Tak já taky něco nabídnu, je to rychlé a chutná mi to.
Kuřecí prsa nakrájíme na sousta, osolíme, opepříme a zakápneme sojovkou, jak kdo rád. Promícháme.
Žampiony nakrájíme na plátky. Vymažeme máslem dno pekáčku a poklademe polovinou pokrájených žampionů tak, aby bylo dno zakryté. Malinko osolíme a posypeme drceným kmínem. Na žampiony rozprostřeme připravené kousky kuřete a na ně dáme druhou půlku těch žampionů. Ty osolíme, opepříme a pokmínujeme. Navrch položíme pár kousků másla a nezakryté dáme péct. Občas trochu prohrábneme.
Já to mám ráda s hranolky nebo opečenými zbylými bramborami, s tatarkou, nebo zeleninou, která zrovna je doma.
Protože vařím jen pro sebe, pořídila jsem si několik keramických "pekáčků", a ty se mi vejdou do trouby 2 vedle sebe, popř. na hranolky použiju takový ten tácek, takže dělám obojí najednou.
Hřibovité houby mi v tom neesedí, nevím proč.
26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
- Tečka
- žabí královna/král
- Příspěvky: 2299
- Registrován: 05.11.2007 8:39:30 0
- Bydliště: Kousek od Kolína
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
Kuře po italsku bylo otestováno a shledáno velmi jedlým.
- IvaP
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3199
- Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
To jsem rádaMatylda píše:Kuře po italsku bylo otestováno a shledáno velmi jedlým.
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9393
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
kdysi jsem k těm suchým grilovaným kuřecím kozám dělávala právě smetanovo-paprikovou omáčku a vařené fleky. Nyní prsa drobně pokrájím a dávám na misky..kočkám moc chutnají...já si nechám obíračku-křídlovou..stehna jim dávám také... jo to se to hoduje , když má jeden stravenky....Kytka píše:Ygo tato kombinace by mě nenapadla ale vypadá to veelmi jedle. Hned jak zase koupím grilované kuře vyrobím - ne až ze zbytků, to by nebylo nigdy!! Kupujeme v Albertu na Chodově a je senzační. Díky za inspiraci.YGA píše:No vida - a to já zrovna včera říkala, že bysme si dali kuře, půjdu ulovit nějaké čtvrtky (ty mám nejraději). Já zase kuře můžu - pečené, smažené, jako paprikáč nebo minutku. Co moc nemusím, je grilované (to se mi zdá suché), ale když ho někdy Jan domu donese, tak ty zbytky oberu (opravdu celé kuře nesníme), maso podusím na cibulce, přidám kari a houby z mražáku (nebo podusím žampiony) a smíchám s rýží. Ač jinak rýži nejím (nejsem Číňan), tak tuhle verzi miluju
- Raven60
- žabí princezna/princ
- Příspěvky: 431
- Registrován: 04.12.2012 12:04:06 0
- Bydliště: poblíž Pardubic
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
To jsou kočenky hodný, že ti něco málo nechajsharka.68 píše:...já si nechám obíračku-křídlovou..
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
U nás bylo kuře po italsku dnes a mužstvo vyjádřilo spokojenost pantomimicky : Já se přidávám! Nebylo to sice v popisu práce, ale kuřecí čtvrtky, které jsem použila, jsem svlíkla z kůže. A zařazuji do repertoáru.
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
Z kuřete mám nejradši horní stehna, naskládaná do pekáčku natěsno. Dole šťavnaté masíčko, nahoře křupavá kůžička. Oblíbená varianta je nadivoko: do pekáčku pod kuře se vloží pokrájená jablka a cibule, podlije se trochou červeného vína a pomerančové šťávy a maso se okoření směsí na divočinu.
Prsíčka u nás moc nefrčí, jsou suchá. Jediná úprava, ve které je můžeme, je v jogurtu: na kousky nakrájené maso se nechá den marinovat v tučnějším bílém jogurtu se solí, trochou olivového oleje a spoustou česneku a pak se hodně zprudka nasucho osmahne na pánvi. Nesmí ho být v pánvi moc, aby se ve vyteklé šťávě nezačalo dusit - musí se pořád prudce opékat, takže větší množství dělám na několikrát. Je to překvapivě dobré.
Prsíčka u nás moc nefrčí, jsou suchá. Jediná úprava, ve které je můžeme, je v jogurtu: na kousky nakrájené maso se nechá den marinovat v tučnějším bílém jogurtu se solí, trochou olivového oleje a spoustou česneku a pak se hodně zprudka nasucho osmahne na pánvi. Nesmí ho být v pánvi moc, aby se ve vyteklé šťávě nezačalo dusit - musí se pořád prudce opékat, takže větší množství dělám na několikrát. Je to překvapivě dobré.
- Karolína
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3001
- Registrován: 30.05.2007 6:56:58 0
- Bydliště: HORNÍ MARŠOV
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
Nakládaná kuřecí prsíčka v jogurtu s kořením jsou nejlepší na grilu - venkovním, jsou pak pěkně provoněná z dřevěného uhlí, na které sem tam kápne nějaká ta šťáva........ používala jsem na venkovním grilu nerezové plotny, které měly i odkapávací otvůrky, pod ně se dal plechový hrníček a nic se nepřipalovalo....... jojo, kdeže loňské sněhy jsou?
Jinak do toho jogurtu přidávám ještě olivový olej.
Jinak do toho jogurtu přidávám ještě olivový olej.
Re: 26.9.2014 - Kuře??? Už zase!!??
mňam, kuře... máme rádi kuře ve všech možných variacích. nejradši teda pečené, pěkně s kůrčičkou. v sobotu bude po italsku, receptík vypadá wellmi jedle! a v neděli bude italský víkend pokračovat - letos jsem vysadila bylinky do truhlíků na terásku a konečně jich máme dost cpu je úplně všude ( kromě kakaa a ořechového dortu, jak pravila klasik ), i na chleba s máslem díky za recepty