DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Re: DNESKA TO FAKT STOJÍ ZA TO!!! (stěžovník a ješitník)
Včera jsem se v televizi (ČT 1) dozvěděl, že Evropská unie za potlesku našich úřadů, chce nařídit čipování koček. To za jeden blog stojí. Zastavte už někdo tu šílenou regulaci všeho!
Kočka je tvor svobodomilovný. Vždy si chodila kam chtěla, žrala si co dostala nebo ulovila, pářila se s kým chtěla a občas přinesla koťata. Někdy ji zakousnul pes, někdy jí něco přejelo nebo zastřelil myslivec, když se zatoulala do lesa. Tím se přirozeně reguloval jejich počet. Tak to bylo od nepaměti v našich vesnicích i městečkách a nikomu to nevadilo. Až nyní Evropská unie a naše úřady(nevím kdo byl aktivnější) usoudily, že to takto nelze, že přeci nemůže být nikdo a nic, co by nebylo řádně evidováno a regulováno. Chtějí proto od příštího roku nařídit povinné čipování koček a při té příležitosti i jejich kastraci.
Myslím, že další rok by se to mělo nařídit i u krtků. Také si ryjou kde chtějí, mohou také roznášet nemoci a nikdo je neeviduje. Každý majitel pozemku by měl povinnost krtka humáně odchytit, nechat ho na vlastní náklad očipovat a pak zase vypustit. Zvláště vzpurné jedince pak i vykastrovat.
A pak budou následovat děti. Rodiče i úřady by měli přehled, kde se pohybují, což by jistě přispělo k jejich bezpečnosti.
Lidé postavme se už jednou proti regulaci a evidenci všeho za každou cenu. Nechme zvířata i lidi svobodně žít a dělat si vše podle svého.
Já osobně vyslovuji občanskou neposlušnost a naši Micinu očipovat nedám!
Zdroj: https://blog.idnes.cz/tomasplavec/evrop ... Bg25040219
Kočka je tvor svobodomilovný. Vždy si chodila kam chtěla, žrala si co dostala nebo ulovila, pářila se s kým chtěla a občas přinesla koťata. Někdy ji zakousnul pes, někdy jí něco přejelo nebo zastřelil myslivec, když se zatoulala do lesa. Tím se přirozeně reguloval jejich počet. Tak to bylo od nepaměti v našich vesnicích i městečkách a nikomu to nevadilo. Až nyní Evropská unie a naše úřady(nevím kdo byl aktivnější) usoudily, že to takto nelze, že přeci nemůže být nikdo a nic, co by nebylo řádně evidováno a regulováno. Chtějí proto od příštího roku nařídit povinné čipování koček a při té příležitosti i jejich kastraci.
Myslím, že další rok by se to mělo nařídit i u krtků. Také si ryjou kde chtějí, mohou také roznášet nemoci a nikdo je neeviduje. Každý majitel pozemku by měl povinnost krtka humáně odchytit, nechat ho na vlastní náklad očipovat a pak zase vypustit. Zvláště vzpurné jedince pak i vykastrovat.
A pak budou následovat děti. Rodiče i úřady by měli přehled, kde se pohybují, což by jistě přispělo k jejich bezpečnosti.
Lidé postavme se už jednou proti regulaci a evidenci všeho za každou cenu. Nechme zvířata i lidi svobodně žít a dělat si vše podle svého.
Já osobně vyslovuji občanskou neposlušnost a naši Micinu očipovat nedám!
Zdroj: https://blog.idnes.cz/tomasplavec/evrop ... Bg25040219

