CHS Labradorský retrívr - doporučení

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Romana
pulec
pulec

CHS Labradorský retrívr - doporučení

Příspěvek od Romana »

Ahoj, chci se zeptat a poprosit, jestli byste mi někdo mohl doporučit osvědčenou chovnou stanici labradorů nebo zda někdo nemáte přímo s nějakou stanicí zkušenost.
Po dvou bezpsích letech se rozhodujeme nad novým pejskem a volba padla na labouše. Chtěla bych klidnější přátelskou povahu (kterou si zamilujete :) ), ale zároveň, aby s námi pejsek žil aktivní život. Měli jsme ale před tím jen menší pesany, tak ještě vlastně trošku váhám, jestli to vůbec zvládnu. Xerxová, tak ta je samozřejmě výjimečná, ta by zvládla v Jizerkách venčit i slona, to mi je jasný :mrgreen: :super: ... ale co já, nemám moc představu, co vlastně větší pes obnáší :ask:

Předem moc děkuju za každý tip nebo poznatek... :usmev:, Romana (kdysi majitelka skorojezevčíka Ejminky)

alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Re: CHS Labradorský retrívr - doporučení

Příspěvek od alimo »

Hezký den přeju!
Měli jsme labroušky dva, tak snad o nich něco vím, ale rozhodně se nepokládám za odborníka. Podle mě je jedno, jestli je pes velký nebo malý, alespoň co se množství chlupů týká :D . Ale každý pes a labradoři obzvlášť , jsou smečková zvířata a vy (my) jsme jejich smečka, takže si neumím představit labroše v nějakém , byť přepychovém, kotci. Pes to odloučení od smečky nepochopí a bude to chápat jako trest, jen neví, za co.
Ale je potřeba si uvědomit, že labroš fyzicky (velikostí) dospívá tak cca v roce a půl, ale mentálně tak ve třech letech. Takže budete mít doma asi rok a půl cca 40 kg puberťáka, který je sice obvykle ovladatelný a milý, ale občas jak neřízená střela - čtyřiceti kilová :haha: . Nevím, jestli bydlíte v domku se zahradou nebo v paneláku. Ale tak i tak pes potřebuje dlouhé procházky, aby vybil energii a neřádil po večerech. My máme obě zkušenoti. Náš první labrador Majk bydlel s námi v 7. patře paneláku, ale měli jsme chalupu, kde trávil každý víkend, dovolenou a pod. Byl to vlastně pes našeho syna, kterému bylo v té době 15 let, takže se o Majka dokázal plně postarat. Ovšem, když byl doma, jakmile nebyl nikdo doma (my v práci, syn ve škole) fungoval Majkýš jako demoliční četa. Prostě se nudil, i když měl k dispozici spoustu svých hraček a ráno jsem s ním JÁ poctivě za každého počasí byla venku min 3/4 hodiny. Jinak s ním odpoledne byl venku syn a to fakt hooodně dlouho. I na poslední večerní procházku s ním chodil. Nepřeháním, když řeknu, že miláček doslova vybydlel předsíň, okousal konferenční stolek , udělal díru do dveří z předsíně do komory, zrušil botník včetně mých asi 6 párů bot...no radši nebudu pokračovat :D A to jenom proto, že tam nebyl nikdo, kdo by mu řekl FUJ. Přežili jsme my i pes, když konečně dospěl, byl zlatíčko milionový, poslušný, ovladatelný, neagresivní, nikdy nikomu neublížil. Odešel ve 12 letech.
Pak jsme 4 roky byli bez psa, neměli jsme pro nej podmínky, My v práci , syn už taky , to nešlo. Tak jsme si na penzi pořídili dalšího - jak jinak - labradora Darka. Vzhledem stejný, povahově úplně jiný. Majk miloval vodu, skákal šipky po hlavě do rybníka, miloval aport. Darek vodu měl taky rád, ovšem nejraději hodně bahnitou louži, plavat jsem ho viděla snad jednou, když v rámci hry vletěl do rybníka za kámošem. Aport ? Co to je?? Už jsem ti to jednou přinesl, podruhý si pro to běž sama :D Podotýkám, že oba byli s PP po lovecky vedených rodičích. My se přestěhovali na chalupu, takže byl pořád s námi a protože tam vždycky byl někdo, kdo řekl to kouzelné slovíčko FUJ, nezničil nic. Opět svělý parťák, sice vyžadoval procházky, ale to nám nevadilo, chodili jsme s ním rádi. To už byla na světě vnoučata, nechal si od nich líbit cokoliv, když toho měl dost, prostě odešel. Děti ho milovaly. Jen byl občas problém, když měl přátelský ocas ve výši hlavy vnučky, později vnuka. To děti uhýbaly :D Odešel, když mu bylo skoro 11 let.
Jo a aby bylo jasno , labrador NENÍ HLÍDACÍ, je to vítací pes, zloději by kafe udělal, kdyby to zmáknul.Štěká málo, to už musí mít opravdu důvod, naši štěkali nejvíc na povel :D Chovku bohužel nedoporučím, protože ani jedna už není a jiné neznám.
Takže to je v kostce naše zkušenost s labradory. Jsou zlatí !!! Případné další dotazy ráda zodpovím.

