1 šálek hladké mouky
½ šálku strouhaného parmazánu
½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky sušeného oregana
¼ lžičky sušené petrželky
4 lžíce studeného másla
¼ šálku plnotučného mléka
Rozehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. V kuchyňském robotu či ručně v misce smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte kousky másla, mléko a vypracujte vláčné těsto, které poté vyválejte. Pomocí vykrajovátek tvořte tvary a umisťujte je na plech alespoň 2 cm od sebe. Pečte je přibližně 25 minut, dokud jemně nezezlátnou.
Horké krekry nechte vychladnout, než s nimi budete manipulovat. V uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží skvělé až 4 dny – pokud je tedy nesníte mnohem dřív.
jsou super i slepované slanou pomatlánkou....