24.7.2014 Habešan
24.7.2014 Habešan
Měli jsme kdys starodávnou chalupu, v ní starou pícku, na pícce komínek.
Komínek chátral až zrezatěl a bylo nutno ho vyměnit. I povolán místní pária a všeuměl, zvaný Habešan. Vrhl se na komínek a třásl, jak když třese chrousty. Rez lítala okolo, placáky povolovaly , vršek pícky se propadl dovnitř a zbytek komínku mu zůstal v ruce. Habešan znejistěl: „Teta“, oslovil mne v rozpacích:“já přijdu zejtra a dodělám to.“ Bylo jasné, že musí se na to posilnit.
Sluníčko již krásně svítilo, ptáčkové zpívali, včelky pilně poletovali, jen Habešan kdesi vyspával. Z dlouhé chvíle jsem spasovala komínek. Habešan nikde. Rozdělala jsem si maltu a zkoušela dát kameny na místo. Šlo to. Ledva jsem dohladila poslední místo, ozvalo se halekání:“Uůůůůů! Teta! Už jsem tůůůů“.
„Jdete pozdě“, odvětila jsem přísně. „Už to mám hotový.“
Vrhl na mně nedůvěřivý pohled a vycenil svůj poslední zub: „Teda teta, tos mě přechcala!“ Spěchal se podívat a nevěřícně zíral na opravenou pec.
Byl zcela rozvrácen a zacloumal s ním chtíč, neb baba, co postaví pec, to musí bejt něco! Přejel mě oceňujícím pohledem a pravil: „Teda teta, já tě mít v peřině – to by byla sranda“!
Komínek chátral až zrezatěl a bylo nutno ho vyměnit. I povolán místní pária a všeuměl, zvaný Habešan. Vrhl se na komínek a třásl, jak když třese chrousty. Rez lítala okolo, placáky povolovaly , vršek pícky se propadl dovnitř a zbytek komínku mu zůstal v ruce. Habešan znejistěl: „Teta“, oslovil mne v rozpacích:“já přijdu zejtra a dodělám to.“ Bylo jasné, že musí se na to posilnit.
Sluníčko již krásně svítilo, ptáčkové zpívali, včelky pilně poletovali, jen Habešan kdesi vyspával. Z dlouhé chvíle jsem spasovala komínek. Habešan nikde. Rozdělala jsem si maltu a zkoušela dát kameny na místo. Šlo to. Ledva jsem dohladila poslední místo, ozvalo se halekání:“Uůůůůů! Teta! Už jsem tůůůů“.
„Jdete pozdě“, odvětila jsem přísně. „Už to mám hotový.“
Vrhl na mně nedůvěřivý pohled a vycenil svůj poslední zub: „Teda teta, tos mě přechcala!“ Spěchal se podívat a nevěřícně zíral na opravenou pec.
Byl zcela rozvrácen a zacloumal s ním chtíč, neb baba, co postaví pec, to musí bejt něco! Přejel mě oceňujícím pohledem a pravil: „Teda teta, já tě mít v peřině – to by byla sranda“!
Re: 24.7.2014 Habešan
Já mám děsně ráda ženský, který si dovedou poradit. Což já jsem pouze v případě, že nikde, ale opravdu nikde v dosahu není mužskej, kterej to umí. Když jsem byla holka, pořídili si naši chalupu a jako každý kutil tatínek zkoušel devatero řemesel. A to on zase šikovnej byl. No a syna nemaje, musel si vystačit se mnou. Sílu jsem měla, takže stačilo jen usměrnit a hlídat. všechno se mi hodilo v dobách, kdy jsme se s Bimboušem stále stěhovali a za pár let stačili opravit 3 domy a jeden byt. Ale, snažím se stále dělit na práce ženské a mužské, protože jinak by můj muž považoval za normální, že v prádelníku mu vyrostlo čisté oblečení, snídaně na stole, potom bych mu na stavbě mohla dělat helíka, pochopitelně oběd na stole, zase na stavbě helíka, večeře na stole a doma pořádek. No tak to teda určitě - žárovku si sama nevyměním!
Jedinou práci fakt nedělám a to je čerpání pohonných hmot. Jedna záměna mi stačila
Jedinou práci fakt nedělám a to je čerpání pohonných hmot. Jedna záměna mi stačila

Inko, pravda svatá! Ženské v tamním okolí tuto zásadu zásadně dodržovaly a žádná se nikdy nedopustila takové fatální chyby jako já! Nezatloukly ze zásady ani hřebík! 

- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
to je geniálníRpuť píše: baba, co postaví pec

pravda je, že já jsem (při vší skromnosti) taky celkem šikovná

Inko, nevěřím že nebereš benzin!!

- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
jo a OT - upozornění na "konkurenci"
, vyšla pravidelná 105-ka
http://www.vave.biz/index.php/105-x148/342-profese" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.vave.biz/index.php/105-x148/342-profese" onclick="window.open(this.href);return false;

Já neříkám, že to nedělám, nakonec jsem párkrát byla s těma našima miláčkama na táboře sama, když Bimbo nemohl, s holkama sama na vodě, dokonce jsem s nima jela sama Hron, ale to už jsme měli pár těch starších. Umím si i vymalovat, ale znovu říkám, že se ráda nechám považovat za blondýnu.
Milá Bedo, jezdím už sedmým autem za těch dvacet let a tankování jsem skončila asi u čtvrtého, to byl nafťák Renault 19. Takže asi tak pět? let zpátky minimálně. Když mi dojde benzín, požádám Kubu, Kačku nebo Bimba aby dojeli na čerpačku. Nebo pokud jedeme společně s Bimboušem mým autem, načerpá mi.
Milá Bedo, jezdím už sedmým autem za těch dvacet let a tankování jsem skončila asi u čtvrtého, to byl nafťák Renault 19. Takže asi tak pět? let zpátky minimálně. Když mi dojde benzín, požádám Kubu, Kačku nebo Bimba aby dojeli na čerpačku. Nebo pokud jedeme společně s Bimboušem mým autem, načerpá mi.

Já Inku chápu!
Řízením osudu jsem se ocitla v životě sama - s autem... Bylo mi vysvětleno, že nessmím zaměnit benzín za naftu, že bych si zničila auto.
Včera jsem byla s nádrží prakticky na dně a nepřeju vám vidět udivený obličej prodavače v benzínce, když jsem se při placení ujišťovala, že Natural 95 JE BENZIN??!!

Řízením osudu jsem se ocitla v životě sama - s autem... Bylo mi vysvětleno, že nessmím zaměnit benzín za naftu, že bych si zničila auto.
Včera jsem byla s nádrží prakticky na dně a nepřeju vám vidět udivený obličej prodavače v benzínce, když jsem se při placení ujišťovala, že Natural 95 JE BENZIN??!!

Ó děkuji
Tuhle mne Bimbo sledoval při pouštění pračky - nevím, jestli se chce osamostatnit či co. On ji umí opravit, ale neumí v ní prát! Jako já řídím auto a neumím do něj nalít benzín - do toho současného například. Když jsem postavena do života, snažím se s tím nějak vypořádat, jinak ráda část přenechám jiným.
Tuhle mne Bimbo sledoval při pouštění pračky - nevím, jestli se chce osamostatnit či co. On ji umí opravit, ale neumí v ní prát! Jako já řídím auto a neumím do něj nalít benzín - do toho současného například. Když jsem postavena do života, snažím se s tím nějak vypořádat, jinak ráda část přenechám jiným.

- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Inko, to je přesně to co píšu - zvládnu skoro všecko, ale jakmile je poblíž někdo kdo by to potenciálně mohl udělat, jsem jako ochrnutá

Týně třikrát hurá!!! Málokdo si zasluhuje přání všeho dobrého tolik, jako právě Týna. Takže na zdraví, štěstí, spokojenost a sílu

- Hana Williamson
- žabí královna/král
Rpuť píše:Byl zcela rozvrácen a zacloumal s ním chtíč, neb baba, co postaví pec, to musí bejt něco! Přejel mě oceňujícím pohledem a pravil: „Teda teta, já tě mít v peřině – to by byla sranda“!

- Hana Williamson
- žabí královna/král
Mila Tyno, at se ti dari co nejlepe. Moc te obdivuju. Ale udelej si devce tu a tam cas na sebe.JoVo píše::Dnes má svátek Týna, přejeme všechno nej, nej a posíláme kytičku.

Hanko, mě dostal ten způsob vyjádření - takhle po mně ještě nikdo nešel
Ani zlobit jsem se na něj nemohla, jen jsem nevěděla, kam tu hubu strčit, aby neviděl, jak se řehtám!

Ani zlobit jsem se na něj nemohla, jen jsem nevěděla, kam tu hubu strčit, aby neviděl, jak se řehtám!

Týno, všeho nejlepšího vinšuju, kupu štěstí a cestičku umetenou přeju!