvratu (jsem asi fakt srab, ale bojím se, i když mě ujistil, že v zásadě je inzulin jako inzulin...)
ale na noc to poprvé nepíchnu , co kdyby se něco dělo - až ráno a budu ji mít přes den pod dohledem (čímž mi vlastně padlo dilema zda jet nebo nejet zítra za jednou povinností )
byly jsme s Nynyškou na veterině - žádný poplach, "jen" furt řešíme, co s tím vysokým cukrem....
no a moc možností už není, jaká přesně je příčina se zjistit prý nedá (jestli inzulin neúčinkuje, nebo se nedostane na periferie), tak pandrvet navrhnul vyměnit ten (prasečí) Caninsulin za "normální" lidský
trochu se toho bojím - přesněji trochu se bojím jakékoli změny, protože ona to má sice blbý, ale asi už dost dlouho "stejně blbý" a je vlastně stabilizovaná, klinicky se na ní vůbec nic nepozná, nic jí není, pije, čůrá, kaká - je úplně v pohodě
jenže takhle "stabilizované" jí prý ve vší tichosti odcházejí všechny orgány... když jsem namítla, že nálezy v krvi má všechny v pořádku, tak mi řekl, že třeba tuším ledviny i když už pracují jen na jednu třetinu, tak se to v krvi ještě nepozná
tak nám držte prosím palečky, ať ten přechod zvládneme, ať nedojde k nějakému dramatickému zvratu (jsem asi fakt srab, ale bojím se, i když mě ujistil, že v zásadě je inzulin jako inzulin...)
ale na noc to poprvé nepíchnu , co kdyby se něco dělo - až ráno a budu ji mít přes den pod dohledem (čímž mi vlastně padlo dilema zda jet nebo nejet zítra za jednou povinností )
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
jo a všimli jste si, že Karolína má v telce svoji vlastní one-woman show ???
http://play.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka" onclick="window.open(this.href);return false;
http://play.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tečka
- žabí královna/král
- Příspěvky: 2299
- Registrován: 05.11.2007 8:39:30 0
- Bydliště: Kousek od Kolína
Re: 11.10.2014 Kuřecí játra
Bedo
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...