Koníci - vysloužilí dostiháci
Koníci - vysloužilí dostiháci
Na fb na mne vykoukl příběh z Českolipska, co mi nedává spát. Je to příběh ďoučete co se rozhodlo pomoci od jatek staršímu dostihovýmu koni a překopalo svůj život.
Koníkovi ďouče pomohlo, pomohlo i dalším koníkům, jenže osud je vrtkavý a teď po třech letech na tom tak, že jí nebyla z důvodu prodeje stájí prodloužena nájemní smlouva stáje, kde je zabydlená a na odstěhování se spěchá. Koukněte prosím na toto https://www.hithit.com/cs/project/9185/ ... oni9L3yJPE" onclick="window.open(this.href);return false; a kdo chodíte na fb na https://www.facebook.com/domovdruhasance/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vezmu-li to "matematicky", tak tahle akce při 1,5tis sdílení přinesla pětinu potřebné částky, pokud by toto včas viděl 5x větší počet lidí, mohlo by se dílo podařit. Měl byste někdo radu jak dostat informace v krátkém časovém úseku mezi co největší počet potenciálních dobrých duší?
Pokud to slečna dnes stihne, pošle článeček na zvířetník. K práci co jí živí, starosti o zvířectvo (5koníků, pes a různý počet koček jimž se stará o veterinu, kastraci a hledání bydla) má teď ještě starost se stěhováním a navíc mrazem i sněhem, tak nevím jestli a kdy článek bude.
Edit: přidávám odkaz na web stránky http://domovdruhasance.cz/domains/domovdruhasance.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
a transparentní účet 5629644359 /0800 u České spořitelny
Koníkovi ďouče pomohlo, pomohlo i dalším koníkům, jenže osud je vrtkavý a teď po třech letech na tom tak, že jí nebyla z důvodu prodeje stájí prodloužena nájemní smlouva stáje, kde je zabydlená a na odstěhování se spěchá. Koukněte prosím na toto https://www.hithit.com/cs/project/9185/ ... oni9L3yJPE" onclick="window.open(this.href);return false; a kdo chodíte na fb na https://www.facebook.com/domovdruhasance/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vezmu-li to "matematicky", tak tahle akce při 1,5tis sdílení přinesla pětinu potřebné částky, pokud by toto včas viděl 5x větší počet lidí, mohlo by se dílo podařit. Měl byste někdo radu jak dostat informace v krátkém časovém úseku mezi co největší počet potenciálních dobrých duší?
Pokud to slečna dnes stihne, pošle článeček na zvířetník. K práci co jí živí, starosti o zvířectvo (5koníků, pes a různý počet koček jimž se stará o veterinu, kastraci a hledání bydla) má teď ještě starost se stěhováním a navíc mrazem i sněhem, tak nevím jestli a kdy článek bude.
Edit: přidávám odkaz na web stránky http://domovdruhasance.cz/domains/domovdruhasance.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
a transparentní účet 5629644359 /0800 u České spořitelny
Naposledy upravil(a) radanova dne 09.02.2021 10:15:01 0, celkem upraveno 2 x.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Re: Koníci - vysloužilí dostiháci
přispěla jsem a hodila k sobě na FB a na Twitter. Snad se zadaří...
Jelikož jsem blb a neplatím kartou, nedokázala jsem poslat peníze přes účet UnicreditBank. Fakt netuším tu technologii platby, když nevidím číslo účtu, který mám zadat - mne to sice hodí do banky, ale tam končím... . Fakt nevím, ale budu se snažit
Já si s tímhle taky neumím poradit. Ale Druhá šance - Domov pro ex-dostihové koně z.s. má i na FB i na stránkách http://domovdruhasance.cz/domains/domovdruhasance.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; transparentní účet 5629644359/0800 u České spořitelny - je k nahlédnutí.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Ano - na transparentní účet určitě něco dám, ale chtěla jsem přispět i na projekt. No zatím pošlu něco málo na krmení.
Jj tam je to asi lepší, jen poradit neumím.YGA píše:Ano - na transparentní účet určitě něco dám, ale chtěla jsem přispět i na projekt. No zatím pošlu něco málo na krmení.
Takže zatím šlo něco na krmivo a až mi Jeník pučí kartu , tak pošlu i na projekt a budu věřit, že se penízky vyberou.
Včera jsem se byla na koníky i na slečnu podívat, v létě natažený vodovod ze studny k napáječkám i do její koupelny zamrzá, tak jsme se pokoušely topným kabelem a náhodně podle fotek vybraným přivezeným těsněním to ochránit a pak jsme povídaly a já krájela ovoce a zeleninu a ona vyklízela ....koníci vypadají moc pěkně opatrovaní ona je rychlá, pečlivá a milá. Zase se tam chystám. Koruny na Hithit přibývají. Ale asi pomalu. Polovina možných dní je fuč a polovina peněz ještě není. Pokud se částka nevybere celá, vrátí se kačky k dárcům. Tak je hithit nastaven. Nezbývá mi než držet pěsti, aby jí přálo štěstí a dostalo se jí větru do plachet. Předkládám to zvířetnický palcodržně .
Nemá tam v okolí někoho, kdo by jí pomohl? Nějaké stáje, koňáky...
Má přátelé v té vsi i v okolí, co jí vypomáhají a spolupracují, má kroužek - děti a rodiče co chodí ke koníkům a má v jednání i pomoc, aby měla kam koníky přesunout a kde být dál v nájmu nebo u přátel. Ale to je jen na čas. Snaží se projednávat a najít dlouhodobější řešení, kde by pozemky patřily přímo Druhé šanci.
Kdyby to nevyšlo na tom Hithitu, ať zkusí Donio, mají celkem dobrou propagaci. Hlavně ale ať si teď najde nějakého zdatného propagátora ("influencera") s velkým dosahem, třeba někoho od koní nebo z popkultury, koho hodně lidí sleduje. A držím pěsti, ať to všecko dobře dopadne.
Jo, to co píše Aida, má smysl. To by pomohlo nejvíc. Zkusit oslovit - no třeba Kovyho?... i když nevím. Ale zkusit to může, hele.
Aido díky, vzkážu jí to. Přátelé jí pomáhají a snaží se oslovit leckoho, reakcí je minimum. Ono hodně lidí co jsou ochotní pomáhat jsou taky už zaháčkovaní v jiných projektech, tak to není až tak snadný. Cesty se hledají každý den. Chtělo to rozsáhlejší přípravu. Ale byl ten jiný kupec a spěch neočekávaný. Původně měla v úmyslu stáj pro spolek koupit a nájem měl trvat déle.
trochu jsem též přispěla, přeju hodně štěstí, snad se to podaří
Romana
Koukla jsem na skóre sbírky na Hithitu a vypadá to, že by se to mohlo podařit. Už je hodně nasbíráno a do konce zbývá ještě 19 dní, to půjde!