22.2.2014 Jak na kuře?

Moderátoři: Lika, radanova

Uživatelský avatar
Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3007
Registrován: 16.10.2006 16:54:53 0

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Rpuť »

Bedásku, ty pokušiteli! :blob:

Uživatelský avatar
Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 12302
Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Beda »

Rputinko :oops: , jak jsem celá taková rozhozená jednak z rozporných zpráv kolem Nyny, druhak ještě z dalšího nepříjemného rozhodování - jsem děěěsně vtipná :mrgreen: :oops: :oops: :oops: :oops: :wink2:
Obrázek

aida
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1532
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od aida »

Tak to vezmu popořadě - kuře na paprice, to je dobrota, mňam; děláme je často, v podstatě hodně podobně jako pan P., s jedinou výjimkou - přidávám trochu saturejky, je to s ní moc dobré, vyzkoušejte (což mi připomíná, že jsme už dlouho kuře na paprice neměli, musím to co nejdřív napravit). Kdo budete chtít trochu změnu, poměrně zajímavá varianta je tato: http://baranek.blog.sme.sk/c/99051/Vari ... urata.html" onclick="window.open(this.href);return false;, párkrát jsem to zkoušela, je to dobré.
Ad Verenčino kuře - receptu jsem si všimla už napoprvé, je to pěkný recept, jen se hrozím té spousty másla - nešlo by ho dát míň? Koňak bych nechala.;-)
Ad uzené kuřecí čtvrtky - nevím, jaké máte na Slovensku, ale doporučila bych to malinko předvařit - u nás se to kuře prodává takové spíš syrovější a chce ještě trochu dodělat, třeba je to u vás ale jiné. Obě navrhované varianty (jak s kaší, tak zapečené s bramborami a zelím) vypadají moc pěkně, u té zapékané varianty by se asi předvařovat nemuselo. My doma dáváme uzená kuřecí stehna vždycky na Štědrý den na kubu, který bývá k obědu; chutná nám to, ale holt pak večer nevidíme zlaté prasátko.
Kuře v podmáslí znám (má to prý být na způsob kuřete z KFC), ale nikdy jsem jej nedělala, to radši kuřecí jogurtové řízky, když už by to mělo být něco smaženého. Jo a v tom receptu je na moje poměry a chuť moc různých druhů koření, ale třeba je to dobré, fakt nevím.

aida
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1532
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od aida »

P.S. Pokud jde o ten recept pana Baránka, nedávám vegetu ani bujón.

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9393
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od sharka.68 »

Beda píše:
sharka.68 píše: Smícháme strouhanku s ostatními přísadami (kořením) a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce
já ti nevim, Kadle - čím ochutíš tu mouku a co teda uděláš pak s tou strouhankou??? :uff: :hmm: :ask: :jazyk:
----------

Hele Kadle, oni to balej v mouce, mě to s ní nechutnalo,tak jsem si to nahradila strouhankou, koření jsem nechala jejich, ale protože mi semo tamo doma něco chybí,já třeba steakové nebo grilovací nemám, tak přihodím jinou směsku, ve které není sůl..ale nejlepší je na tom to podmáslí,co ti to maso nakřehne...
Obrázek

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9393
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od sharka.68 »

verenka1 píše:Prosím o jednu kuraciu radu:V lidli mali akciu na udené dolné štvrťky kuriat.Kúpila som,A teraz čo s nimi?našla som na nete:kysané zelí/kyslá kapusta/ na to na kolieska pokrájané zemiaky,potom to udené kura a zase zemiaky a zelí.Olej,/maslo/ podliať vodou a upiecť.Niečo iné nemáte v repertoári?
-------------
obalit jako řízek a osmažit....
Obrázek

Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 2924
Registrován: 15.02.2007 18:23:16 0
Bydliště: Liberec

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Xerxová »

kuře mám nejraději normálně upečené. Křupavou kůžičku, trochu "grilovacího" koření. Protože polovička nerad vykošťuje (a děti jsou malé), tak většinou kuře naporcuju a vykostím čtyři porce (ale s kůží). Z kostry je polívka s horou masa, případně zbytkové rizoto pro dva... No a nebo se dělá roláda - tam je taky vykoštíno a navíc je to moc dobré i studené.

Uživatelský avatar
Hana Williamson
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 526
Registrován: 15.07.2006 3:35:36 0
Bydliště: Jizni Karolina

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Hana Williamson »

verenka1 píše:Prosím o jednu kuraciu radu:V lidli mali akciu na udené dolné štvrťky kuriat.Kúpila som,A teraz čo s nimi?našla som na nete:kysané zelí/kyslá kapusta/ na to na kolieska pokrájané zemiaky,potom to udené kura a zase zemiaky a zelí.Olej,/maslo/ podliať vodou a upiecť.Niečo iné nemáte v repertoári?
Verenko, tak ti nevim s tim kuretem, bramborama a kyselym zelim v jednom pekacku. Mne prijde, ze ta kyselost z toho kysaneho zeli nejak narusi strukturu brambory. A krom toho kurene uze mam moc rada na to, abych to patlala vsechno dohromady. Kdybych ja doma mela uzene kuratko a po ruce brynzu, tak bych si k tomu dala brynzove halusky. Anebo nocky s paprikovo smetanovou omackou. K tomu trochu salatu - jen to zelene s lehkou nadivkou... Mnam!

Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 2924
Registrován: 15.02.2007 18:23:16 0
Bydliště: Liberec

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Xerxová »

Betí týdeníček je tady: http://drporkert.com/dogy/images/beta/0214/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

upoutávka na "rekonvalescentku" jasně ukazuje, že medikaci paní doktorky zvládly na jedničku... A to jsme šli na krátkou procházku po měkkém. Že se vrátila doga vylítaná, s bahnem i na hlavě je věc jiná. Prostě celou dobu byla k nezastavení - skoro po týdnu mimo zahradu. Jsem zvědavá, jak bude chodit zítra, když navíc celé odpoledne pracovala na zahradě. Ale když je tak krásně - slůňo svítí, vřesovce i sněženky kvetou, tulipány a narcisky již vykukují ze země...

Uživatelský avatar
Hana Williamson
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 526
Registrován: 15.07.2006 3:35:36 0
Bydliště: Jizni Karolina

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Hana Williamson »

Ale, to se mi zas neco povedlo :clap_hands: Moje dyslekticka mysl stvorila kuřené uze :roll:

Velká kočka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 2639
Registrován: 03.02.2008 18:04:46 0
Bydliště: Västgötagatan 7, 41139 Göteborg, Sverige

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Velká kočka »

A to kuře krákoře běhá po dvoře.....
Já to vyřešila snadno a rychle a zakoupila jsem teplé hotové kuře i když jsem podezřívavá. A už od včerejška jím kuře a kuře a zase kuře. Teplé už není, tak studené. Mikrovlnku nemám, troubu na to rozpalovat nebudu. Chleba mi zplesnivěl a tak ke kuřeti jen zeleninu.
Ano, přiznávám se že se živím mizerně.

Byla jsem ve čtvrtek u zubaře. To vám jsou palety. :uff: Kristina chtěla rentgen, bylo to 14 snímků za 700 SEK. Pak někdo odřekl a tak mi mohla opravit rozlomenou čtyrku nahoře vlevo hned. A začistila cosi dole. Zacálovala jsem 3.000 SEK. Jelikož mám stále sucho v ústech, zuby se mi snadno kazí. A skřípění zubů způsobuje, že ty spodní odumírají. Tak ještě 4 opravy, "betskena", ta stará už nepasuje (to je takové to co leží mezi horníma a dolníma zubama aby se neničily skřípěním) a možná něco co nakradí zadní zuby, které zmizely s vypadlými můstky. Bohužel mi schází dole vpravo a nahoře vlevo, to jaksi neštymuje. No spočítala to s mírným přispěním zdravotní pojišťovny na 12.000 SEK. Vlastně jsem tohle měla napsat do "stěžovníku", že? :ask:
Já jsem se opravdu mylně domnívala, že bude stárnutí snadnější. No není. Přes to že jsem od mládí všechna ta desetiletí cvičila. Ale kondice je čerstvé zboží, stačí na pár týdnů vynechat a tohle jsou ty konce. Sotva že chodím....chjo!

Ale děsně ráda si čtu vaše recepty. :super:

Velká kočka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 2639
Registrován: 03.02.2008 18:04:46 0
Bydliště: Västgötagatan 7, 41139 Göteborg, Sverige

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Velká kočka »

P I T R Ý S E K píše::flower2: :flowers: :flower2: :flowers: :flower2: :flowers: :flower2:
Našim drahým a vzácným přátelům,
Blážolence a Půovi
přeji všechno nejlepší k narozeninám.
Aby žili v pohodě a lidé se na ně sluníčkově usmívali,
aby se jim plnila všechna přání, abychom je měli pořád rádi a oni měli rádi nás.

:slunce: :heart: :flower2: :glass: :cake: :glass: :flower2: :heart: :slunce:
:dog: :wave: :kiss:
Pitrýsku přidám se k tvému přání, máš tu tak milo a veselo.
Blážo a Pů všechno nejlepší k narozeninám. :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers:

aida
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1532
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od aida »

Hanko, já bych se toho kuřete, zelí a brambor nebála - stačí odmyslet si kuře a přimyslet normální uzené, výsledek je podobný. Několikrát jsem něco podobného páchala a bylo to dobré. Může se to před pečením i podlít pivem.
Jsem sklerotik, takže oslavencům dnešním i za celý minulý týden přeju vše nej nej nej. Jen mám takový divný pocit, že Pů má svátek jindy, na jiného Petra, a někdy teď (nebo až za měsíc? - asi jo) má spíš narozeniny (stejně jako Hedána), vážně nevím, záznamy si nevedu.

Uživatelský avatar
Hanča
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ
Příspěvky: 459
Registrován: 12.11.2006 15:42:09 0
Bydliště: Česká Lípa

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od Hanča »

Já kupuji uzená kuřecí stehna na variantu segedínu. Udělám zelí jako na segedín a když už je téměř hotové, oberu, na kousky nakrájím a hodím na ně maso ze stehen. Malinko povařím a pak už jen zahustím smetanou. Je to lahodné, voňavé jídlo a u nás dnes už oblíbenější než klasický segedín z vepřového.
Recept mám ještě ze starého Zvířetníku, myslím, že je od Vave (jestli ne, tak se skutečné autorce omlouvám, to víte, ta hlava! :) ).

Uživatelský avatar
zana
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3313
Registrován: 03.02.2006 20:30:03 0
Bydliště: Praha 8

Re: 22.2.2014 Jak na kuře?

Příspěvek od zana »

Hana Williamson píše:Ale, to se mi zas neco povedlo :clap_hands: Moje dyslekticka mysl stvorila kuřené uze :roll:
Vidíš, jak jsem ten rychločtenář, tak jsem si vůbec nevšimla. Ale kuřené uze je moc pěknej výraz :clap_hands: .
zana :vylet:

Odpovědět