Co jsem koukala na pořad, tak to čipování prosazuje nějaká organizace a dokonce je na to petice, jestli jsem správně pochopila.
Jedná se o Změnu zákonů pro kočku. Podle mého jde o snahu postavit kočky na statut psa.Aby i u nich existovala povinnost se o bezprizorní zvíře postarat. Napříč obcemi země jsou oblasti, kde se starají a oblasti, kde se nestarají vůbec, někde i škodí. Někde jsou kastrační programy a jinde trestají lidi co krmí a kastrují. Je potřeba to utřídit a srovnat. Petici jsem podepsala a podpisy i sháněla. Lidi co za tím jsou, se o hodně víc než rok snaží získat kočkám oficiální pomoc. Já tedy za čipování koček jsem. Jsem pro kastrování všech venkovek, pro vracení koček zatoulaných domů a jsem pro nerozdílné propojení čipování s registracemi. To i u psů, pořád to není dořešené.
Dřív se toulavým kočkám po kastraci prostřihávalo ucho, zbytečné zranění, dnes se očipují. Nehrozí jim zdvojená nechtěná operace.Nebo jim hrozí o 99%míň , někdy se asi také stane, že se čip někam zatoulá.
Kdyby se lidi lépe ke kočkám chovali a kdyby kolem sebe nepohazovali jídlo jak praštění, neexistovali by toulavé, nemocné tlupy koček, nebylo by potřeba se situací zabývat a kočky řešit. Pokud po obcích a potažmo po obyvatelích chceme součinnost s pomocí, aby kočkaři neviseli jen na charitě, je potřeba to nějak řešit.
Denodenně bombardovaná kočičíma trablema si připadám skoro zvláštně, když z bubliny vykouknu a slyším, jak by čipování ohrozilo kočičí svobody....pořád jsou lidi co nevěří na množení koček geometrickou řadou. Asi je to proto, že tolik lidí investuje čas a peníze do regulace. Možná nejlíp se na to vykašlat. Požádat velkou kočku o odpuštění a nechat všechny ty zvířata ať si jedou po svém. Možná až by nebyli vůbec žádní drobní ptáci. Nikde ani zajíček. Veverka. Silnice lemovány hnijícími mrtvolkami. Otevřeš popelnice, vyběhne kočka. Kolem skládek kočičí kolonie. Lidi budou nacházet kočky ve velkém ve sklepích, chalupách a všude kam chvilku nezajdou. Třeba pak zastáncům by to zastáncům "svobody" došlo......Asi bych si to neměla tak brát ..... apropo mám prosbu zase o jedno schválení kastrace.
Dřív se toulavým kočkám po kastraci prostřihávalo ucho, zbytečné zranění, dnes se očipují. Nehrozí jim zdvojená nechtěná operace.Nebo jim hrozí o 99%míň , někdy se asi také stane, že se čip někam zatoulá.
Kdyby se lidi lépe ke kočkám chovali a kdyby kolem sebe nepohazovali jídlo jak praštění, neexistovali by toulavé, nemocné tlupy koček, nebylo by potřeba se situací zabývat a kočky řešit. Pokud po obcích a potažmo po obyvatelích chceme součinnost s pomocí, aby kočkaři neviseli jen na charitě, je potřeba to nějak řešit.
Denodenně bombardovaná kočičíma trablema si připadám skoro zvláštně, když z bubliny vykouknu a slyším, jak by čipování ohrozilo kočičí svobody....pořád jsou lidi co nevěří na množení koček geometrickou řadou. Asi je to proto, že tolik lidí investuje čas a peníze do regulace. Možná nejlíp se na to vykašlat. Požádat velkou kočku o odpuštění a nechat všechny ty zvířata ať si jedou po svém. Možná až by nebyli vůbec žádní drobní ptáci. Nikde ani zajíček. Veverka. Silnice lemovány hnijícími mrtvolkami. Otevřeš popelnice, vyběhne kočka. Kolem skládek kočičí kolonie. Lidi budou nacházet kočky ve velkém ve sklepích, chalupách a všude kam chvilku nezajdou. Třeba pak zastáncům by to zastáncům "svobody" došlo......Asi bych si to neměla tak brát ..... apropo mám prosbu zase o jedno schválení kastrace.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Zbytecne se ucho nenastrihavalo...nekdy ani po oholeni nebyla videt jizva a kocka se tak zbytecne otevírala....a s cipovanim je to dvojsecne..ocipujes a za chvili ti sdelej, ze ni budes platit poplatky jak ze psa..a nekdo bohužel nebo bohudik..nemá jen jednu kocku...takze se jich zacnou zbavovat..

