Kloubní výživa pro psy

Do tohoto fóra by se hodila témata týkající se psů, jejich výchovy, práce s nimi, aktivit provozovaných se psy, zkušeností s převýchovou. Dále samozřejmě výstavy, úspěchy, rady začátečníkům. Zkrátka vše, co Vás napadne, když se někdo zeptá na Vašeho pejska
Odpovědět
Smetanova
potěr
potěr

Kloubní výživa pro psy

Příspěvek od Smetanova »

Zdravím vás, mám otázku na páníčky. Dáváte svým pejskům nějakou kloubní výživu? Máme doma staršího Zlatého retrívra (7 let) a začíná mít problémy s klouby, aspoň mi to tak teda přijde. A pokud to tak není tak bych tím nic zkazit neměla a bude to mít aspoň jako prevenci ne? Našla jsem toto https://www.vseproklouby.cz/kloubni-vyziva-pro-psy/ píší tam že preventivně se dávat může a že by hlavně měla obsahovat tyto látky - MSM, Glukosamin a chondroitin.. víte o tom něco? případně nějakou výživu se kterou máte dobré zkušenosti?

alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Re: Kloubní výživa pro psy

Příspěvek od alimo »

Já dávám našemu labradorovi už asi 5 let (teď je mu 9) Alavis pro psy (jsou i pro koně, někdo to preferuje a dávkuje podle váhy čili tak 1/2 takové jako kostky želatinové), dávka je podle hmotnosti psa, my dáváme 2 tablety, zlaťák by měl být to samé si myslím. Baští to bez problémů v 1/2 sýru trojúhelníčku. Udělá ham a je to :D . Myslím, že mu to pomáhá, už má teď sice trošku problém s klouby, ale kdyby to nebral, tak by byly určitě větší.

JarkaF
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JarkaF »

Mně doporučila veterinářka už dávno Nutri Horse Chondro pro koně. Že je v něm to samé jako v chondru pro psy, ale cenově je výhodnější. Dávka je 1 tableta na 100 kg váhy psa.
Psí chondra jsou zpravidla 1 tableta na 10 kg váhy psa.
Takže než cpát do molůska 7 psích tablet, dávám raději 3/4 tablety koňské.
https://search.seznam.cz/?q=Nutri+Horse+Chondro

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

alimo píše:
14.07.2021 18:06:40 0
Já dávám našemu labradorovi už asi 5 let (teď je mu 9) Alavis pro psy (jsou i pro koně, někdo to preferuje a dávkuje podle váhy čili tak 1/2 takové jako kostky želatinové), dávka je podle hmotnosti psa, my dáváme 2 tablety, zlaťák by měl být to samé si myslím. Baští to bez problémů v 1/2 sýru trojúhelníčku. Udělá ham a je to :D . Myslím, že mu to pomáhá, už má teď sice trošku problém s klouby, ale kdyby to nebral, tak by byly určitě větší.
Nevím, ale dávat psovi od čtyř let? Naše Aira - v roce RTG kyčlí, nález DKK 2-3. Hned nám chtěli prát chondroprotektiva, psa musíte šetřit. Náš vet jen kroutil hlavou - nechte ji žít, omezte jen skoky (milovala frisbee), až to přijde, tak budeme řešit. Fena je těžká, skoro třicet kilo (tlustá není, mohutně nasvalená), choďandy mívají tak o osm kilo méně, teď má 11,5 roku a až v poslední době hůře vstává. Takže ty prášky bychom do ní rvali deset let zcela zbytečně...

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Smetanova píše:
14.07.2021 14:27:01 0
Zdravím vás, mám otázku na páníčky. Dáváte svým pejskům nějakou kloubní výživu? Máme doma staršího Zlatého retrívra (7 let) a začíná mít problémy s klouby, aspoň mi to tak teda přijde. A pokud to tak není tak bych tím nic zkazit neměla a bude to mít aspoň jako prevenci ne? Našla jsem toto https://www.vseproklouby.cz/kloubni-vyziva-pro-psy/ píší tam že preventivně se dávat může a že by hlavně měla obsahovat tyto látky - MSM, Glukosamin a chondroitin.. víte o tom něco? případně nějakou výživu se kterou máte dobré zkušenosti?
Má problémy vstávat nebo jak se to projevuje?

alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od alimo »

IvaP píše:
15.07.2021 9:52:13 0
alimo píše:
14.07.2021 18:06:40 0
Nevím, ale dávat psovi od čtyř let? Naše Aira - v roce RTG kyčlí, nález DKK 2-3. Hned nám chtěli prát chondroprotektiva, psa musíte šetřit. Náš vet jen kroutil hlavou - nechte ji žít, omezte jen skoky (milovala frisbee), až to přijde, tak budeme řešit. Fena je těžká, skoro třicet kilo (tlustá není, mohutně nasvalená), choďandy mívají tak o osm kilo méně, teď má 11,5 roku a až v poslední době hůře vstává. Takže ty prášky bychom do ní rvali deset let zcela zbytečně...
No my to dávali preventivně, ale přiznám se, že rozhodně ne pravidelně, dostával tak 1-2x týdně max, spíš míň. Poslední skoro dva roky už pravidelně, bylo vidět, že při značkování nevydržel stát na jedný noze, tou jednou mávnul a pak už čůral na čtyřech. A zlepšilo se to.

Smetanova
potěr
potěr

Příspěvek od Smetanova »

IvaP píše:
15.07.2021 9:56:36 0
Smetanova píše:
14.07.2021 14:27:01 0
Má problémy vstávat nebo jak se to projevuje?
Jojo má problémy vstávat nebo vylézt na gauč.. dostane se tam ale není to jako dřív kdy to bylo uplně bez problému.

Odpovědět