No to záleží na tom, jak velké fotky nahráváš Principiálně je pro rychlost webu nejlepší, když miniaturu vyrobíš, zobrazíš, na ni dáš proklik na větší rozlišení a na tom zas (případně) proklik na tiskové rozlišení (to může být několik desítek MB )Beda píše:TECHNICKÁ
Xerxová, doufám že ty miniatury nevyrábíš - postřehla jsi příkaz [OBR=] ???
Kalendář
- jakkel
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kalendář
- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Xerxová, to se povidlo
- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale na TOMTO webu (Hadopasech) není přece uložena přece ani ta miniatura, takže ho to nijak nebrzdí ... anebo jsem tě špatně pochopilajakkel píše:Principiálně je pro rychlost webu nejlepší, když miniaturu vyrobíš, zobrazíš, na ni dáš proklik
no - jsme tedy dost mimo téma - ale protože i s paní "hlídací", tak jen doplním: Já se zase s tím nakonec až tak nepatlala - použila jsem fotky z našeho webu - tudíž už vywebené. A nedělala jsem se s miniaturama do textu, jak jsem původně chrtěla - tudíž nejdou zvětšovat. Jinak doma na záložním disku jsou v původní veleverzi k dohledání.
Určitě bych našla i vhodnější snímky - ale při rychlohledání v Betích týdenících jsem se snažila najít fotky alespoň trochu vhodně doplňující text. Není to určeno k nějaké kalendářové tvorbě (to by asi stálo za projití archívů s kvalitními snímky podrobněji) - je to jen doplnění hezkých veršů...
Štve mě, že to řepkové žluté pole jsem našla jen z Burgundska - netrefila jsem nikde "naše"... a fotky z ciziny jsem použít nechtěla...
Určitě bych našla i vhodnější snímky - ale při rychlohledání v Betích týdenících jsem se snažila najít fotky alespoň trochu vhodně doplňující text. Není to určeno k nějaké kalendářové tvorbě (to by asi stálo za projití archívů s kvalitními snímky podrobněji) - je to jen doplnění hezkých veršů...
Štve mě, že to řepkové žluté pole jsem našla jen z Burgundska - netrefila jsem nikde "naše"... a fotky z ciziny jsem použít nechtěla...
- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
proč by nešly?? celé (včetně obou tagů v hranatých závorkách) to označíš (zamodříš) a dáš to jako url - s tím že za to první (otevírací) url dopíšeš rovnítko a adresu toho velkého obrázkuXerxová píše: no - jsme tedy dost mimo téma - ale protože i s paní "hlídací", tak jen doplním:
použila jsem fotky z našeho webu - tudíž už vywebené. A nedělala jsem se s miniaturama do textu, jak jsem původně chrtěla - tudíž nejdou zvětšovat
no jo, jsme úplně mimo - co na to autorka tématu??? můžu to jako technickou debatu někam přesunout
nejdou - protože jsem byla líííínáááá - vždyť píšu, že jsem to dělala napodruhé a už jen tak obyč... když jsem si to poprvé smazala...
Nádhera, obojí, básně i krásně vybrané fotky k nim. Děkuji.
- HannaH
- žabí princezna/princ
Děkuju, Xerxová... jsou krásné, zvlášť ty vodní, a listopadová. A prosinec - ta tam opravdu patří
A taky je z těch fotek vidět, jak moc máš Jizerky ráda.
A taky je z těch fotek vidět, jak moc máš Jizerky ráda.
Moc pěkné!
Je mi líto, ale Hady prostě nestíhám, je tu toho tolik a tak různě rozčleněnýho, že nemám šanci. Na tohle jsem přišla až teď, když mě upozornila Jajka.
Stálo by to za hluboké zamyšlení a za opravdickej kalendář (2015).
Řepku mám - teda ví Bůh kde, ale mám. A chrpy taky. Ale nejspíš by obrázky měly zůstat monotématický, z Jizerek. Nebo bychom se mohly domluvit do aukce (třeba ještě s někým, kdo fotí) a udělat každá svoji verzi .
Je mi líto, ale Hady prostě nestíhám, je tu toho tolik a tak různě rozčleněnýho, že nemám šanci. Na tohle jsem přišla až teď, když mě upozornila Jajka.
Stálo by to za hluboké zamyšlení a za opravdickej kalendář (2015).
Řepku mám - teda ví Bůh kde, ale mám. A chrpy taky. Ale nejspíš by obrázky měly zůstat monotématický, z Jizerek. Nebo bychom se mohly domluvit do aukce (třeba ještě s někým, kdo fotí) a udělat každá svoji verzi .
zana
- Vave
- žabí královna/král
Hezký nápad, hravé verše i krásné obrázky z Jizerek.