Romana
pulec
pulec

Příspěvek od Romana »

Alimo, děkuju moc za obsáhlou odpověď. Jsem ráda, že se ozval někdo, kdo má s labrouškem osobní zkušenost. My bydlíme v paneláku, muž ale víc než půlku týdne pracuje z domova, zbylé 2 dny chodím já domů v 15 h. Samozřejmě že se musí počítat s tím, že štěník ničí věci a tak… to bychom snad zvládli. Chtěli bychom fenku, tak ta by třeba nebyla 40ti kilová střela, ale jen lehčí střelka :dog: 😊 Dlouhý procházky a výlety jsou samozřejmostí, na to se těšíme. O víkendu jezdíme na chalupu. Kdybych ještě něco potřebovala, ráda se na tebe obrátím, děkuju moc za nabídku, teď mě zatím nic nenapadá.
Romana

alimo
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ

Příspěvek od alimo »

Teď mě napadlo se podívat, jestli přeci jen neexistuje chovná stanice, odkud jsme měli Majka ( v papírech měl Mike) . A ona JO !! Když jsme sháněli druhého labrouška, tak zrovna neměli žádného volného a ta druhá chovka už stopro není. Takže -můžu doporučit Chovná stanice Bri-Col , majitel Jiří Tomášů, Osek u Rokycan. Zabyvali se - a to dělají stále, výcvikem asistenčních psů, hlavně slepeckých. Byla to chovka s výborným renomé, tak snad je pořád. Jsou snadno dohledatelní na internetu, tak jestli to pro vás není moc z ruky, mohu jen doporučit.

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Romana píše:
24.10.2022 6:45:30 0
Ahoj, chci se zeptat a poprosit, jestli byste mi někdo mohl doporučit osvědčenou chovnou stanici labradorů nebo zda někdo nemáte přímo s nějakou stanicí zkušenost.
Po dvou bezpsích letech se rozhodujeme nad novým pejskem a volba padla na labouše. Chtěla bych klidnější přátelskou povahu (kterou si zamilujete :) ), ale zároveň, aby s námi pejsek žil aktivní život. Měli jsme ale před tím jen menší pesany, tak ještě vlastně trošku váhám, jestli to vůbec zvládnu. Xerxová, tak ta je samozřejmě výjimečná, ta by zvládla v Jizerkách venčit i slona, to mi je jasný :mrgreen: :super: ... ale co já, nemám moc představu, co vlastně větší pes obnáší :ask:

Předem moc děkuju za každý tip nebo poznatek... :usmev:, Romana (kdysi majitelka skorojezevčíka Ejminky)
A co choďáka? Je menší než labrador, chytrý, učenlivý, mírné povahy, vhodný k dětem... Mám pátou fenu a chovku k tomu :lol:

maxíková

Příspěvek od maxíková »

Choďáka mohu jen doporučit, měli jsme 2 a naprostá spokojenost, i když zcela rozdílné povahy :-) Ale oba moc fajn a velmi dobře spolupracující se svou smečkou, skoro až závisláci.....

