24.7.2014 Habešan

Moderátoři: Lika, radanova

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

24.7.2014 Habešan

Příspěvek od Rpuť »

Měli jsme kdys starodávnou chalupu, v ní starou pícku, na pícce komínek.
Komínek chátral až zrezatěl a bylo nutno ho vyměnit. I povolán místní pária a všeuměl, zvaný Habešan. Vrhl se na komínek a třásl, jak když třese chrousty. Rez lítala okolo, placáky povolovaly , vršek pícky se propadl dovnitř a zbytek komínku mu zůstal v ruce. Habešan znejistěl: „Teta“, oslovil mne v rozpacích:“já přijdu zejtra a dodělám to.“ Bylo jasné, že musí se na to posilnit.
Sluníčko již krásně svítilo, ptáčkové zpívali, včelky pilně poletovali, jen Habešan kdesi vyspával. Z dlouhé chvíle jsem spasovala komínek. Habešan nikde. Rozdělala jsem si maltu a zkoušela dát kameny na místo. Šlo to. Ledva jsem dohladila poslední místo, ozvalo se halekání:“Uůůůůů! Teta! Už jsem tůůůů“.
„Jdete pozdě“, odvětila jsem přísně. „Už to mám hotový.“
Vrhl na mně nedůvěřivý pohled a vycenil svůj poslední zub: „Teda teta, tos mě přechcala!“ Spěchal se podívat a nevěřícně zíral na opravenou pec.
Byl zcela rozvrácen a zacloumal s ním chtíč, neb baba, co postaví pec, to musí bejt něco! Přejel mě oceňujícím pohledem a pravil: „Teda teta, já tě mít v peřině – to by byla sranda“!

Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: 24.7.2014 Habešan

Příspěvek od Inka »

Já mám děsně ráda ženský, který si dovedou poradit. Což já jsem pouze v případě, že nikde, ale opravdu nikde v dosahu není mužskej, kterej to umí. Když jsem byla holka, pořídili si naši chalupu a jako každý kutil tatínek zkoušel devatero řemesel. A to on zase šikovnej byl. No a syna nemaje, musel si vystačit se mnou. Sílu jsem měla, takže stačilo jen usměrnit a hlídat. všechno se mi hodilo v dobách, kdy jsme se s Bimboušem stále stěhovali a za pár let stačili opravit 3 domy a jeden byt. Ale, snažím se stále dělit na práce ženské a mužské, protože jinak by můj muž považoval za normální, že v prádelníku mu vyrostlo čisté oblečení, snídaně na stole, potom bych mu na stavbě mohla dělat helíka, pochopitelně oběd na stole, zase na stavbě helíka, večeře na stole a doma pořádek. No tak to teda určitě - žárovku si sama nevyměním!
Jedinou práci fakt nedělám a to je čerpání pohonných hmot. Jedna záměna mi stačila
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Inko, pravda svatá! Ženské v tamním okolí tuto zásadu zásadně dodržovaly a žádná se nikdy nedopustila takové fatální chyby jako já! Nezatloukly ze zásady ani hřebík! :)

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

Rpuť píše: baba, co postaví pec
to je geniální :clap_hands: :clap_hands: :super: :super: :haha: :haha: :haha:

pravda je, že já jsem (při vší skromnosti) taky celkem šikovná :oops: a dovedu udělat skoro vše, ALE!!! ... když je někdo nablízku, zmocní se mne totální nedostatek důvěry v sebe sama a přestanu si troufat skoro na cokoli (málem i tu blbou žárovku)... bude to někde v hlavě asi, teda spíš určitě :nevim:

Inko, nevěřím že nebereš benzin!! :uff: :uff: :uff: .. přece jezdíš autem taky sama, ne??????? :ask: :ask:
Obrázek

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

jo a OT - upozornění na "konkurenci" :wink2: , vyšla pravidelná 105-ka

http://www.vave.biz/index.php/105-x148/342-profese" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek

Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Já neříkám, že to nedělám, nakonec jsem párkrát byla s těma našima miláčkama na táboře sama, když Bimbo nemohl, s holkama sama na vodě, dokonce jsem s nima jela sama Hron, ale to už jsme měli pár těch starších. Umím si i vymalovat, ale znovu říkám, že se ráda nechám považovat za blondýnu.
Milá Bedo, jezdím už sedmým autem za těch dvacet let a tankování jsem skončila asi u čtvrtého, to byl nafťák Renault 19. Takže asi tak pět? let zpátky minimálně. Když mi dojde benzín, požádám Kubu, Kačku nebo Bimba aby dojeli na čerpačku. Nebo pokud jedeme společně s Bimboušem mým autem, načerpá mi.
Obrázek

oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

Já Inku chápu! :?
Řízením osudu jsem se ocitla v životě sama - s autem... Bylo mi vysvětleno, že nessmím zaměnit benzín za naftu, že bych si zničila auto.
Včera jsem byla s nádrží prakticky na dně a nepřeju vám vidět udivený obličej prodavače v benzínce, když jsem se při placení ujišťovala, že Natural 95 JE BENZIN??!! :mrgreen:

Inka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Inka »

Ó děkuji
Tuhle mne Bimbo sledoval při pouštění pračky - nevím, jestli se chce osamostatnit či co. On ji umí opravit, ale neumí v ní prát! Jako já řídím auto a neumím do něj nalít benzín - do toho současného například. Když jsem postavena do života, snažím se s tím nějak vypořádat, jinak ráda část přenechám jiným.
Obrázek

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

Inko, to je přesně to co píšu - zvládnu skoro všecko, ale jakmile je poblíž někdo kdo by to potenciálně mohl udělat, jsem jako ochrnutá :sad2: :pche:
Obrázek

JoVo
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od JoVo »

:krik: POZOR, POZOR, HLÁSÁNÍ. :krik:
Dnes má svátek Týna, přejeme všechno nej, nej a posíláme kytičku. :flowers:
JoVo

Lída
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Lída »

Týně třikrát hurá!!! Málokdo si zasluhuje přání všeho dobrého tolik, jako právě Týna. Takže na zdraví, štěstí, spokojenost a sílu :pivo: :glass: :good_luck:

Hana Williamson
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Hana Williamson »

Rpuť píše:Byl zcela rozvrácen a zacloumal s ním chtíč, neb baba, co postaví pec, to musí bejt něco! Přejel mě oceňujícím pohledem a pravil: „Teda teta, já tě mít v peřině – to by byla sranda“!
:clap_hands: :super: Rput nezklame. :in_love: Ja jsem si zakladala na tom, ze si toho muzu udelat spoustu sama. Chyba. Teda nikdy jsem se nepokousela o elektriku, protoze ti elektronove jsou neviditelni :D A nikdy jsem nesekala travu na latifundii, portoze prece neco na teho prednostu musi zbyt - no nee?

Hana Williamson
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Hana Williamson »

JoVo píše::Dnes má svátek Týna, přejeme všechno nej, nej a posíláme kytičku.
Mila Tyno, at se ti dari co nejlepe. Moc te obdivuju. Ale udelej si devce tu a tam cas na sebe. :heart:

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Hanko, mě dostal ten způsob vyjádření - takhle po mně ještě nikdo nešel :haha:
Ani zlobit jsem se na něj nemohla, jen jsem nevěděla, kam tu hubu strčit, aby neviděl, jak se řehtám! :wink:

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Týno, všeho nejlepšího vinšuju, kupu štěstí a cestičku umetenou přeju! :flowers:

Odpovědět