Parmazánové krekry

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9388
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Parmazánové krekry

Příspěvek od sharka.68 »

1 šálek hladké mouky
½ šálku strouhaného parmazánu
½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky sušeného oregana
¼ lžičky sušené petrželky
4 lžíce studeného másla
¼ šálku plnotučného mléka

Rozehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. V kuchyňském robotu či ručně v misce smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte kousky másla, mléko a vypracujte vláčné těsto, které poté vyválejte. Pomocí vykrajovátek tvořte tvary a umisťujte je na plech alespoň 2 cm od sebe. Pečte je přibližně 25 minut, dokud jemně nezezlátnou.

Horké krekry nechte vychladnout, než s nimi budete manipulovat. V uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží skvělé až 4 dny – pokud je tedy nesníte mnohem dřív.

jsou super i slepované slanou pomatlánkou....
Obrázek

Odpovědět