KOČIČÍ PŘÁNÍ - nejen na Ježíška
- Tečka
- žabí královna/král
KOČIČÍ PŘÁNÍ - nejen na Ježíška
Letos se fakt "urodilo" spousta nechtěných koček a vyhozených koťat.
Nemohou čekat, jestli něco dostanou od Ježíška.
Jíst de musí a zima taky dělá svoje.
https://www.kociciprani.cz/projekty
Nemohou čekat, jestli něco dostanou od Ježíška.
Jíst de musí a zima taky dělá svoje.
https://www.kociciprani.cz/projekty
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
Re: KOČIČÍ PŘÁNÍ - nejen na Ježíška
Taky mám bohužel pocit, že je těch nechtěných zvířátek víc a víc
Já pořád jen doufám, že je to o tom, že se lidi víc starají a nechodí kolem těch tvorů bez povšimnutí. A proto se jich tolik dostává do lidské péče.
Druhá možnost je, že se utrhla lavina a zažíváme následky toho exponenciálního nárustu. Pak je šance, že lavina časem přesviští, přežije se spoušť co ji lavina nadělala a pak časem se zase svět zlepší.
Pokud tomu dá člověk čas a koukne třeba do kočkařských skupin na FB, tak zjistí, kolik lidí má třeba obavy z plošných kastrací, že by snad "obyčejné" kočky vyhynuly. Máme tu věřejnoprávní televizi, kterou si lidé nuceně platí a její produkce nejsou schopné potřebné informace vpustit mezi lidi. Dalo by se to snadno řešit ktrátkýma spotama. Nebo různými reálnými příběhy v seriálech. Nějak mám pocit, že místo informování veřejnosti a pozvolného vzdělávání se jen živí neuvěřitelně velký stádo "umělců".
Spousta lidí se známými tvářemi různě vydává kalendáře se zvířectvem a říká, že poskytuje kačky na sponzoring útulků atd. A pak natočí Gumpa, u kterýho jsou kilometry propagace a zvířata se tam hledají pomocí inzerátu v novinách a kreslený cedulky na stromě. Ani slovo o obsáhlý hledací databázui na netu o skupinách na sociálních sítích, o čipování a registracích, o gps monitoringu zvířat, o každodenní množství zaběhnutých a ztracených mazlíků. Ani slovo o tom jak předcházet ztrátám. O tom jak je nebezpečná púředstava " nám se tohle nemůže stát, naše čuba se nás drží jak klíště..." .
Popravdě nevím jak ty informace učesat a zpropagovat, jak donutit ty co mají kanály k reprodukci informací, které by měl každý znát.
Jak začít hledat kočku.
Jak začít hledat psa,
Jak je dopředu zabezpečit ( krom stálého uzavření v objektu a přichycení na šňůru).
Druhá možnost je, že se utrhla lavina a zažíváme následky toho exponenciálního nárustu. Pak je šance, že lavina časem přesviští, přežije se spoušť co ji lavina nadělala a pak časem se zase svět zlepší.
Pokud tomu dá člověk čas a koukne třeba do kočkařských skupin na FB, tak zjistí, kolik lidí má třeba obavy z plošných kastrací, že by snad "obyčejné" kočky vyhynuly. Máme tu věřejnoprávní televizi, kterou si lidé nuceně platí a její produkce nejsou schopné potřebné informace vpustit mezi lidi. Dalo by se to snadno řešit ktrátkýma spotama. Nebo různými reálnými příběhy v seriálech. Nějak mám pocit, že místo informování veřejnosti a pozvolného vzdělávání se jen živí neuvěřitelně velký stádo "umělců".
Spousta lidí se známými tvářemi různě vydává kalendáře se zvířectvem a říká, že poskytuje kačky na sponzoring útulků atd. A pak natočí Gumpa, u kterýho jsou kilometry propagace a zvířata se tam hledají pomocí inzerátu v novinách a kreslený cedulky na stromě. Ani slovo o obsáhlý hledací databázui na netu o skupinách na sociálních sítích, o čipování a registracích, o gps monitoringu zvířat, o každodenní množství zaběhnutých a ztracených mazlíků. Ani slovo o tom jak předcházet ztrátám. O tom jak je nebezpečná púředstava " nám se tohle nemůže stát, naše čuba se nás drží jak klíště..." .
Popravdě nevím jak ty informace učesat a zpropagovat, jak donutit ty co mají kanály k reprodukci informací, které by měl každý znát.
Jak začít hledat kočku.
Jak začít hledat psa,
Jak je dopředu zabezpečit ( krom stálého uzavření v objektu a přichycení na šňůru).
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Opravdu je potřebných zvířat pořád víc a proto potřebují víc pomoci. Finanční i rukupřiloživší. Každému, kdo se angažuje za sebe moc děkuju
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
- Tečka
- žabí královna/král
Naposledy upravil(a) Tečka dne 09.12.2023 13:40:10 0, celkem upraveno 1 x.
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
- Tečka
- žabí královna/král
No, já na těch kočičích webech taky jsem,nevím, jestli by ještě bylo zodpovědné nějaké kočce dát domov, spíš se snažím aspoň o malé fin. přilepšení. Ale že útulkářky padají na ústa, a obce to nechává v klidu, mě neskutečně štve. Na webech běhá k podpisu Petice za povinné kastrace, já sem dám odkaz.
Dej, já podepsáno mám přes FB.Tečka píše: ↑04.12.2023 20:54:29 0No, já na těch kočičích webech taky jsem,nevím, jestli by ještě bylo zodpovědné nějaké kočce dát domov, spíš se snažím aspoň o malé fin. přilepšení. Ale že útulkářky padají na ústa, a obce to nechává v klidu, mě neskutečně štve. Na webech běhá k podpisu Petice za povinné kastrace, já sem dám odkaz.
Na mě z toho padá deprese, připadá mi, že je to horší a horší, možná je to tím, že k člověku se dostane přes sociální sítě víc informací. Dnes mě rozesmutnil případ týdenních koťátek odložených v krabici..... sakra
Jo beznadějí si procházín v cyklech, jednou za čas mi nějaká událost kus duše užere. Člověk může zvládnout jen něco. Ostatní musí nechat na druhých a doufat. Svět je plnej trápení, nedalo by se nezbláznit, nemít klapky na větší část.
- Tečka
- žabí královna/král
Já nevím, jestli to takhle půjde, já podepisovala na FB.
Asi nepůjde, sakra.
Ještě jsem našla tohle:
https://www.petice.com/za_zmenu_zakonu_pro_kocku
Asi nepůjde, sakra.
Ještě jsem našla tohle:
https://www.petice.com/za_zmenu_zakonu_pro_kocku