pudinkové banánky

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9388
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

pudinkové banánky

Příspěvek od sharka.68 »

5 vanilkových pudinků – možno nahradit kakaovými nebo banánovými
500g polohrubé mouky
250g cukru
250g másla
2 vejce
½ prášku do pečiva
vanilkový cukr

Zpracovat těsto, nechat mezi talíři odpočinout. Přes strojek dělat banánky , upéct do světle růžova, slepit pikantní zavařeninou a polít čokopolevou.
Obrázek

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3198
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od IvaP »

Nešel by místo pudinků použít škrob (kukuřičný nebo tapiokový)? Nějak ty barvičky nemusím.

Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 9388
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od sharka.68 »

jo, šel....maizena určitě... :wink2:
Obrázek

Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1259
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od Jajka »

Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3198
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od IvaP »

Jajka píše:Čím se liší kukuřičný a bramborový škrob?
Chutí, vůní a vlastnostmi.

Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1259
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od Jajka »

Prosím, můžeš nějak popsat ty vlastnosti?
Nikdy mě nenapadlo si koupit oba a zkoumat je...

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3198
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od IvaP »

Alespoň mně bramborový po uvaření smrdí, těmi bramborami. Při použití na "čínu" - při naložení masa s vajíčkem a škrobem ten bramborový nějak na tom mase pak nedržel, všechno to těstíčko se připeklo ke dnu pánve. Zkoušela jsem použít bramborový místo tapiokového do takových sýrových pusinek, výsledek byl katastrofa, bramborami to smrdělo všem, stejně tak v bábovce. Kukuřičný je jemnější v chuti, trochu méně zahušťuje, v krémech, pečivu nemá bramborovou pachuť. Best of best na pečení je asi ten tapiokový, je velmi jemný a absolutně bez chuti.

Uživatelský avatar
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 1259
Registrován: 21.10.2006 14:42:55 0
Bydliště: Praha 5

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od Jajka »

Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.

Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
Příspěvky: 3198
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: pudinkové banánky

Příspěvek od IvaP »

Jajka píše:Dík za vysvětlení. Takže bramborový na zahuštění guláše OK, do bábovky a tvarohových náplní radši Maizenu.
Tak. On v těch pudincích je kukuřičný.

Odpovědět