(všechno se odvíjí dle počtu strávníků)
Děkuji EvěB, že si vzpomněla….
(všechny obrázky se dají zvětšit)
syrové brambory nakrájíme na kostičky
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4890.jpg?ver=2)
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4893.jpg?ver=2)
mrkev na kolečka
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4891.jpg?ver=2)
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4895.jpg?ver=2)
kdo chce, dá cibuli a na kostičky nakrájené kuřecí maso
začneme opékat na oleji brambory
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4894.jpg?ver=2)
a mrkev
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4899.jpg?ver=2)
a přidáme římský kmín a černé hořčičné semínko, koriandr, použijeme hmoždíř
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4897.jpg?ver=2)
pak kurkumu a nadrobno nasekaný čerstvý zázvor/kdo chce/
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4901.jpg?ver=2)
a koření se to hodně i dalším…, víc než jste zvyklí… (harissa je až do masa)
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4900.jpg?ver=2)
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4906.jpg?ver=2)
když je to lehce osmahnuté, podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme do měkka
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4903.jpg?ver=2)
na konec vylepšíme zakysanou smetanou a je to!
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4905.jpg?ver=2)
-----
A pár poznámek:
ještě jde tam přidat i curry (když není čistá kurkuma)
podstatná je ta chuť římský kmín, mrkev , brambory, zakysanka
super to chutná na ghí dělané (výroba ghí se dá najít na netu)
měla jsem tam jen 5 ingrediencí zprvu podle ZENu, pak jsem to začala „prasit“ po evropsku
Indové by tam cibuli nedali, možná ani to maso
(krůtí mleté, kořeněné s přidáním Harissy)
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4908.jpg?ver=2)
A dobrou chuť:
![](http://img4.rajce.idnes.cz/d0408/9/9029/9029643_9633a3939dc7b1294e38ee7f3ba2f609/images/DSCF4910.jpg?ver=2)
Vařila Irena Šestikočka, fotila sharka.68 … chuť na Indický bramborový Irenin hrnec dostala EvaB a donutila nás to uvařit a sepsat…