Knížky pod stromečkem

Píšete básničky, povídky, chcete je předhodit davu? Nebo upozorňovat na čteníhodné knihy, blogy a tak podobně, a povídat si o nich? Pak jste zde správně!

Moderátoři: HannaH, ioannina

Tora
žabí královna/král
žabí královna/král

Knížky pod stromečkem

Příspěvek od Tora »

Také u vás vánoce nejsou to pravé, pokud pod stromečkem není hranatý tvrdý dáreček? Jakmile jej vezmete do ruky, dobře víte, co držíte v ruce. Ano, knížku. Ale jakou? A tak s napětím sundáváte stužky, opatrně odstraňujete obal a jé, co to na mne vykouklo? Tebe neznám, ukaž se? S radostí poprvé otvíráte novou knihu, vdechujete vůni tiskařské černi a už už se chcete začíst, ale ono to nejde, ještě čeká další dárek... a tak s trochou lítosti odkládáte svůj dárek. Lítosti je ale jen trochu, protože víte, že nebude trvat dlouho a budete se nořit do jejích řádků...
A tak jen pro inspiraci, tyto knížky ležely pod stromečkem u nás:

Žítkovské čarování - Pravdivý příběh žítkovských bohyní (Jiří Jilík) - pro mne
Příběhy francouzských zámků (Juliette Benzoni) - pro mne
Letecká bitva nad Moravou (Jiří Šašek) - pro mého manžela
Anatomie parních lokomotiv (Hynek Palát) - pro mého manžela

Zaujala by vás některá? Já se hned, jak to šlo, pustila do Žítkovského čarování. A je to velmi, velmi zajímavé čtení...

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: Knížky pod stromečkem

Příspěvek od Beda »

u mě Michaela Klevisová - Čekání na kocoura http://www.kosmas.cz/knihy/172928/cekani-na-kocoura/" onclick="window.open(this.href);return false;

no, jak taky jinak :oops: :oops: :love: :yes:

Obrázek

Matylda
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Matylda »

Já jsem dostala Oděvní střihy- jak je použít, upravit a navrhnout. Kuba si vyžádal Půlnoční trůn od Zuzany Hlouškové, Renesanci (1. díl Assassin´s Creed) od Olivera Bowdena a Spálená mrazem od Patricie Briggs. Moje máti dostala další tři díly historických detektivek od Vondrušky.
Obrázek

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

Dostala jsem Klenoty klasické evropské kuchyně od Vaňka, Vzpomínky z kuchyně (Roald a Felicity Dahlovi) a audio O mé rodině a jiné zvířeně. Děti to, co si přály - Víla škvárky a Narnii, Hřívnatec Steva Jobse a k tomu Opráski.

MaRi
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od MaRi »

Jejej, jak já bych uvítala nějakou knížku...
ale
nevíte, kde by se dala sehnat pumpička, kterou by se dal nafouknout baráček, aby se tam vešly další knížky? Někdo tu psal o tom, že ukládá (nerad) knížky do druhé řady. U nás jsou knížky většinou ve třech řadách... a na potřebný soupis sbírám od přestěhování odvahu...

karakal
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od karakal »

Naši mají knihy nejen ve třech řadách, ale i v krabicích ve sklepě :(. A nedaj pokoj a nedaj pokoj a kupujou další. My děti jim už knihy dávat přestali, ale oni sami to každý rok znova poruší. No a u nás v rysím doupěti jsou taky knihy v krabicích. Trochu se utěšujeme, že se ještě budem stěhovat, že to jsou knížky, které budou děti číst až později, tedy v novém bydlení ... No ale trošku z toho mám hrůzu. (jen tak mimochodem, knihovny máme tři, poměrně veliké, plus jednu menší pro děti)
Já měla pod stromečkem holčičí čtení od Pratcheta (Toničku Bolavou, myslím že se to jmenuje Zimoděj, ale číst budu nejdřív v únoru)
Manžel Opráski a pak Útěk z tábora 14, sháněla jsem pro něj ještě jednu knihu, ale byla vyprodaná.
Děti žádnou nedostaly, ale oni mají uplně plnou knihovničku a zatím dostávají knížky pořád, tohle bylo první porušení, ale on jim nějaký příbuzný určitě nadělil.

