Pufík, Puf a další varianty jména Pufosu
-
- žabí královna/král
Pufík, Puf a další varianty jména Pufosu
Den "D". Puf přiletí dnes asi v 18:30 do Stockholmu. V Götebořicích bude po půlnoci a bude mi předán. Velká neznámá. On pro mne a já pro něho. Dostal uklidňující prášky a bude se prý drbat, svědí po nich pokožka. Toto vysvětlení jsem dostala abych si nemyslela, že si přivezl rumunské blechy.
Malá příhoda ze středy. Na stanici tramvaje stála paní s kočárkem a snažila se nastoupit. Ale přijížděly tramvaje bez nízkého vagonu pro handikapované a kočárky. A ten, který byl ten pravý, měl dveře porušené a mimo provoz. Čtyři tramvaje tak projely kolem. Všimla jsem si, že paní mluví lámanou švédštinou. To se vždycky hned ptám odkud ten dotyčný je a zeptala jsem se i tentokrát. "Z Rumunska", zněla odpověď. Vyprávěla jsem ji, že mi odtamtud přiletí pes Pufosu. Obličej se jí rozzářil, když uslyšela rumunské slovo. Taky zářím, když slyším češtinu. Odjížděla jsem jinou tramvají a tak ani nevím, jestli se chudák se svou holčičkou dostala vůbec někdy domů.
Malá příhoda ze středy. Na stanici tramvaje stála paní s kočárkem a snažila se nastoupit. Ale přijížděly tramvaje bez nízkého vagonu pro handikapované a kočárky. A ten, který byl ten pravý, měl dveře porušené a mimo provoz. Čtyři tramvaje tak projely kolem. Všimla jsem si, že paní mluví lámanou švédštinou. To se vždycky hned ptám odkud ten dotyčný je a zeptala jsem se i tentokrát. "Z Rumunska", zněla odpověď. Vyprávěla jsem ji, že mi odtamtud přiletí pes Pufosu. Obličej se jí rozzářil, když uslyšela rumunské slovo. Taky zářím, když slyším češtinu. Odjížděla jsem jinou tramvají a tak ani nevím, jestli se chudák se svou holčičkou dostala vůbec někdy domů.
Re: Pufík, Puf a další varianty jména Pufosu
S tou Rumunkou je to moc hezký příběh - tedy ne to, že se nemohla dostat do tramvaje, ale že jste se potkaly zrovna tento týden, kdy ti přijede Pufíček. Budu na vás myslet - ať si padnete do oka, srdce i duše . Možná bys mohla poprosit ty lidičky, co ti Pufa přivezou, aby udělali nějaké fotky a možná by ti syn někdy udělal třebas Rajče, abychom se mohli i my kochat
To je moc dobře, že budete mít nového pejska Velká kočko.
Ať je vám s Pufíčkem moc dobře.
Ať si padnete do oka.
Míša
Ať je vám s Pufíčkem moc dobře.
Ať si padnete do oka.
Míša
Velká kočko, já se tak strašně těším, až budeš podávat hlásání o Pufovi A moc ti přeju, abys z něj měla jen a jen radost
Pořád držím palce. Určitě to klapne a budete oba spokojení.
- Beda
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Kočko, tak to já mám normálně trému spolu s tebou
fakt ti ho budou předávat o půlnoci?? ... ale asi je to kvůli tomu, aby si nemusel na nějaké místo zvykat dvakrát, ale šel přímo k nové paničce
fakt ti ho budou předávat o půlnoci?? ... ale asi je to kvůli tomu, aby si nemusel na nějaké místo zvykat dvakrát, ale šel přímo k nové paničce
Taky přeji, aby jste si s Pufíkem padli do oka i do srdce.
Moc na tebe a pejska od rána myslím a držím palce, ať je to z obou stran láska na první pohled
Velká kočko, na Dedeníku sis asi už nevšimla 15. března vzkazu od Jindřicha (jak případné ): V té radě se předpokládá, že pro Pufíka sama pojedeš na letiště, ale i tak by se rada dala využít. Přeju šťastné seznámení.
Jindřich
15.3.2015 (19:25)
VK poradím malý fígl, který by mohl usnadnit situaci se seznamováním psího a koč světa. Až Puf přiletí, vem si čistý vlhký hadřík a chvilku s ním tři Pufovi hřbet. Pak ho dej do igeliťáku a doma s ním otři kočky. Přeneseš tak pach a kočky nebudou pro Pufa neznámí tvorové.
Jindřich
15.3.2015 (19:25)
VK poradím malý fígl, který by mohl usnadnit situaci se seznamováním psího a koč světa. Až Puf přiletí, vem si čistý vlhký hadřík a chvilku s ním tři Pufovi hřbet. Pak ho dej do igeliťáku a doma s ním otři kočky. Přeneseš tak pach a kočky nebudou pro Pufa neznámí tvorové.
Moc Ti Vk přeju ať si sednete, asi to nebude tak na hned, bude to pro něho dost složitá situace, tak Vám všem kočkám přeju by Puf byl ten správnej pes na doplnění smečky.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
- Hana Williamson
- žabí královna/král
Tak at se zadari. Pejskovi i tobe.
