Amur podle Adolfa Vondrky

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

Amur podle Adolfa Vondrky

Příspěvekod sharka.68 » 19.09.2017 9:10:49 0

Amura perfektně zbavíme života,šupin a vnitřností (ty necháme na polévku (krom žluče) ), setneme mu hlavu,usekneme ocas,odstřiháme ploutve(také necháme na polévku)..amur není tak vysoký jako kapr,takže z něj budou krásné a pravidelné 3 cm široké podkovky, nejlépe se krájejí ostrým sekáčkem na maso..

Pak si zapamatujete tohle: vepřové sádlo,cibule,slanina,pepř,nové koření,bobkový list,kmín,sůl a hřebíček ..

sádlem vymažete pekáček nejlépe z jenského skla, pokladete vysokou vrstvou nakrájené žluté cibule-proužky a pokladete slaninou, na slaninu naskládáte vedle sebe v kořeněné, najemno namleté směsi, obalené podkovky. opět pokladete slaninou a zasypete další vrstvou cibule. Podlijete 3 lžíceni vody a dáte do vyhřáté trouby na 180°C , asi na 2 hodiny...během pečení podléváte výpekem, který se vytvoří,protože Amur pustí šťávu a cibule také...ve chvíli,kdy je vrchní vrstva cibule karamelová, je hotovo...

podává se s měkkým chlebem nebo opečenou bagetou..zapíjí se bílým vínem nebo pivem.

rybniční hospodářství Lázně Bohdaneč má skvělé ryby a lidi kolem nich,jim rozumí a umí je moc dobře připravovat....
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 7545
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: Amur podle Adolfa Vondrky

Příspěvekod Jana Bu. » 20.09.2017 8:12:54 0

To vypadá dobře, určitě zkusím, sbíhají se mi sliny....
Jana Bu.
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 653
Registrován: 14.08.2008 20:09:00 0
Bydliště: Praha


Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků