Hani, myslíš tento článek? http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozces ... retnik_dru" onclick="window.open(this.href);return false;Hana Williamson píše:
O tom vyletu jsem kdysi psala clanek na Zviretnik, ale nemuzu ho najit.
7.7.2014 Zrodil se Elvis
- IvaP
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Re: 7.7.2014 Zrodil se Elvis
Poslední zaznamenaný koncert, asi jste to vesměs viděly/i, já jo, a teď to tu na mě z youtube vyskočilo: http://www.youtube.com/watch?v=PIPXtKHuVME" onclick="window.open(this.href);return false;
Ivo, díky za odkaz na Hančin článek, ráda si ho znovu přečtu, úplně jsem na něj zapomněla.
Já fakt měla Elvise ráda jako mladého, jako starší už byl bohužel karikaturou sama sebe (ale jedna z relativně novějších písniček, nevím, jestli tu už zazněla, odkazy jsem neotevírala, se mi pořád líbí moc - In the Ghetto). Nejvíc měl Elvise rád můj už zemřelý strýc Jiří (byl ročník 44), pamatuju, jak někdy z kraje 80. let sehnal jeho LP a já mu překládala názvy písniček (a doteď vím, že jeden název jsem přeložila úplně špatně).
Jo, ještě jsem chtěla napsat, že tuhle zálibu ve starší hudbě, tj. hudbě, která neodpovídá vlastní generaci, po mně asi zdědil syn, on je hrozný hudební maniak a v muzice se vyzná, i když ji sám neprovozuje, dělá mi občas takové menší přednášky proložené ukázkami, nestačím se divit, opravdu má rozhled. Třeba včera, už ani nevím, co mi to všechno pouštěl, jedna z věcí byl Marvin Gaye, v podstatě hudba mého dětství, a věděl o tom víc než já.
Já fakt měla Elvise ráda jako mladého, jako starší už byl bohužel karikaturou sama sebe (ale jedna z relativně novějších písniček, nevím, jestli tu už zazněla, odkazy jsem neotevírala, se mi pořád líbí moc - In the Ghetto). Nejvíc měl Elvise rád můj už zemřelý strýc Jiří (byl ročník 44), pamatuju, jak někdy z kraje 80. let sehnal jeho LP a já mu překládala názvy písniček (a doteď vím, že jeden název jsem přeložila úplně špatně).
Jo, ještě jsem chtěla napsat, že tuhle zálibu ve starší hudbě, tj. hudbě, která neodpovídá vlastní generaci, po mně asi zdědil syn, on je hrozný hudební maniak a v muzice se vyzná, i když ji sám neprovozuje, dělá mi občas takové menší přednášky proložené ukázkami, nestačím se divit, opravdu má rozhled. Třeba včera, už ani nevím, co mi to všechno pouštěl, jedna z věcí byl Marvin Gaye, v podstatě hudba mého dětství, a věděl o tom víc než já.
Hihi, tak jsem se koukla na ten Hančin článek, a podle diskuse vidím, že i po těch letech je moje neoblíbenější Elvisova písnička pořád ta samá.
- Hana Williamson
- žabí královna/král
IvoP, presne tenhle. Diky.IvaP píše:Hani, myslíš tento článek? http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozces ... retnik_dru" onclick="window.open(this.href);return false;Hana Williamson píše:
O tom vyletu jsem kdysi psala clanek na Zviretnik, ale nemuzu ho najit.
aido, ony ty naše děti po nás asi mají čich na pořádnou muziku
na stáří nezáleží
což je fajn...taky mě dítko překvapilo velmi, co všechno postupně poslouchal...jeden čas to byla černá muzika ( 50 Cent apod., to mi dělal seznamy, co si musím nezbytně poslechnout a posílal odkazy), pak objevil Phila Collinse a spol. ( včetně Queen, Slade, Nazareth atd.), zcela nedávno se poslouchali Beatles
nemusí gotic rock a metal, to po mě nepřevzal
ale nejvíc mě dostal, když objevil Semafor - Šimka a Grossmana. chápete to, ve 22? chodil nám to citovat a chechtal se u toho tak, že jsem čekala, kdy se sousedi budou ptát, jestli máme soukromý kabaret
ale asi to dokládá, jak je mj. humor a písničky Š+G skvělý a čas je vůbec neohlodal. nějak teda (ještě) neobjevil art rock a klasické sedmdesátky ( miluju Led Zeppelin), ale to přijde
btw: chudák Marvin Gaye, jak špatně dopadl, což? 