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

maxíková píše:
27.10.2022 8:04:28 0
Choďáka mohu jen doporučit, měli jsme 2 a naprostá spokojenost, i když zcela rozdílné povahy :-) Ale oba moc fajn a velmi dobře spolupracující se svou smečkou, skoro až závisláci.....
U nás všechny závislačky.

Romana
pulec
pulec

Příspěvek od Romana »

holky, děkuju za tipy na choďáka, taky jsme ho měli v hledáčku :-) Akorát nevím ten panelák :-)?
Romana

Romana
pulec
pulec

Příspěvek od Romana »

alimo píše:
26.10.2022 20:38:12 0
Teď mě napadlo se podívat, jestli přeci jen neexistuje chovná stanice, odkud jsme měli Majka ( v papírech měl Mike) . A ona JO !! Když jsme sháněli druhého labrouška, tak zrovna neměli žádného volného a ta druhá chovka už stopro není. Takže -můžu doporučit Chovná stanice Bri-Col , majitel Jiří Tomášů, Osek u Rokycan. Zabyvali se - a to dělají stále, výcvikem asistenčních psů, hlavně slepeckých. Byla to chovka s výborným renomé, tak snad je pořád. Jsou snadno dohledatelní na internetu, tak jestli to pro vás není moc z ruky, mohu jen doporučit.
Alimo, díky moc, z ruky to až tak není, mrknu se na to.
Romana

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

Romana píše:
27.10.2022 8:28:31 0
holky, děkuju za tipy na choďáka, taky jsme ho měli v hledáčku :-) Akorát nevím ten panelák :-)?
Tak mají ho i v paneláku, jestli je tam úplně happy, nevím...

maxíková

Příspěvek od maxíková »

Měli jsme choďáky také v bytě, ale je to asi jako s každým jiným psem. Nutno zaměstnat! Před odchodem do práce jsme chodili na hodinovou procházku, dále měl ten luxus polední procházky, dále brzké odpolední, večerní .... Prostě celá rodina se vystřídala, aby se doma nenudil a neškodil. I když musím přiznat, že oba měli ve štěněcím věku nějaké "zářezy"....

IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IvaP »

maxíková píše:
27.10.2022 11:23:15 0
Měli jsme choďáky také v bytě, ale je to asi jako s každým jiným psem. Nutno zaměstnat! Před odchodem do práce jsme chodili na hodinovou procházku, dále měl ten luxus polední procházky, dále brzké odpolední, večerní .... Prostě celá rodina se vystřídala, aby se doma nenudil a neškodil. I když musím přiznat, že oba měli ve štěněcím věku nějaké "zářezy"....
To má asi každý pes.

Jana Bu.
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Jana Bu. »

IvaP píše:
27.10.2022 9:20:15 0
Romana píše:
27.10.2022 8:28:31 0
Tak mají ho i v paneláku, jestli je tam úplně happy, nevím...
Vždy záleží na tom, jací jsou majitelé. Pes v paneláku může mít daleko bohatší a veselejší život než pes na zahradě.....

Petrs01
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrs01 »

Měli jsme v 1+1 choďáka, bígla a kocoura. Ale byli to psi dogtrekoví a každodenní odpolední procházka trvala tři hodiny, + zpravidla celý víkend, nebo aspoň oba celé dny. Vysoce ovladatelný závislák, pracovitý, aportér. Labrouš vydrží s o něco menší mírou pohybu. Z "3x denně okolo paneláku" nebude šťastný žádný pes.

Romana
pulec
pulec

Příspěvek od Romana »

tak na dogtrek to teda moc nevidím :lol: , ale s pohybem samozřejmě počítáme a těšíme se na to. Tak jen doufám, že než labrouška dospěje, nebudeme mít vybydlenej byt, i když je mi jasný, že nějakýmu ničení se asi nedá ubránit :-)
Oslovili jsme nějaké CHS, vypadá to, že tady: http://www.labradori.eu/index.php/novinky budou v dohledný době štěňátka, tak snad to bude dobrý.... :wink: Budu dál referovat, jak to vypadá. A, holky, díky moc za reakce :super:
Romana

Odpovědět