Já jsem vařila podle Francouzské kuchařky Jany Martinicové (vydaná 1974) 40 let. Autorka tam zachytila tradiční francouzské speciality, které se v té které oblasti vaří stovky let (takže recepty nevymyslela, jen je zaznamenala, podobně jako třebas kdysi K:J. Erben zapsal lidové písně a vydal je ve zpěvnících).
No a najednou čtu na netu "budu vařit ratatuille podle Anety Novákové (Polákové, Kozákové - jméno si nepamatuji...)" - prostě někdo francouzskou ratatuj vydává za svůj recept a děvčata a dámy to vaří podle ní a nikdo nepíše "budu vařit tradiční recept z okolí Nice".....
Tak si myslím, že Rpuť si klidně může pro nás psát o svých oblíbených tradičních receptech bez nějakého dokládání zdrojů (i když se jejich varianty objevují v X internetových kuchařek a receptů "známých" i neznámých dobrodějů).
Mimochodem, ratatuj je moc dobré letní jídlo, je to v jistém směru něco jako lečo, ale bez vajec a uzeniny, to mi vyhovuje. Podávám to s mušličkami, mašlemi a jinými hezkými tvary těstovin...
obrázek k rozkliknutí