Jo, dopadl.
Š+G mají haranti taky rádi, stejně jako Cimrmany, ty znají celé nazpaměť. Ale s čím mi objevili nový svět, to je elektro, některé věci jsou opravdu pěkné. Sice bývám na řadě koncertů jedna z nejstarších*, ale jaksi mi to ani nevadí.
*Hmmm, to mě chtěl onehdy po koncertě potěšit Prokop z Midi Lidí a říká - no, však nejste zas tak stará, na nás chodí i Petrova maminka... (oba hoši jsou jen o cca 10 roků mladší než já, mamince je kapku víc, že jo)
Š+G mají haranti taky rádi, stejně jako Cimrmany, ty znají celé nazpaměť. Ale s čím mi objevili nový svět, to je elektro, některé věci jsou opravdu pěkné. Sice bývám na řadě koncertů jedna z nejstarších*, ale jaksi mi to ani nevadí.
*Hmmm, to mě chtěl onehdy po koncertě potěšit Prokop z Midi Lidí a říká - no, však nejste zas tak stará, na nás chodí i Petrova maminka... (oba hoši jsou jen o cca 10 roků mladší než já, mamince je kapku víc, že jo)
Tak tohle všechno moje děti můžou, taky elektro swing, svého času Kuba dost poslouchal forbíny V+W, Cimrmany umí nazpaměť. Momentálně poslouchají taky lidovky- prostě proto, že se je do hodů musí naučit zpívat a letos mají jinou sestavu povinných skladeb, prý už to bylo oposlouchaný 

chybka je, že nějak nestíháme chodit na koncíky... a jsou věci, které si v důchodu nevynahradím, tím spíš, že to bude až tak za 12- 15 let
Iron Maiden v té době budou určitě ještě hrát, protože Bruce je nezničitelný, ale třeba Jethro Tull už to asi s muzikou dávno zabalí...elektro jsem ještě neobjevila, díky za návnadu, zapátrám a naposlouchám
jo a ještě taky klasická 30. léta se občas poslouchají - myslím, že za to může jeden z mladíkových úhlavních kamarádů, protože hraje v mládežnické jazzové kapele. tohleto nadané dítě vneslo do naší rodiny taky indie rock , byla jsem překvapená, že je to dost dobrá muzika 

EvoB. - jestli ono to nebude tím, že v současné době chybí. A ty věci, které jmenuješ, jsou prostě trvanlivá klasika. 

- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Iron Maiden, Manowar, Ozzy Osbourne viděno naživo a někteří vícekrát...taky Blackmore Night... jen si slibuju,že ještě dám alespoň jednou ty Komunály
rekord mám asi v Živaňance, vrže nám kousek od baráku každou neděli..děs a hrůza..

rekord mám asi v Živaňance, vrže nám kousek od baráku každou neděli..děs a hrůza..

Rputííí jako vždy máš pravdu
Sharko - ty máš koncík Komunálu prakticky jako občanskou povinnost
dej vědět, pojedeme s tebou
na Maiden aspoň jednou pojedeme a docela lituju, že se nám to nepovedlo letos na Medarda do Brníčka...nepršelo
asi Bruce rozehnal svým hlasem mraky
joooo Živaňanka
my ji máme přes roh a tři zdi a je to stejně nezapomenutelný zážitek
když prvně zadují do trubek, vím, že jsou 4 odpoledne a čas na kafe
pro Sharku na špunty do uší

joooo Živaňanka

Pro EvuB.
Z rozhovoru s americkou zpěvačkou Natalií Cole:
"Čím si vysvětlujete, že je swing a smooth jazz tak vyhledávaný?
Podle mě je to jednoznačně kvalitou hudby. Je opravdu originální, hodně odlišná od hudby a zvuků současnosti. Její hodnota není jen v melodii nebo aranžmá, ale také v jedinečné interpretaci. Osobnosti jako Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Count Basie nebo Dinah Washinghton, abych jmenovala jen některé, znamenají významnou etapu v historii americké populární hudby. Nezapomeňte, že s nimi hrály výtečné orchestry, všechno bylo živě a v glamour stylu, a to je, myslím, důvod, proč tuhle hudbu mají lidé dodnes rádi."
http://sidovsky.blog.idnes.cz/c/416700/ ... li.html#t2" onclick="window.open(this.href);return false;
Z rozhovoru s americkou zpěvačkou Natalií Cole:
"Čím si vysvětlujete, že je swing a smooth jazz tak vyhledávaný?
Podle mě je to jednoznačně kvalitou hudby. Je opravdu originální, hodně odlišná od hudby a zvuků současnosti. Její hodnota není jen v melodii nebo aranžmá, ale také v jedinečné interpretaci. Osobnosti jako Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Count Basie nebo Dinah Washinghton, abych jmenovala jen některé, znamenají významnou etapu v historii americké populární hudby. Nezapomeňte, že s nimi hrály výtečné orchestry, všechno bylo živě a v glamour stylu, a to je, myslím, důvod, proč tuhle hudbu mají lidé dodnes rádi."
http://sidovsky.blog.idnes.cz/c/416700/ ... li.html#t2" onclick="window.open(this.href);return false;
Rputíííí díky!