2.7. - i muži mají své dny... (z blogu Ivo Beneše-idnes.cz)

Moderátoři: Lika, radanova

Velká kočka
žabí královna/král
žabí královna/král

Re: 2.7. - i muži mají své dny... (z blogu Ivo Beneše-idnes.

Příspěvek od Velká kočka »

Jestli jsem to pochopila jde o ocet lihový (kvasný) a ne o ocet vinný. Ten lihový mi vždycky připadal jako "umělý" a do jídla jsem jej nepoužívala.
Ale našla jsem si na Wikipedii co je různých druhů octa :

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ocet" onclick="window.open(this.href);return false;

:hmm: :usmev:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

na koberce před luxováním používám rozprašovač s octem. Chlupy z našich koliáků se krásně sežmolí a jdou vyluxovat, jinak to je dřina. A koberce mít musíme protože máme starý studený barák. Opravdu není nad ocet nebo vymačkané citrony/zbytky/

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Velká kočka píše:Jestli jsem to pochopila jde o ocet lihový (kvasný) a ne o ocet vinný. Ten lihový mi vždycky připadal jako "umělý" a do jídla jsem jej nepoužívala.
Ale našla jsem si na Wikipedii co je různých druhů octa :

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ocet" onclick="window.open(this.href);return false;

:hmm: :usmev:
pochopila...vinný mne lít do pračky ani stříkat na koberec nikdy nenapadlo, přece jen nestojí těch 8 korun litr.....
Obrázek

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Návštěvník píše:na koberce před luxováním používám rozprašovač s octem. Chlupy z našich koliáků se krásně sežmolí a jdou vyluxovat, jinak to je dřina. A koberce mít musíme protože máme starý studený barák. Opravdu není nad ocet nebo vymačkané citrony/zbytky/
---

na chlupy stačí i postříkat vodou...já to ještě jistím gumovým smetákem, což mi poradil akadeřnice, ty chlupy se stejně jako vlasy nabalí do těch gumovejch camprdlíků a jen se to z nich sloupne.....
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Mno, já jsem odjakživa (dokud jsem měla koberce) používala kyselé zelí - sebere to všechny chlupy a ta šťáva dělá kobercům moc dobře.

Kdysi jsme darem dostali koberec, nic moc, dost řídkej, ale zánovní a s hezkým vzorem, tak jsem si říkala, že do Bechyně bude dávno stačit, když jsme sem jezdili jako na chatu. Jeli jsme na dovolenou, koberec vzali sebou a já samozřejmě luxovala. Po asi 14 dnech jsem ho odhrnula a málem mě kleplo, co jsem pod ním našla. I pravila jsem hlasem velikým - A VEN!

A od té doby považuju koberce za lapače prachu a mám tu dlaždice. A jelikož je zrovna drbu, zajisté že za pomoci mého milovaného parního čističe, tak blahořečím své genialitě. Ta snadnost úklidu je prostě nesrovnatelná!
:blob:

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

škoda zelí Rputi :wink2: ale ten způsob znám též....
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Sharko, my měli originál peršany - a dělalo jim to fakt moc dobře. Takže mi líto nebylo.

EvaB.
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od EvaB. »

no a my naopak, protože jsme měli ( a máme) peršany, nemáme žádné peršany :-D ale dokud jsme měli dva koberečky, úspěšně jsem je pohazovala zelím a v zimě je klepala ve sněhu, to je taky dobrý způsob :-)

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Rpuť píše:Sharko, my měli originál peršany - a dělalo jim to fakt moc dobře. Takže mi líto nebylo.
nojo, jenže kdo je z nás má Rputi, kdo je má? :wink: na ně by mi to také líto nebylo...jen musíš říct, že bylo vyždímané..ne že jsi na to dávala zelí rovnou z hrnce vytažené, lákem hojně oplývající :wink:
Obrázek

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Rpuť píše:Sharko, my měli originál peršany - a dělalo jim to fakt moc dobře. Takže mi líto nebylo.

jenže Rputí, já nemám koberce pod nábytkem. Můžu je kdykoli odhrnout a pod nimi vytřít. A vrátila jsem odložený starý, nezničený dobrý kovral do nejvíc používané místnosti. Samozřejmě, že v kuchyni i v předsíni mám dlažbu.

Karolína
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Karolína »

Jak já se už těším na důchod do Maršova, kde mám plovoučku a dlažbu. Snadno se to udržuje, ten jeden koberec, co tam zatím je, tam taky být nemusí a bude to paráda.
Tady ten zachlupený zátěžák mě strašně štve, ale odstranit ho nemůžu. Jednak tepelně izoluje a taky bych se musela vystěhovat i s nábytkem, aby ho mohli strhnout a to si teda jaksi nedokážu představit. Tak to musíme ještě pár let přežít.

Lída
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Lída »

Chicht, já mám jen jeden koberec, asi 1,2 krát 60 cm. Protože je vlastně Miunky - často a ráda na něm spí - tak je děsně zachlupacenej. Takže ho pravidelně vytřepávám jako deku venku. A přes léto ho vystěhuju na trávník a normálně vezmu VAPkou! Za dvě, tři hoďky je suchý a smí zpátky domů :haha:

Odpovědět