Před asi deseti dny mi jedno ráno seděla na křesle v předsíni kočička. Drobná, vyhublá, zmrzlá, zarýmovaná, zoufalá. Nemohla jsem jí vyhnat, do smrti bych si to vyčítala. Zavolala jsem veta, píchl jí ATB a další jsem dostala pro ni v tabletách. Vděčná kóča je polykala skoro bez odporu, ani jsem se s ní nemusela moc prát. Dočasně jsem ji ubytovala na schodech do patra, kam nemůžou psi. Ale nemůžu si ji nechat. Mám dvě kočky (jako koťata jsme je našli v krabici v lese) a jednoho kocoura, ten přišel a zůstal. Jsou vykastrovaní a čistě venkovní.
Ale tahle kočička, obyčejná nemladá mourinka by chtěla být doma. Je velmi mazlivá, ale nebojí se psů, spíš má tendenci je fackovat. A tady je průšvih. Naše kočky ji nepřijmou, vyfackují ze dvora každou cizí kočku (několikrát se stalo). Mají svůj dvůr, kam psi nemohou a tam jsou šéfové oni. A na našem dvoře je Kamča (tibeťanka), která se od kočky rozhodně mlátit nenechá. A taky malý Majky, který s kočkama nekamarádí. A ti dva jsou už smečka a kočičku by jistě dřív nebo později ulovili.
Prosím, nevíte o nějakém depozitu, kde by kočku přijali a našli jí domov? Mě se to nedaří, tady má každý kočku a další nikdo nechce.
Jestli můžete někdo pomoci, budu moc ráda.