Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Dík za zajímavý tip!
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9414
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
taky se dívám, ale nevím, jestli se odvážím..u BP mám jistotu,že vím..tady ty rozměry nemám jak ověřit...
- IvaP
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3218
- Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Inspirace na využití přebytků - vařila jsem z lilku, ale určitě by šlo i z cukety nebo mladého patizonu. Recept baj voko - lilek podélně na cca 0,5 cm plátky, nasolit, nechat vypotit, otřít, naskládat na papír, možno potřít olejem, upéct 170˚C/20 minut. Vychladlé poklást plátek sýra a šunky, zamotat, dát do pekáčku s čerstvou omáčkou z rajčat (rajčata, česnek, bazalka, oliváč, svařit) zalít zbytkem omáčky, posypat sýrem, zapéct, není třeba nijak dlouho, vše už prošlo varem. Je to dobré teplé i studené.
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
To vypadá mňamózně! Někdy zkusím, díky.
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9414
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Dik..ja zase misto amerických okurek podle maricky...udelala cukety..taky je to moc dobre...
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9414
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Ne...byly mlady a krupavy..ne hindenburgy..
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Dobré odpoledne, mám velkou prosbu, jak odstranit počínající zubní kámen u dvouletého psa bez narkozy? Děkuji z nápady a sdílení případnýc zkušeností baba
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Jen dodávám, že jde o border kolii -stravu má bohatou pestrou, do tlamy si ale nedá sáhnout kartáčkem na zuby, to by bylo o život. Žvejká kde co a všeho druhu
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
No, hodně se doporučuje kelpa, prý po ní ten kámen změkne a okusováním kostí či dentálních tyčinek se odstraní. Kolega to praktikoval u českého strakáče s docela kladnou odezvou. Já Majdě přidávala kelpu pomalu půl života a ty její zuby nic moc. Ale ona s nima měla problém odmala a ani kosti, ani tyčinky nežvýkala. Také existuje jakási vodička, nevím, jak se to jmenuje , ale ta se na zuby musí natírat.
Nemám představu, jestli to ovlivňuje i tvrdost vody, ale asi by nezaškodilo používat čistou dešťovku, nebo vodu odkamenit
Nemám představu, jestli to ovlivňuje i tvrdost vody, ale asi by nezaškodilo používat čistou dešťovku, nebo vodu odkamenit
- Petrs01
- žabí královna/král
- Příspěvky: 1259
- Registrován: 19.05.2008 11:15:50 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Mladým psům se zuby krásně vyčistily přirozenou stravou, včetně kostí, a občasným krmením suchého pečiva. Prostě usušený rohlík či krajíc za odměnu. U starých psů nepomohlo nic jiného než mechanicky odstraňovat. Voda na to vliv nemá.
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Marně hledám recept od Karolíny na její úžasné buřty na černém pivě. Kdysi to psala do Mlsotníku na Zvířetník, ale ten recept už nemůžu najít.
Pomůže mi někdo?
Pomůže mi někdo?
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9414
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Blážo, mám od ní tyhle dva recepty..na buřty na pivě:
8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř
POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list – minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup, zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
nalít na buřty a 20 minut zapéct
Protlaku a kečupu může být víc, aby bylo víc omáčky.
a druhej
kvalitní špekáčky
cibule (co nejmenší)
česnek
mrkev
paprika
olej
kečup
chilli
plnotučná hořčice
cukr
ocet
kvalitní černé pivo
drcený kmín
sladká paprika
bílý pepř
Na pekáč dáme trochu oleje, na něj cibule nakrájené na poloviny až čtvrtiny, na kostky asi 1 cm nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájené paprikové lusky. Na zeleninu naklademe po délce přepůlené špekáčky řezem nahoru, na ně prolisujeme česnek, zalijeme přiměřeně kečupem, přidáme 1 lžíci octa a 1 a 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, trošku soli, sladkou papriku a špetku chilli, pepř, kmín a nakonec všechno zalijeme černým pivem.
Pečeme asi 2 hodiny na 150 st. (podle trouby), občas zlehka „prohrábneme“ lopatkou a hlídáme, aby se všechna tekutina neodpařila a směs se nenapalovala na stěny pekáče. (Stačí přilít maličko horké vody.) Podávám nejlépe s s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.
8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř
POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list – minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup, zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
nalít na buřty a 20 minut zapéct
Protlaku a kečupu může být víc, aby bylo víc omáčky.
a druhej
kvalitní špekáčky
cibule (co nejmenší)
česnek
mrkev
paprika
olej
kečup
chilli
plnotučná hořčice
cukr
ocet
kvalitní černé pivo
drcený kmín
sladká paprika
bílý pepř
Na pekáč dáme trochu oleje, na něj cibule nakrájené na poloviny až čtvrtiny, na kostky asi 1 cm nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájené paprikové lusky. Na zeleninu naklademe po délce přepůlené špekáčky řezem nahoru, na ně prolisujeme česnek, zalijeme přiměřeně kečupem, přidáme 1 lžíci octa a 1 a 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, trošku soli, sladkou papriku a špetku chilli, pepř, kmín a nakonec všechno zalijeme černým pivem.
Pečeme asi 2 hodiny na 150 st. (podle trouby), občas zlehka „prohrábneme“ lopatkou a hlídáme, aby se všechna tekutina neodpařila a směs se nenapalovala na stěny pekáče. (Stačí přilít maličko horké vody.) Podávám nejlépe s s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.
Re: Všehochuť. Co by vás mohlo zajímat.
Ó! Velké díky!
Můžeš to prosím sem na Hady přidat do Kuchařského koutku?
Ještě psala na Hady takový recept, jak nechali buřty přes noc v kotlíku na ohni a ony se pomaloučku dusily, to byla taková poetika...
Můžeš to prosím sem na Hady přidat do Kuchařského koutku?
Ještě psala na Hady takový recept, jak nechali buřty přes noc v kotlíku na ohni a ony se pomaloučku dusily, to byla taková poetika...