Ivana píše:Milí Zvířetníci,
dneska budu ješitit Pro objasnění - jak asi víte, zabývám se studiem křečka polního. Teď jsem s kolegyní na stáži v Německu, kde je centrum pro chov křečků a jejich návrat do volné přírody. Jedna z chovných samic se ukázala jako magor, skoro celý svůj vrh zlikvidovala a - zřejmě náhodou - přežilo jenom jedno mládě. Bylo usneseno, že dnes zhruba dva týdny staré miminko bude matce odebráno a stane se z něj ochočený křeček na mazlení A hádejte co Na poslední týden našeho pobytu nám bylo svěřeno do péče! Takže teď právě napůl sedím a napůl ležím v posteli, na klíně mám notebook a na břichu mi spinká líbezná křeččí holčička Ještě jsme dostaly za úkol jí vymyslet jméno, což bude asi nejtěžší. Teda ne, nejtěžší bude se s ní za týden rozloučit...
Milá Ivanko , už teď se těším na článeček na Zvířetníku, s připojeným odkazem na půvabné fotoalbum. A možná by mohly být články dva, jeden o stáži jako takové (Rozhledník) a jeden o křeččím miminku .... hmmm, ten by asi patřil do Člověčin?
Co se týče jména, tak mi okamžitě naskočila Stázička, teda pro německé sousedy nejspíš Anastazia. Úplně stejně mi tehdy naskočilo jméno pro Rozárku, bylo to, jako by ho sama řekla.