Stránka 1 z 1

pudinkové banánky

Napsal: 09.12.2019 10:54:50 0
od sharka.68
5 vanilkových pudinků – možno nahradit kakaovými nebo banánovými
500g polohrubé mouky
250g cukru
250g másla
2 vejce
½ prášku do pečiva
vanilkový cukr

Zpracovat těsto, nechat mezi talíři odpočinout. Přes strojek dělat banánky , upéct do světle růžova, slepit pikantní zavařeninou a polít čokopolevou.

Re: pudinkové banánky

Napsal: 09.12.2019 17:49:31 0
od IvaP
Nešel by místo pudinků použít škrob (kukuřičný nebo tapiokový)? Nějak ty barvičky nemusím.

Re: pudinkové banánky

Napsal: 10.12.2019 7:41:09 0
od sharka.68
jo, šel....maizena určitě... :wink2:

Re: pudinkové banánky

Napsal: 10.12.2019 19:12:07 0
od Jajka
Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?

Re: pudinkové banánky

Napsal: 10.12.2019 21:02:12 0
od IvaP
Jajka píše:Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?
Chutí, vůní a vlastnostmi.

Re: pudinkové banánky

Napsal: 10.12.2019 22:46:07 0
od Jajka
Prosím, můžeš nějak popsat ty vlastnosti?
Nikdy mě nenapadlo si koupit oba a zkoumat je...

Re: pudinkové banánky

Napsal: 12.12.2019 13:30:36 0
od IvaP
Alespoň mně bramborový po uvaření smrdí, těmi bramborami. Při použití na "čínu" - při naložení masa s vajíčkem a škrobem ten bramborový nějak na tom mase pak nedržel, všechno to těstíčko se připeklo ke dnu pánve. Zkoušela jsem použít bramborový místo tapiokového do takových sýrových pusinek, výsledek byl katastrofa, bramborami to smrdělo všem, stejně tak v bábovce. Kukuřičný je jemnější v chuti, trochu méně zahušťuje, v krémech, pečivu nemá bramborovou pachuť. Best of best na pečení je asi ten tapiokový, je velmi jemný a absolutně bez chuti.

Re: pudinkové banánky

Napsal: 12.12.2019 18:56:16 0
od Jajka
Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.

Re: pudinkové banánky

Napsal: 12.12.2019 21:15:23 0
od IvaP
Jajka píše:Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.
Tak. On v těch pudincích je kukuřičný.