Nemůžu jinak dnešní debata o Bondyho básni mě vyprovokovala prezentovat tu dílo člověka, kterého hluboce obdivuji. Ani neznám jeho občanské jméno, na literárním serveru, kde jsem kdysi působila, je známý jako Rimmer. A pro mě je to Pan Někdo.
Tak třeba se to bude někomu líbit. Tohle přesně je báseň, v který to sprostý slovo sedí jako ona pověstná zadel na hrnec.
autista mi nakreslil kostrbatý souhvězdí
a zasněženej park
tak v něm sedim
smutnej cvok
v klíně blok
two o'clock, four o'clock?
nevim, která bije
tři čtvrtě na hovno
a furt to nestačí
vždyť co tě nezabije
to tě zmrzačí
chci, aby můj život byl
hořící bublina
ale zatim je to
rozkopnutý lego
nevim, co bez tebe
a nevim, co s tebou
cejtim se otrávenej
ale nechce se mi zvracet
pořád jinej, pořád stejnej
v březnu je mi dvacet
a nevim, která bije
čtvrt na smrt
a furt to nestačí
vždyť co tě nezabije
to tě zmrzačí
oranžovej sníh ve světle lamp
už ani nezebe
jenom se drolí
koukám se na sebe
dopředu nevidim
a zpátky mě to bolí
do prdele všechno
mi to za to stálo
a jestli mě to nezabilo
bylo toho málo
Vulgarismy v poezii
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vulgarismy v poezii
tleskám autorovi a Tobě dík.....ne za ty vulgarismy, ale tyhle verše mají co říct....
i Cimrmani používají šrapnel a to Svěrák není žádný "sprosťák" a Smoljak jím , co se týče českého jazyka, také nebyl.
nebo si někdo vážně myslí,že vulgarismy jsou jen projevem "nižší" inteligence a určitých vrstev společnosti?
Mi teď vytanula na mysl scéna z Pelíšků - Víš co Sašo, jdi do prdele!
https://www.youtube.com/watch?v=-eZspN8m-cc" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) sharka.68 dne 05.05.2017 5:19:58 0, celkem upraveno 1 x.
- HannaH
- žabí princezna/princ
Děkuju, Šárko.
Já to mám pro sebe nastavený tak, že snesu celkem hodně, pokud ten vulgarismus přispěje k síle vyjádření nebo k pointě vtipu. Prostě pokud je to víc vtipný než sprostý. Nebo víc vypovídající než sprostý. Ne obráceně. Vadí mi sprostota na efekt.
Viděla jsi Domácí péči?
Jo a ten překlad Villona, to je přesně to, co jsem měla na mysli, jen jsem to nechtěla psát do původní debaty, kde už by to bylo mimo téma. Ta verze s prdelí je lepší
Já to mám pro sebe nastavený tak, že snesu celkem hodně, pokud ten vulgarismus přispěje k síle vyjádření nebo k pointě vtipu. Prostě pokud je to víc vtipný než sprostý. Nebo víc vypovídající než sprostý. Ne obráceně. Vadí mi sprostota na efekt.
Viděla jsi Domácí péči?
Jo a ten překlad Villona, to je přesně to, co jsem měla na mysli, jen jsem to nechtěla psát do původní debaty, kde už by to bylo mimo téma. Ta verze s prdelí je lepší
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
ahoj Hanno,
viděla jsem Domácí péči a hodně si ji užívala....Alena Mihulová v tý roli prostě zářila...a ta mluva...prostě to tam patřilo...bylo to ze života, a bylo to opravdové...
No jo O.Fischer byl takovej akurátní...ale Villonovi věřím tu prdel
viděla jsem Domácí péči a hodně si ji užívala....Alena Mihulová v tý roli prostě zářila...a ta mluva...prostě to tam patřilo...bylo to ze života, a bylo to opravdové...
No jo O.Fischer byl takovej akurátní...ale Villonovi věřím tu prdel