V práci si dávám na zeď už několik let nástěnný kalendář od firmy Siemens, ve kterém jsou obrázky od zaměstnanců firmy. Tedy firma vždycky zadá téma a zaměstnanci fotí. Nevím, jak probíhá výběr fotek, zda je to formou soutěže (a kdo v té soutěži případně vybírá, nebo zda se nějak hlasuje), nebo vybírá nějaký odborník/odborná porota, ale myšlenka je to pěkná a kvalita fotek je vysoká.
Pokud by v tomto případě mělo jít o Zvířetnický kalendář s verši, tak by třeba fotografové mohli posílat fotky určené pro konkrétní měsíce (jde o provázanost s konkrétními verši), a pak by se mohlo hlasovat, jaká fotka pro ten který měsíc v kalendáři bude.
Pokud by Hanna chtěla vydat kalendář sama, asi by možná bylo nejjednodušší, kdyby se domluvila s jedním autorem. I když .... vlastně je to jedno, s kolika lidmi se domluví.
Asi by se mělo začít právě od upřesnění, jaký kalendář měla HannaH na mysli, kdo by ho vydával. Pokud by se mělo jednat o oživení tradice Zvířetnických kalendářů, tak by se asi měl nejdřív zmapovat zájem a taky by se měl přihlásit někdo, kdo výrobu kalendáře zajistí. Ono to není tak úplně jednoduché, myslím, že s tím Xerxová měla v minulosti spoustu práce.
V práci si dávám na zeď už několik let nástěnný kalendář od firmy Siemens, ve kterém jsou obrázky od zaměstnanců firmy. Tedy firma vždycky zadá téma a zaměstnanci fotí. Nevím, jak probíhá výběr fotek, zda je to formou soutěže (a kdo v té soutěži případně vybírá, nebo zda se nějak hlasuje), nebo vybírá nějaký odborník/odborná porota, ale myšlenka je to pěkná a kvalita fotek je vysoká.
Pokud by v tomto případě mělo jít o Zvířetnický kalendář s verši, tak by třeba fotografové mohli posílat fotky určené pro konkrétní měsíce (jde o provázanost s konkrétními verši), a pak by se mohlo hlasovat, jaká fotka pro ten který měsíc v kalendáři bude.
Pokud by Hanna chtěla vydat kalendář sama, asi by možná bylo nejjednodušší, kdyby se domluvila s jedním autorem. I když .... vlastně je to jedno, s kolika lidmi se domluví.
Asi by se mělo začít právě od upřesnění, jaký kalendář měla HannaH na mysli, kdo by ho vydával. Pokud by se mělo jednat o oživení tradice Zvířetnických kalendářů, tak by se asi měl nejdřív zmapovat zájem a taky by se měl přihlásit někdo, kdo výrobu kalendáře zajistí. Ono to není tak úplně jednoduché, myslím, že s tím Xerxová měla v minulosti spoustu práce.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jááááá bych ho na příští rok chtěla!
Ale pokud bude mít v roce 2015 kalendář zase jajka, tak budu muset najít doma druhé místo, kam ho pověsím, protože kalendář jajky si ujít nenechám Mám na to skoro rok, mohu hledat
Xerxová ... ta třetí fotka je fakt březen (jaro)? Na mě působí spíš podzimně. Ale, když jsem si ji otevřela ve větším formátu, tak asi to fakt je jaro ... akorát té žluté je tam ještě moc ... no jo, březen ...
Ale pokud bude mít v roce 2015 kalendář zase jajka, tak budu muset najít doma druhé místo, kam ho pověsím, protože kalendář jajky si ujít nenechám Mám na to skoro rok, mohu hledat
Xerxová ... ta třetí fotka je fakt březen (jaro)? Na mě působí spíš podzimně. Ale, když jsem si ji otevřela ve větším formátu, tak asi to fakt je jaro ... akorát té žluté je tam ještě moc ... no jo, březen ...
HannoH, Xerxová, dohromady je to dokonalé . To se vám opravdu povedlo. Oběma.
Naposledy upravil(a) JJ dne 18.01.2014 20:15:40 0, celkem upraveno 1 x.
JJ
Je to březen. Takové to nabarvené proutí... A to nejsou Jizerky (tam bych měla jen hory sněhu) ale je to kousek od Stvolínek...tosca píše: Xerxová ... ta třetí fotka je fakt březen (jaro)? Na mě působí spíš podzimně. Ale, když jsem si ji otevřela ve větším formátu, tak asi to fakt je jaro ... akorát té žluté je tam ještě moc ... no jo, březen ...
Ten březen a pak ještě říjen se mi moc nelíbí (jsou nevýrazné) - možná pohledám a vyměním...
Ty básně a fotky... to je nádhera, dostaly jste mě. Už jsem si představila, že by každý zdejší fotograf nebo prostě hračička mohl zkoušet a ukazovat tu svoji verzi "kalendáře", prostě fotonálady k jednotlivým básním... Básně jako osnova, fotky jako proměnné...
Lika
zviretnik.lika@gmail.com mobil 705 237 678
zviretnik.lika@gmail.com mobil 705 237 678
Šiš, takový kalendář bych chtělááááááá!