Kloubní výživa pro psy
Kloubní výživa pro psy
Zdravím vás, mám otázku na páníčky. Dáváte svým pejskům nějakou kloubní výživu? Máme doma staršího Zlatého retrívra (7 let) a začíná mít problémy s klouby, aspoň mi to tak teda přijde. A pokud to tak není tak bych tím nic zkazit neměla a bude to mít aspoň jako prevenci ne? Našla jsem toto https://www.vseproklouby.cz/kloubni-vyziva-pro-psy/ píší tam že preventivně se dávat může a že by hlavně měla obsahovat tyto látky - MSM, Glukosamin a chondroitin.. víte o tom něco? případně nějakou výživu se kterou máte dobré zkušenosti?
Re: Kloubní výživa pro psy
Já dávám našemu labradorovi už asi 5 let (teď je mu 9) Alavis pro psy (jsou i pro koně, někdo to preferuje a dávkuje podle váhy čili tak 1/2 takové jako kostky želatinové), dávka je podle hmotnosti psa, my dáváme 2 tablety, zlaťák by měl být to samé si myslím. Baští to bez problémů v 1/2 sýru trojúhelníčku. Udělá ham a je to
. Myslím, že mu to pomáhá, už má teď sice trošku problém s klouby, ale kdyby to nebral, tak by byly určitě větší.

- JarkaF
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Mně doporučila veterinářka už dávno Nutri Horse Chondro pro koně. Že je v něm to samé jako v chondru pro psy, ale cenově je výhodnější. Dávka je 1 tableta na 100 kg váhy psa.
Psí chondra jsou zpravidla 1 tableta na 10 kg váhy psa.
Takže než cpát do molůska 7 psích tablet, dávám raději 3/4 tablety koňské.
https://search.seznam.cz/?q=Nutri+Horse+Chondro
Psí chondra jsou zpravidla 1 tableta na 10 kg váhy psa.
Takže než cpát do molůska 7 psích tablet, dávám raději 3/4 tablety koňské.
https://search.seznam.cz/?q=Nutri+Horse+Chondro
- IvaP
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, ale dávat psovi od čtyř let? Naše Aira - v roce RTG kyčlí, nález DKK 2-3. Hned nám chtěli prát chondroprotektiva, psa musíte šetřit. Náš vet jen kroutil hlavou - nechte ji žít, omezte jen skoky (milovala frisbee), až to přijde, tak budeme řešit. Fena je těžká, skoro třicet kilo (tlustá není, mohutně nasvalená), choďandy mívají tak o osm kilo méně, teď má 11,5 roku a až v poslední době hůře vstává. Takže ty prášky bychom do ní rvali deset let zcela zbytečně...alimo píše: ↑14.07.2021 18:06:40 0Já dávám našemu labradorovi už asi 5 let (teď je mu 9) Alavis pro psy (jsou i pro koně, někdo to preferuje a dávkuje podle váhy čili tak 1/2 takové jako kostky želatinové), dávka je podle hmotnosti psa, my dáváme 2 tablety, zlaťák by měl být to samé si myslím. Baští to bez problémů v 1/2 sýru trojúhelníčku. Udělá ham a je to. Myslím, že mu to pomáhá, už má teď sice trošku problém s klouby, ale kdyby to nebral, tak by byly určitě větší.
- IvaP
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Má problémy vstávat nebo jak se to projevuje?Smetanova píše: ↑14.07.2021 14:27:01 0Zdravím vás, mám otázku na páníčky. Dáváte svým pejskům nějakou kloubní výživu? Máme doma staršího Zlatého retrívra (7 let) a začíná mít problémy s klouby, aspoň mi to tak teda přijde. A pokud to tak není tak bych tím nic zkazit neměla a bude to mít aspoň jako prevenci ne? Našla jsem toto https://www.vseproklouby.cz/kloubni-vyziva-pro-psy/ píší tam že preventivně se dávat může a že by hlavně měla obsahovat tyto látky - MSM, Glukosamin a chondroitin.. víte o tom něco? případně nějakou výživu se kterou máte dobré zkušenosti?
No my to dávali preventivně, ale přiznám se, že rozhodně ne pravidelně, dostával tak 1-2x týdně max, spíš míň. Poslední skoro dva roky už pravidelně, bylo vidět, že při značkování nevydržel stát na jedný noze, tou jednou mávnul a pak už čůral na čtyřech. A zlepšilo se to.IvaP píše: ↑15.07.2021 9:52:13 0Nevím, ale dávat psovi od čtyř let? Naše Aira - v roce RTG kyčlí, nález DKK 2-3. Hned nám chtěli prát chondroprotektiva, psa musíte šetřit. Náš vet jen kroutil hlavou - nechte ji žít, omezte jen skoky (milovala frisbee), až to přijde, tak budeme řešit. Fena je těžká, skoro třicet kilo (tlustá není, mohutně nasvalená), choďandy mívají tak o osm kilo méně, teď má 11,5 roku a až v poslední době hůře vstává. Takže ty prášky bychom do ní rvali deset let zcela zbytečně...alimo píše: ↑14.07.2021 18:06:40 0Já dávám našemu labradorovi už asi 5 let (teď je mu 9) Alavis pro psy (jsou i pro koně, někdo to preferuje a dávkuje podle váhy čili tak 1/2 takové jako kostky želatinové), dávka je podle hmotnosti psa, my dáváme 2 tablety, zlaťák by měl být to samé si myslím. Baští to bez problémů v 1/2 sýru trojúhelníčku. Udělá ham a je to. Myslím, že mu to pomáhá, už má teď sice trošku problém s klouby, ale kdyby to nebral, tak by byly určitě větší.
Jojo má problémy vstávat nebo vylézt na gauč.. dostane se tam ale není to jako dřív kdy to bylo uplně bez problému.IvaP píše: ↑15.07.2021 9:56:36 0Má problémy vstávat nebo jak se to projevuje?Smetanova píše: ↑14.07.2021 14:27:01 0Zdravím vás, mám otázku na páníčky. Dáváte svým pejskům nějakou kloubní výživu? Máme doma staršího Zlatého retrívra (7 let) a začíná mít problémy s klouby, aspoň mi to tak teda přijde. A pokud to tak není tak bych tím nic zkazit neměla a bude to mít aspoň jako prevenci ne? Našla jsem toto https://www.vseproklouby.cz/kloubni-vyziva-pro-psy/ píší tam že preventivně se dávat může a že by hlavně měla obsahovat tyto látky - MSM, Glukosamin a chondroitin.. víte o tom něco? případně nějakou výživu se kterou máte dobré zkušenosti?