Marska-majka píše:radanova píše:A vlastně jsem chtěla gratulovat ke Kaštanům k Sebíkově dys, mnohem lepší než co hrozilo. Tak prima,
vždyť kdo nemá dnes doma nějaké to dys nebo alergii, že jo

. Já vím for je to blbej

.
Kaštánku, Radanovo, dneska je dys ... sranda! Před třemi desítkami let, to bylo prokletí. Nebyly žádné úlevy a děti se nic nenaučily protože na ně nebyl čas a tedy se musely naučit doma a nebo propadaly. Zkrátka byly hloupé.

Kaštánku, tak tohle ti uvedu na pravou míru. Dys není sranda, v našem školství ne. Ono totiž tenhle předmět mají pedagogové jen jako dobrovolný. Možná v Praze najdeš speciálku, kde si se Sebíkem poradí. Ale běžná učitelka se v tom dost plácá. Nadprůměrná učitelka bude studovat, co má jak dělat (Kaččina třídní v první třídě) a v ty ostatní to zkusí vysvětlit jednou, dvakrát a pak řeknou "maminka to s tebou doma udělá". Co nastuduješ, bude tvoje plus. Pedagogicko-psychologická poradna ve velkých městech má objednací lhůty cca 4 měsíce, takže nějaké nadstandardní pomoci se od nich neobávej. Bude to tvoje a Sebíkova dřina- dostane možná nějakou úlevu (mají to dělat, ale povinné to není), ale naučit se to stejně musí, takže to nejvíc oddřeš ty. Protože dítě s dys se učit nechce, úspěchy se dostavují pomalu, zdlouhavě a škola ti většinou podporou nebude, systém známkování už vůbec ne.
Pokud jde o čas, dětí je ve třídě hodně a jsou tam i ty, co se učit prostě nechtějí, nebo mají problémy, se kterými by dřív byly na zvláštní škole. Učitelka nezvládá, proto to bude fakt hlavně na tobě.
Doufám, že jsem ti nezkazila radost (je báječné, že není autista, protože s dys se dá, byť zdlouhavě, něco dělat), ale tohle bys měla vědět.