29.7.2014 Pomník

Moderátoři: Lika, radanova

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: 29.7.2014 Pomník

Příspěvek od Rpuť »

To v Egyptě se jim jednou nezdála hlava jedné sfingy - prostě byla proporčně moc malá, vzhledem k tělu. Výzkumem zjištěno, že kterýsi faraon znelíbil se dalšímu faraonovi a tak ten jeho portrét prostě nechal přesochat. Na svůj, samozřejmě! :D

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od baba »

Rpuť píše:To v Egyptě se jim jednou nezdála hlava jedné sfingy - prostě byla proporčně moc malá, vzhledem k tělu. Výzkumem zjištěno, že kterýsi faraon znelíbil se dalšímu faraonovi a tak ten jeho portrét prostě nechal přesochat. Na svůj, samozřejmě! :D
No a proto ten papírmaš, víš, co by se ušetřilo?
Na druhou stranu by si ale zase výkonní umělci méně vydělali.
Dámy, zvláště ty starší a pražské, pamatujete si, jak když se odstřelovala fronta na maso, tak průvodčí v tramvaji hlásil zastávku v lomech? A ten chudák sochař se kvůli tomu oběsil.

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

babo, ono to prý nebylo jen kvůli tomu. Ten člověk měl zvláštní smůlu - ze všeho, co v životě udělal, zbyla jen ta "dvojmaska" z Osvobozeného divadla. Jinak šlo všechno dřív nebo později do kopru...

baty
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od baty »

Rputi, je to tak, a protože profíci bývají cynici, tak mě tvůj historický exkurs báječně pobavil.
A všem moc děkuju za gratulace k svátku, jste ohromně milí na chamťu, která musí mít ode všeho hned dvakrát.

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od baba »

Rpuť píše:babo, ono to prý nebylo jen kvůli tomu. Ten člověk měl zvláštní smůlu - ze všeho, co v životě udělal, zbyla jen ta "dvojmaska" z Osvobozeného divadla. Jinak šlo všechno dřív nebo později do kopru...
Já vím, že to nebylo kvůli tomu, jen jsem to špatně napsala, v pražskejch kuloárech se říkalo ledacos.

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

hm, a neprozraděj nic, a neprozraděj... :no: :nevim: :pche:
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Bedo, já víc nevím - někde to říkal Werich.

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od baba »

Beda píše:hm, a neprozraděj nic, a neprozraděj... :no: :nevim: :pche:
Bedo, vždyť to většinou byly jen pražský drby umocněný ještě situací padesátých let, která opravdu nebyla jednoduchá. Vždyť víme, fama crescit eundo a po tolika letech, nechme to radši spát, oni si to předkové na obláčku už určitě vyřídili.
Já jen k těm Rputinejm pomníkům - když si tak vzpomeneme kolik jich bylo už v naší kotlině zbořeno a srovnám to s tím, že v pařížské Invalidovně málem nesmíš ani zakašlat, abys neohrozila spícího velikána malého vzrůstu a jak se pak při další změně režimu zase objevují, pokud byly někde ukryty, tak si říkám, jestli těm dědečkům a pradědečkům stála ta 1. republika za to.

Apina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Apina »

Babo, a když si vezmu, že ten spící velikán malého vzrůstu určitě způsobil hodně hoře nejen u nepřátel, ale i ve francouzských rodinách, když v jeho bitvách umíraly desetitisíce vojáčků, což vyvrcholilo ruskou anabází a zničením celé francouzské armády, tak je to až s podivem. Jenže do té Invalidovny ho také nedali hned po smrti, také si musel počkat..... Ale s odsupem let se holt na ledacos člověk dívá jinak.
Apina

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od baba »

Apina píše:Babo, a když si vezmu, že ten spící velikán malého vzrůstu určitě způsobil hodně hoře nejen u nepřátel, ale i ve francouzských rodinách, když v jeho bitvách umíraly desetitisíce vojáčků, což vyvrcholilo ruskou anabází a zničením celé francouzské armády, tak je to až s podivem. Jenže do té Invalidovny ho také nedali hned po smrti, také si musel počkat..... Ale s odsupem let se holt na ledacos člověk dívá jinak.
S tím už jsem nechtěla otravovat. Já mám takovou představu, že by se jim měl pronajmout za peníze stadion - velkej- prodat jim dřevěný meče, halapartny atd., a včil se ukažte. A ne aby to snímaly televize od CNN až po Primu, ať se tam každej dopraví za svý a odsud ti, co zbudou. Jinak se přiznám, že z toho teď mám bezesný noce - dokonce si myslím, že to k těm pomníkům patří, aspoň k některejm - těm budoucím. Otázkou je, jestli je bude mít kdo stavět.

Odpovědět