-
- žabí královna/král
Všem vám děkuji!
Zoufale hledám nabíječ k fotoaparátu. Baterie mám dvě, copak o to. Ale bez nabíječe jich mohu mít sto a je mi to houby platné. Ale v noci při příjezdu se stejně nedá fotit.
Harriet a Gert (vždycky si vzpomenu na Sněhovou královnu od Anderssena) jsou ti kdo se zaručují, že kdybych onemocněla nebo zemřela tak Pufa převezmou. Původně si ho stejně chtěli vzít, ale pak našli mladšího čtyřletého Asterixe. Ti jedou autem pro oba psy na letiště do Stockholmu a jen se otočí a jedou zpátky. Kéž je andělé strážní opatrují! Je to nejméně 5 hodim tam a 5 hodin zpátky. Do Götebořic se vrátí mezi jednou a třetí hodinou v noci a Pufa mi předají. Ještě mám spoustu práce, ty dva týdny mi chybí. Místo tří týdnů jsme dostali hlášku šest dní před příletem.
Ano tu radu na Dedeníku jsem četla, ale v naší situaci to nepůjde. Musela bych nechat Pufa stát venku když bych šla otřít číči. To už bych ho nikdy neuviděla, je to přece jen pes bezdomovec, který se dva roky staral sám o sebe. Pak ho chytili a dostal se do toho místa smrti, do psího koncentráku kde psy utloukají, protože na smrtící injekce nemají. Pufosu měl štěstí a byl zachráněn, ale proseděl si pět let u té záchrankyně, které pomáhají jen dobrovolníci. Ona tam má stovky psů a ti tam venku sedí v létě v zimě. Puf má za sebou všelijaké hrůzy a nechce aby ho někdo zvedl. Nikdo neví co se mu vlastně stalo. Ode mne mu zaručeně nehrozí, že bych ho nosila v náručí.
Je jasné, že dostanu domů sedmileté štěně, všechno se bude muset teprve učit. Držte mu prosím palce!!! A mně taky. To abych měla dost trpělivosti s přestárlým štěnětem.
Zoufale hledám nabíječ k fotoaparátu. Baterie mám dvě, copak o to. Ale bez nabíječe jich mohu mít sto a je mi to houby platné. Ale v noci při příjezdu se stejně nedá fotit.
Harriet a Gert (vždycky si vzpomenu na Sněhovou královnu od Anderssena) jsou ti kdo se zaručují, že kdybych onemocněla nebo zemřela tak Pufa převezmou. Původně si ho stejně chtěli vzít, ale pak našli mladšího čtyřletého Asterixe. Ti jedou autem pro oba psy na letiště do Stockholmu a jen se otočí a jedou zpátky. Kéž je andělé strážní opatrují! Je to nejméně 5 hodim tam a 5 hodin zpátky. Do Götebořic se vrátí mezi jednou a třetí hodinou v noci a Pufa mi předají. Ještě mám spoustu práce, ty dva týdny mi chybí. Místo tří týdnů jsme dostali hlášku šest dní před příletem.
Ano tu radu na Dedeníku jsem četla, ale v naší situaci to nepůjde. Musela bych nechat Pufa stát venku když bych šla otřít číči. To už bych ho nikdy neuviděla, je to přece jen pes bezdomovec, který se dva roky staral sám o sebe. Pak ho chytili a dostal se do toho místa smrti, do psího koncentráku kde psy utloukají, protože na smrtící injekce nemají. Pufosu měl štěstí a byl zachráněn, ale proseděl si pět let u té záchrankyně, které pomáhají jen dobrovolníci. Ona tam má stovky psů a ti tam venku sedí v létě v zimě. Puf má za sebou všelijaké hrůzy a nechce aby ho někdo zvedl. Nikdo neví co se mu vlastně stalo. Ode mne mu zaručeně nehrozí, že bych ho nosila v náručí.
Je jasné, že dostanu domů sedmileté štěně, všechno se bude muset teprve učit. Držte mu prosím palce!!! A mně taky. To abych měla dost trpělivosti s přestárlým štěnětem.
By se rada dala použít tak, že by Hariet s Gertem chvilku s Pufosem venku pobyli než kočky navoníš, jasně že budou spěchat a budou hodně unavený, ale zase když už do toho dávají tolik třeba by chvilinku posečkali, před dalším už krátkým úsekem se protáhli.....
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
-
- žabí královna/král
Já už je požádala aby chvíli sečkali, že si dřepnu dolů (jestli to kolena dovolí) a nechám se psem očichat. Nechci se na něho vrhnout a vnucovat se mu. On musí být zvědavý a přijít ke mně. Takže jsem na ještě delší prodlužování nechtěla ani pomyslet. Budou mít za sebou přes deset hodin jízdy. A řídí jenom Gert a on měl před lety mrtvičný záchvat. Dal se dobře dohromady a řídit může, ale všeho s mírou. Myslím, že mu zůstal trochu problém s chůzí.
Velká kočko, držíme všechny pěsti, palce, drápky kočičí i velké drápy psí, vy to oba zvládnete, pevné nervy do začátku. baba 5koček a 3 psové