Energii lékařům

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Odpovědět
Kaa

Re: Energii lékařům

Příspěvek od Kaa »

Ri, taky ti děkuju za hezké shrnutí. Protože to není jen otázka šílených antivaxerů, co se děsí, že pak budou na dálkové ovládání. Já třeba spadám do té skupiny, co se teď hodně probírá - prodělaný kovid loni v zimě, vysoké protilátky i po půl roce. Nevybíravému nátlaku jsem podlehla a naočkovat se nechala - ne úplně překvapivě s komplikacemi. Pro mě osobně tedy očkování čisté mínus - vyšší ochranu mi pravděpodobně neposkytne, komplikace mi způsobilo. (Mimochodem, to nic neříká o očkování obecně - svým starším příbuzným, co je kovid zatím vynechal, jsem ho třeba doporučovala.) A když do toho vláda efektivně zruší testování (očkovaní, a to ani pravděpodobní koviďáci, se testovat nemusí a neočkovaní by si to museli platit, a tak se taky pokud možno netestují) a tím ohrozí lidi v mém okolí... no, jsem řádně naštvaná. A taky nemám ráda, když mi někdo lže.

Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

Kaa, mám dilema s tou třetí dávkou očkování. Covid jsme měli přesně před rokem a dost nehezký průběh, ale jen v domácím ošetřování. Očkovaní jsme dvěma dávkami. A jsme 70++. Někdo z našeho okolí na třetí dávku jde a někdo se rozmýšlí jako my. Mám za to, že ta třetí dávka je stejná jako první a druhá a není přizpůsobená jiné, aktuální mutaci. Takže za mne pochybná. Zaráží mne, že se očkuje Pfizerem bez ohledu na to čím byl člověk očkovaný předešle. Ani lékař mne nepřemlouval, jen nabízel.

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

O tom, ze se bude preockovavat treti davka vakcinou Comirnaty - pfizer, se mluvi dlouho..u nas davaji na jansena pfizer.na modernu modernu nebo pfizer a na pfizer pfizer, ale taky muzes dostat polovicni davku moderny. Ja jdu 29.11. Dostanu 3 pfizer... a rozhodla jsem se , ze tim koncim...jsem z tech masirek a toho humbuku a dusledku unavena a znechucena...
Obrázek

Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

Vidíš, a už je na cestě čtvrtá dávka..... Hlava mi to nebere, protože kdyby to bylo tak účinné tak by se nemuselo přeočkovávat tak brzy.

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Jo, jen ale pry pro nektere...coz je takova hodne promenliva konstanta...🤔😓
Obrázek

aida
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od aida »

Že Vám skáču do debaty, dámy, ale už mají vybráno cca 502 tisíc, cílová částka jsou dva milióny: https://www.donio.cz/energiilekarum4
Tentokrát to jde bohužel pomaleji, ale každá koruna je moc důležitá.

Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

Skáčeš nám do debaty dobře, člověk by z těch ,,informací" zblbnul. Ještěže se tady bavíme normálně, bez emocí. :heart: a normálně.

Mar-ska

Příspěvek od Mar-ska »

Odeslala jsem brzy - Aido, máš skvělého syna.

ginster
pulec
pulec

Příspěvek od ginster »

Mar-ska píše:
21.11.2021 8:11:56 0
Kaa, mám dilema s tou třetí dávkou očkování. Covid jsme měli přesně před rokem a dost nehezký průběh, ale jen v domácím ošetřování. Očkovaní jsme dvěma dávkami. A jsme 70++. Někdo z našeho okolí na třetí dávku jde a někdo se rozmýšlí jako my. Mám za to, že ta třetí dávka je stejná jako první a druhá a není přizpůsobená jiné, aktuální mutaci. Takže za mne pochybná. Zaráží mne, že se očkuje Pfizerem bez ohledu na to čím byl člověk očkovaný předešle. Ani lékař mne nepřemlouval, jen nabízel.
Na Vašem místě bych se potřetí vakcinovat nenechala. Když jste covid prodělala, velmi zjednodušeně řečeno by pro Vás třetí dávka byla už čtvrtá.

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/oc ... .seznam.cz

Česká lékařská komora (ČLK) vyzvala vládu k nastolení lockdownu, přijetí kroků k zavedení povinného očkování a rovněž k tomu, aby se u osob, které absolvovaly pouze dvě dávky očkování, zkrátila platnost tzv. covid pasů pouze na šest měsíců. Stejně dlouho platí „bezinfekčnost“ po prodělání nemoci. Posilující dávky by se podle komory měly aplikovat již po pěti měsících.
V souladu s plány kabinetu ČLK podporuje zkrácení aplikace posilujících dávek očkování z 6 na 5 měsíců. „U osob, které absolvovaly pouze dvě dávky očkování, doporučujeme zkrátit platnost covid pasů na 6 měsíců,” doporučila komora.

Pro lidi, kteří prodělali nemoc a mají dvě dávky, případně tři dávky vakcíny, by se podle lékařské komory platnost potvrzení měnit neměla.
Obrázek

ginster
pulec
pulec

Příspěvek od ginster »

Pro lidi, kteří prodělali nemoc a mají dvě dávky, případně tři dávky vakcíny, by se podle lékařské komory platnost potvrzení měnit neměla.

Nemělo by jít jen o potvrzení, ale hlavně o zdraví.

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

to asi LK moc nezajímá....když to navrhla....

mě se po tomhle už na tu třetí jít nechce....
Obrázek

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Myslím, že už se definitivně zbláznili :sad2:

ginster
pulec
pulec

Příspěvek od ginster »