tak já dodám OT recept na naši osvědčenou bábovku - jde z toho péct i jakýkoliv koláč s ovocem a drobenkou nebo bublanina
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
půl hrnku cukru - namíchat lze tmavý a bílý
půl hrnku oleje, lze přikápnout část olivového /rozpuštěného másla/přiměřené množství změklého másla
dva hrnky polohrubé mouky nebo jeden hladké + jeden hrubé
jeden hrnek mléka - tady se dá vlít i odtučnené
dvě až tři pěkně velká vajíčka - oddělit žloutky od bílků
špetka soli
citronová kůra
prášek do pečiva celý
kakao/mleté ořechy/kokos podle chuti
nebo ovoce + drobenka z hrubé mouky, plátku másla a cukru
umíchá se ulizovací směs se špetkou soli a citrkůrou, přilije se mléko, pak podle volby kokos nebo ořechy ( pro verzi bábovka) po částech mouka s prdopečem, ve finále sníh. bolí-li ruka v důsledku myšitidy, zapojíme ruční šlehač, až před fázi sníh. do vymazané a vysypané formy nebo pekáče a dál to znáte. pro verzi bábovka oddělit část těsta a obarvit kakaem, pak zamřížkovat šmejděním špejlí v těstě vlitém již do formy
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
verze koláč - nalít, rozetřít, posypat ovocem, posypat drobenkou. a šupky s tím do trouby. protože máme jankovitou troubu, peču v těžkých kameninových formách a pro jistotu přikrývám po zapečení ještě povrch pečícím papírem. a někdy, aby byl povrch bábovky rovný, zapíchnu preventivně na každou stranu dvě špejle, pak nemá tendenci se trhat na povrchu.