Vlastně pro děti mě v poslední době příjemně překvapily tyhle knížky http://www.kosmas.cz/knihy/164753/jak-m ... -na-strom/" onclick="window.open(this.href);return false;
v druhém díle leze na věž, dětem se to fakt moc líbilo. A mně se to dobře četlo.
Jo a u tchýně na mne doufám čekají pod stromečkem ty povídkové knížky, co tam má povídku i Io.
Jinak je to teď s knihami bída, protože čtu knížky i několik měsíců po obdržení. Dřív jsem tu první měla přečtenou už druhý den. Jde to se mnou z kopce.

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Na mě letos Jéžíšek s knížkama šetřil... dostala jsem jen kuchařku- jídla ze 4 surovin.

Dan dostal: Můj přítel Bob ( o kocourovi a jeho posluze)
Obrázek

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

MaRi píše:Jejej, jak já bych uvítala nějakou knížku...
ale
nevíte, kde by se dala sehnat pumpička, kterou by se dal nafouknout baráček, aby se tam vešly další knížky? Někdo tu psal o tom, že ukládá (nerad) knížky do druhé řady. U nás jsou knížky většinou ve třech řadách... a na potřebný soupis sbírám od přestěhování odvahu...
V nejbližších stavebninách,ale říkají tomu cihly, vápno, cement.... :wink: :wink:

Vave
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Vave »

K Vánocům, narozeninám a výročí svatby jsem postupně dostala tři audioknihy,Terryho Prattcheta v podání Jana Kantůrka. A Dalajlamovu kočku od Davida Michie. A od kamarádky Šťastné a veselé - dvě knížky povídek od současných autorů. A ještě jsem si sama nadělila (eh, teda jako Vaškovi) Po strništi bos (Zdeněk Svěrák). A rodinným dárkem jsou Místa české historie - toulky po stopách historických událostí. Mělo by nám to sloužit jako pomůcka při výletech s chlapečky.
Obrázek ObrázekObrázek

LFSH
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od LFSH »

Tak já letos dostala jen jednu: Pokoj smrti od Deavera. (Kuchyně má holt přednost. :nevim: )
LA

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

Dnes ještě Ježíšek se zpožděním nadělil našim milým příbuzným (přes varování, že puberťák nečte, prvňačka ještě nečte...):
puberťákovi Králíčkovy sebevraždy - měl přečteno ještě před koncem návštěvy, fakt je, že v celé knize je asi tak 30 písmen :D
Prvňačka dostala Knížku v kabelce - tam není ani jedno písmeno, je to výtvarně hravá záležitost.
A jejich tatínek dostal také Opráski - hodlala jsem tímto způsobem nalákat puberťáka, což se povedlo, knihu otci rychle zabavil :haha:

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

No, po zdejší debatě jsem také puberťákovi naježila pod stromeček Opráski.
Dle očekávání, jeho matka, sestra moje rodná, se mne pokusila ubezdušit :mrgreen:
a myslela to vážně :hmm: , že mu kazím pravopis :haha:
:haha:

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

ri píše:No, po zdejší debatě jsem také puberťákovi naježila pod stromeček Opráski.
Dle očekávání, jeho matka, sestra moje rodná, se mne pokusila ubezdušit :mrgreen:
a myslela to vážně :hmm: , že mu kazím pravopis :haha:
:haha:
Chtěla jsi napsat "pravopyz", ne :haha:

Ale vážně - ty textíky vyžadují takové soustředění a představivost, že si podle mě člověk vlastně podvědomě vybaví, jak by to mělo být správně. Takovej vedlejší vzdělávací efekt :D

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

No MY to víme :wink2:

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

ri píše:No MY to víme :wink2: