Mnohé z vás jste to už jistě četly (minimálně Šárka jo), ale kdyby vás náhodou zajímalo, co se vlastně děje při pečení z fyzikální a chemické stránky, posílám odkaz na pár zajímavých blogů, které se tomu věnují:
Kynuté a jiné těsto (těsta obecně): https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736337" onclick="window.open(this.href);return false;
Mouka: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736778" onclick="window.open(this.href);return false;
Kynuté těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737133" onclick="window.open(this.href);return false;
Linecké těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737594" onclick="window.open(this.href);return false;
Linecké těsto podruhé: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738004" onclick="window.open(this.href);return false;
Listové těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738525" onclick="window.open(this.href);return false;
Proč vám tvrdne pečivo: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738863" onclick="window.open(this.href);return false;
Příjemnou zábavu při čtení i pečení přeju.
Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení
Re: Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení
Dnes vyšel další díl, tentokrát věnovaný odpalovanému těstu: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739337" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení
A dnes další - třené (a trochi i piškotové) těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739680" onclick="window.open(this.href);return false;