Však jo, já přeci chápu, proč měly ucho střižené, jizva po letech je vidět málokdy, některé kočky jsou kastrované zdola jiné z boku. A jen píšu, že budou-li načipované, není potřeba je ještě zraňovat na uchu. Já vážně vidím, že lidi kolem koček toho začínají mít plný kecky. Tak třeba se nyplní ten můj scénář. Nebo vznikne něco jiného a čipovat se budou jen toulavky. Jsem pro, aby se to řešilo oficiálně.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
- sharka.68
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
štěňata..
https://www.denik.cz/regiony/stene-nale ... .seznam.cz
dostat toho blbce do rukou..asi bych mu dala obojek,igelitku a přilepila ho k vozovce...hovado !!!
poslala jsem ticku, není to pro ně moc, ale snad si to přečte hodně lidí a pošlou taky něco....
https://www.denik.cz/regiony/stene-nale ... .seznam.cz
dostat toho blbce do rukou..asi bych mu dala obojek,igelitku a přilepila ho k vozovce...hovado !!!

poslala jsem ticku, není to pro ně moc, ale snad si to přečte hodně lidí a pošlou taky něco....

Mně osobně by čipování nevadilo a kočky mám stejně kastrované. Jen jsem zvědavá, jak bude někdo ty toulavky chytat a čipovat a kastrovat a kdo to bude dělat a platit. To je ta obrácená strana mince. Mám zcela vážné obavy, že to bude z nově zavedených poplatků za kočky, v tom případě žádné kočky nemám a všechny prohlásím za toulavé - však taky byly než si nás našly
A proč by měly být čipované a kastrované kočky ryze domácí, to už vůbec nechápu.

A proč by měly být čipované a kastrované kočky ryze domácí, to už vůbec nechápu.
Poplatky za psa nejsou primárně na to, aby se používaly na péči o ztracené a nalezené psy. A popravdě nevím v jakém objemu se shromáždí poplatky a jaký objem jde pak na tu péči o psy. Třeba tady v Liberci se město o kastrace toulavek stará, řeší to Archa Zoo. Pečuje o ně podobně jako o psy. Postará se nemocné, pokud jim přijde, že se uzdraví. Dá peníze na kastraci. Krmení obstarávají dobrovolníci, pomáhá Šance zvířatům. Zanedbané kotě tady je vidět zřídka. Kéž by to aspoň takto fungovalo po celé republice. Rozhodně to tak není.
Já bych proti čipování mých koček nebyla, některé už jsou. Nekastrovaný kocoury kolem domu máme ( od sousedů )a je to otrava, určitě by značkovali i doma. Nekastrovaná kočka taky většinou trpí na mrouskání. a vždycky se může stát, že se zvířátko nechtíc dostane ven. Pak ho čip může vrátit domů. S poplatkama bych moc nepočítala, řekla bych, že je jasné, že by podobně o bydlo, jak to píšeš přišly tisíce. To nebudou riskovat ještě dlouho.
Já bych proti čipování mých koček nebyla, některé už jsou. Nekastrovaný kocoury kolem domu máme ( od sousedů )a je to otrava, určitě by značkovali i doma. Nekastrovaná kočka taky většinou trpí na mrouskání. a vždycky se může stát, že se zvířátko nechtíc dostane ven. Pak ho čip může vrátit domů. S poplatkama bych moc nepočítala, řekla bych, že je jasné, že by podobně o bydlo, jak to píšeš přišly tisíce. To nebudou riskovat ještě dlouho.
Ahoj všichni,
posílám odkaz na prosbu o pomoc financovat operaci srdce malé čubince,
která statečně bojovala o život, když se narodila jako nejmenší, brášky odstrkovaná a přesto se vykřesala.
Bohužel se následně ukázala vrozená srdeční vada.
Jedná se štěně mojí kolegyňky, která si nemůže dovolit takovou operaci sama uhradit.
Díky za sdílení odkazu dalším kamarádům.
https://www.facebook.com/share/p/18Vzc3 ... tid=wwXIfr
posílám odkaz na prosbu o pomoc financovat operaci srdce malé čubince,
která statečně bojovala o život, když se narodila jako nejmenší, brášky odstrkovaná a přesto se vykřesala.
Bohužel se následně ukázala vrozená srdeční vada.
Jedná se štěně mojí kolegyňky, která si nemůže dovolit takovou operaci sama uhradit.
Díky za sdílení odkazu dalším kamarádům.
https://www.facebook.com/share/p/18Vzc3 ... tid=wwXIfr