Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Aktuální dění

Moderátoři: Lika, radanova

Uživatelský avatar
oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1713
Registrován: 03.10.2013 19:23:38 0

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od oskarina »

Dík za zajímavý tip! :super:

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9414
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od sharka.68 »

taky se dívám, ale nevím, jestli se odvážím..u BP mám jistotu,že vím..tady ty rozměry nemám jak ověřit...
Obrázek

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3218
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od IvaP »

Inspirace na využití přebytků - vařila jsem z lilku, ale určitě by šlo i z cukety nebo mladého patizonu. Recept baj voko - lilek podélně na cca 0,5 cm plátky, nasolit, nechat vypotit, otřít, naskládat na papír, možno potřít olejem, upéct 170˚C/20 minut. Vychladlé poklást plátek sýra a šunky, zamotat, dát do pekáčku s čerstvou omáčkou z rajčat (rajčata, česnek, bazalka, oliváč, svařit) zalít zbytkem omáčky, posypat sýrem, zapéct, není třeba nijak dlouho, vše už prošlo varem. Je to dobré teplé i studené.

Jana Bu.
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1017
Registrován: 14.08.2008 20:09:00 0
Bydliště: Praha

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od Jana Bu. »

To vypadá mňamózně! Někdy zkusím, díky.

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3218
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od IvaP »

Jana Bu. píše:
19.08.2023 12:13:16 0
To vypadá mňamózně! Někdy zkusím, díky.
Jen pozor na sůl, lilek je slaný, sýr a šunka také, omáčku osolit spíš symbolicky.

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9414
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od sharka.68 »

Dik..ja zase misto amerických okurek podle maricky...udelala cukety..taky je to moc dobre...
Obrázek

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3218
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od IvaP »

sharka.68 píše:
20.08.2023 19:06:26 0
Dik..ja zase misto amerických okurek podle maricky...udelala cukety..taky je to moc dobre...
A nerozpadly se?

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9414
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od sharka.68 »

Ne...byly mlady a krupavy..ne hindenburgy..
Obrázek

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ
Příspěvky: 329
Registrován: 02.10.2013 18:34:06 0

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od baba »

Dobré odpoledne, mám velkou prosbu, jak odstranit počínající zubní kámen u dvouletého psa bez narkozy? Děkuji z nápady a sdílení případnýc zkušeností baba

baba
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ
Příspěvky: 329
Registrován: 02.10.2013 18:34:06 0

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od baba »

Jen dodávám, že jde o border kolii -stravu má bohatou pestrou, do tlamy si ale nedá sáhnout kartáčkem na zuby, to by bylo o život. Žvejká kde co a všeho druhu

Uživatelský avatar
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 2465
Registrován: 30.11.2009 11:47:57 0
Bydliště: Plaňany

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od Inka »

No, hodně se doporučuje kelpa, prý po ní ten kámen změkne a okusováním kostí či dentálních tyčinek se odstraní. Kolega to praktikoval u českého strakáče s docela kladnou odezvou. Já Majdě přidávala kelpu pomalu půl života a ty její zuby nic moc. Ale ona s nima měla problém odmala a ani kosti, ani tyčinky nežvýkala. Také existuje jakási vodička, nevím, jak se to jmenuje , ale ta se na zuby musí natírat.
Nemám představu, jestli to ovlivňuje i tvrdost vody, ale asi by nezaškodilo používat čistou dešťovku, nebo vodu odkamenit
Obrázek

Uživatelský avatar
Petrs01
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1259
Registrován: 19.05.2008 11:15:50 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od Petrs01 »

Mladým psům se zuby krásně vyčistily přirozenou stravou, včetně kostí, a občasným krmením suchého pečiva. Prostě usušený rohlík či krajíc za odměnu. U starých psů nepomohlo nic jiného než mechanicky odstraňovat. Voda na to vliv nemá.

Uživatelský avatar
Bláža
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 04.12.2006 17:16:16 0
Bydliště: Praha

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od Bláža »

Marně hledám recept od Karolíny na její úžasné buřty na černém pivě. Kdysi to psala do Mlsotníku na Zvířetník, ale ten recept už nemůžu najít.
Pomůže mi někdo? :prosim:

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9414
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od sharka.68 »

Blážo, mám od ní tyhle dva recepty..na buřty na pivě:

8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř

POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list – minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup, zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
8) nalít na buřty a 20 minut zapéct

Protlaku a kečupu může být víc, aby bylo víc omáčky.

a druhej

kvalitní špekáčky
cibule (co nejmenší)
česnek
mrkev
paprika
olej
kečup
chilli
plnotučná hořčice
cukr
ocet
kvalitní černé pivo
drcený kmín
sladká paprika
bílý pepř
Na pekáč dáme trochu oleje, na něj cibule nakrájené na poloviny až čtvrtiny, na kostky asi 1 cm nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájené paprikové lusky. Na zeleninu naklademe po délce přepůlené špekáčky řezem nahoru, na ně prolisujeme česnek, zalijeme přiměřeně kečupem, přidáme 1 lžíci octa a 1 a 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, trošku soli, sladkou papriku a špetku chilli, pepř, kmín a nakonec všechno zalijeme černým pivem.
Pečeme asi 2 hodiny na 150 st. (podle trouby), občas zlehka „prohrábneme“ lopatkou a hlídáme, aby se všechna tekutina neodpařila a směs se nenapalovala na stěny pekáče. (Stačí přilít maličko horké vody.) Podávám nejlépe s s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.
Obrázek

Uživatelský avatar
Bláža
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1280
Registrován: 04.12.2006 17:16:16 0
Bydliště: Praha

Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.

Příspěvek od Bláža »

Ó! Velké díky!
Můžeš to prosím sem na Hady přidat do Kuchařského koutku? :slunce:

Ještě psala na Hady takový recept, jak nechali buřty přes noc v kotlíku na ohni a ony se pomaloučku dusily, to byla taková poetika...

Odpovědět