Opráski jsem kupovala zrovna dneska a tak jsem se u toho při čekání na autobus řezala, že jsem přehlédla Hřívnatce, který stál půl metru ode mě. Naštěstí mě přehlédl taky a knížku jsem stihla schovataida píše:A pro Hřívnatce samozřejmě Opráski; jsou bezvadné, jestli je teda ještě seženeš, první vydání bylo rozebrané snad za tři dny. My zrovna dneska jdeme na brněnskou autogramiádu, jsme na Jaze moc zvědaví.
Poklady naší knihovny
Re: Poklady naší knihovny
Já to asi neposlouchám, vůbec si tu muziku nevybavuju. Mám dost starostí s tím to uhrát Je to jediná PC hra, kterou jsem kdy hrála - nepočítám miny, mahjong a tetrisaida píše:Renato:
A kterou písničku z Botaniculy máš nejradši? Já Lekačku: http://www.youtube.com/watch?v=IqfbngSjuoo" onclick="window.open(this.href);return false;
Já znám z Botaniculy jen ty písničky (na youtube jsou všechny), ale pro změnu jsem nehrála tu hru, o té mi jen povídaly děti.
Autogramiáda se vyvedla, sešlo se celkem hodně lidí (plná dvorana Mahenovy knihovny), Jaz nejdřív (vtipně, v masce Zmikunda) odpovídal na dotazy, pak podepisoval (to už odstrojený, schovaný ve vedlejší místnosti), takže synek dostane knížku s věnováním "Honsikovi". Dostane i dvě "oprásková" trika, MLP taky jedno (Se s tim smiř!). Jj, Opráski máme doma rádi všichni.
Autogramiáda se vyvedla, sešlo se celkem hodně lidí (plná dvorana Mahenovy knihovny), Jaz nejdřív (vtipně, v masce Zmikunda) odpovídal na dotazy, pak podepisoval (to už odstrojený, schovaný ve vedlejší místnosti), takže synek dostane knížku s věnováním "Honsikovi". Dostane i dvě "oprásková" trika, MLP taky jedno (Se s tim smiř!). Jj, Opráski máme doma rádi všichni.
Tak z Malýho Bobše jsem měla docela ujímání radanovasharka.68 píše:no nic, nostalgie, vynechala jsem Marii Majerovou a povídku Bruno..Plevova Malého Bobše a Barunku Antonína Zápotockého....
prosím nebít
Kde se kupujou trika?aida píše:Dostane i dvě "oprásková" trika, MLP taky jedno (Se s tim smiř!). Jj, Opráski máme doma rádi všichni.
Na facebooku Oprásků, je tam e-shop; za mě to objednávala dcéra, protože FB nemám (ale mám pocit, že je snad volně přístupný a šlo by to i bez přihlášení - ovšem, nezkoušela jsem to, tak fakt nevím).
Už jsem to našla http://www.t-shock.eu/e-shops/shop?esho ... e=V2Kikwma" onclick="window.open(this.href);return false;aida píše:Na facebooku Oprásků, za mě to objednávala dcéra, protože FB nemám (ale mám pocit, že je snad volně přístupný a šlo by to i bez přihlášení - ovšem, nezkoušela jsem to, tak fakt nevím).
Majerová mne nikdy nezaujala. Můj vztah k malému Bobši je poznamenán tím, že jsme ho četli ve škole. Zápotockého jsem nečela, ale z různých úryvků a poznámek jsem zjistila, že jsem vyrůstala (a dodnes často navštěvuji) v místě, o kterém psal.sharka.68 píše:no nic, nostalgie, vynechala jsem Marii Majerovou a povídku Bruno..Plevova Malého Bobše a Barunku Antonína Zápotockého....
prosím nebít
Pro vílu ale můžu doporučit knížku "Pacička, čarodějnice (?) a zajíci", autora si už nepamatuji a také si nejsem jistá tím prostředním slovem, ale moc se mi líbila.
Ne pro vílu, ale jako dárek pro ty, co pořád tvrdí, že dřív bylo lépe a tohle (doplň libovolnou špatnost) dřív nebývalo, by se hodilo třeba něco od Jaroslava Schiebla.
LA
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
LA: pro mne jsou tyhle knížky takovou dětskou noční můrou....
po čtení Malého Bobše, kdy malý bratříček při záškrtu nechtěl ani žloudek z vajíčka, jsem plakala,že ho nedali dojíst Bobšovi,který by si ho dal...matka jen protáčela oči...
po čtení Malého Bobše, kdy malý bratříček při záškrtu nechtěl ani žloudek z vajíčka, jsem plakala,že ho nedali dojíst Bobšovi,který by si ho dal...matka jen protáčela oči...
- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
a... proč mu ho nedali??? to ho raději vyhodili????
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Bedo, protože ten žloudek cpali do pusy někomu,kdo měl záškrt a jelikož záškrt je infekční a ten bratříček na něj umřel..patrně věděli,že ho Bobšovi dát nemůžou,ale tehdá jsem to jako malá nevěděla já...
Nemoc se přenáší přímo vzdušnou cestou, méně nepřímo kontaminovanými předměty.
Nemoc se přenáší přímo vzdušnou cestou, méně nepřímo kontaminovanými předměty.
Hm, na záškrt zemřela ve 3 letech sestra mojí maminky, v roce 1925... hnusná nemoc.
- ioannina
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Malýho Bobše jsem četla ve sklepě. Byl tam chudák ve vyhnanství. Milovala jsem ho, protože to bylo první vydání, první díl s koženým hřbetem, s věnováním od autora pro moji babičku (oni se dost dobře znali). Vždycky jsem dostala sprduňk, proč mi to s tou marmeládou nebo okurkama tak dlouho trvalo, kde se flákám. Doufám, že se s tou konkrétní knížkou ještě shledám.
Musím říct, že letos nám náš mobilní operátor udělal docela hezké knižní (i jiné) Vánoce, na všechny drahé knihy jsem měla 20% slevu. Akorát to byla trochu honička, abych uhlídala, z kterého čísla (máme 3) ještě můžu slevu uplatnit. Za nejvtipnější slevovou nabídku, kterou jsem využila, považuju Trenýrkárnu. No napadlo by vás, že vám operátor nabídne slevu na trenky?
- Olčava
- žabí princezna/princ
Tedy já jsem úplně nadšená, díky moc za toto téma, spoustu knížek zde vyjmenovaných jsem četla, ale ještě větší spoustu jsem nečetla. Nedávno jsem se přihlásila do knihovny, tak budu mít aspoň inspiraci, po čem sáhnout. A budu číst a číst a číst